۲۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۱
یورش زمینی جدید اسرائیل به جنوب سوریه؛ نقض سیستماتیک آتش‌بس در قنیطره

یورش زمینی جدید اسرائیل به جنوب سوریه؛ نقض سیستماتیک آتش‌بس در قنیطره

نظامیان اسرائیلی با ده‌ها خودروی زرهی به روستای اوفانیا در استان قنیطره یورش بردند و الگوی تخلفات روزانه در امتداد مرز را ادامه دادند.

به گزارش بازار، نیروهای نظامی اسرائیل بار دیگر دست به نفوذ زمینی به استان جنوبی قنیطره در سوریه زدند و الگوی نقض‌های تقریباً روزانه در امتداد مرز را ادامه دادند. به گزارش رسانه‌های دولتی سوریه، حدود ۶۰ نظامی به همراه ۱۵ خودروی زرهی با پوشش شلیک نورافکن وارد روستای اوفانیا شدند.

تشدید الگوی تجاوز فرامرزی

عملیات روز چهارشنبه یک روز پس از یورش مشابهی انجام می‌شود که طی آن نظامیان اسرائیلی یک چوپان نوجوان را درحومه جنوبی قنیطره بازداشت کردند. منابع محلی گزارش می‌دهند که چنین نفوذهایی به امری عادی تبدیل شده است. یگان‌های اسرائیلی بدون هیچ توضیح یا روند قانونی، ایست‌های بازرسی برپا می‌کنند، ساکنان را بازجویی می‌کنند، به زمین‌های کشاورزی آسیب می‌زنند و غیرنظامیان را می‌ربایند. این فعالیت نظامی مداوم، به یک سیاست سیستماتیک فشار بر جوامع مجاور بلندی‌های اشغالی جولان اشاره دارد.

توسعه اشغال در سایه انتقال قدرت

از زمان کناره گیری دولت اسد در اواخر سال ۲۰۲۴، اسرائیل از این فرصت استفاده کرده و اشغال غیرقانونی خود در خاک سوریه را به طور قابل توجهی گسترش داده است. تل‌آویو به طور یکجانبه منطقه حائل غیرنظامی را که بر اساس توافق جدایی نیروها در سال ۱۹۷۴ ایجاد شده بود، تصرف کرد. این نقض آشکار، محکومیت‌هایی را به دنبال داشته، اما پاسخی مؤثر از سوی جامعه بین‌المللی در پی نداشته است. این تصرف، عملاً مفاد توافق آتش‌بس چنددهه‌ای را بدون رضایت دولت موقت سوریه بازنویسی می‌کند.

تضعیف ثبات و بازسازی

ساکنان و مقامات سوری هشدار می‌دهند که تخلفات فزاینده اسرائیل، تلاش‌ها برای بازگرداندن ثبات به سوریه پس از مناقشه را به طور فعال تضعیف می‌کند. حضور نظامی مداوم و آزار غیرنظامیان، سرمایه‌گذاری را دلسرد کرده و ابتکارات دولت موقت الجولانی برای بازسازی زیرساخت‌ها و احیای اقتصاد آسیب‌دیده را با مشکل مواجه می‌کند. برای جوامع قنیطره، ارتش اسرائیل به یک واقعیت روزمره از اشغال تبدیل شده است، نه یک حضور دور در مرزها، و هیچ سازوکار بین‌المللی برای پاسخگو کردن اشغالگر وجود ندارد.

کد خبر: ۳۹۲٬۷۶۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha