به گزارش بازار در دنیای امروز رقابت شدیدی بین بنادر وجود دارد و هرکدام میکوشند سهم بیشتری را از بازار کسب کنند.
بازاریابی عامل موثر در توسعه بنادر است، چرا که افزایش ظرفیتهای بندر ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با افزایش مشتریان دارد. به این معنی که افزایش مشتریان نیازهای جدیدی را ایجاد میکند و بالطبع آن بندر باید ظرفیتهایش افزایش یابد. میزان کارایی بنادر نقش موثری در تحقق خواستههای مشتریان دارد.
راهبرد بازاریابی بندری رقابتیتر و هدفمندتر، میتواند ابزاری برای توسعه اقتصادی بندر و افزایش میزان ترافیک بندری باشد. اجرای این راهبرد اهرم اصلی برای رقابت و دستیابی به رشد و توسعه تجارت بلندمدت است.
امروزه استفاده از بازاریابی بندری به عنوان یک راهبرد توسعهی تجارت به اثبات رسیده است. بازاریابی بنادر میتواند در شناساندن پتانسیلها و زیرساختهای بندری نقش قابلملاحظهای داشته باشد؛ با اینوجود، بنادر ایران، علیرغم ظرفیت و موقعیت چهارراهی کشور و همسایگی آبی و خاکی با ۱۵ کشور منطقه، نقش چندانی در جابهجایی کالا و خدمات در منطقه ندارند.
بنادر در تمامی کشورها دروازههای اصلی تجارت جهانی و شاهرگ حیاتی اقتصاد قلمداد میشوند. با توجه به پدیدههای جهانیسازی و پیشرفت روزافزون سامانههای زنجیرهی لجستیکی توزیع کالا، بنادر، به عنوان حلقه اتصال دریا و خشکی، نقش مهمی در زنجیره تامین کالا دارند.
بنادر به طور مستقیم و غیرمستقیم در اقتصاد کلان یک کشور تاثیرگذار هستند. بازاریابی و مدیریت ارتباط با مشتریان از اهم وظایف بازاریابی بنادر است.
حفظ مشتری و پاسخگویی به درخواستهای او، همچنین ارزیابی میزان رضایتمندی مشتریان باعث میشود فعالیت بازاریابی اثرگذار و نتیجهبخش باشد.
حمیدرضا اشترابه
نظر شما