۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۷
سومالی همه توافقنامه‌ها با امارات را لغو کرد

سومالی همه توافقنامه‌ها با امارات را لغو کرد

خبرگزاری دولتی سومالی از لغو همه توافقنامه‌های امضا شده این کشور با امارات متحده عربی خبر داد.

به گزارش بازار، خبرگزاری ملی «سونا» سومالی (SONNA) اعلام کرد که همه توافقنامه‌های امضا شده با امارات متحده عربی از جمله توافقنامه‌های امنیتی، دفاعی و توافقنامه‌های امضا شده در زمینه بنادر توسط موگادیشو ملغی اعلام شده است.

هیات وزیران سومالی اعلام کرد که تصویب لغو همه توافقنامه‌ها با امارات به دنبال دریافت گزارش‌های موثق و اسناد و دلایل قوی درباره اقدامات منفی امارات متحده عربی انجام شده است که به حاکمیت سومالی، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی این کشور خدشه وارد می‌کند.

شبکه الجزیره نیز اعلام کرد که سومالی و چین در بیانیه‌ای مشترک بر جدایی ناپذیر بودن سومالی لند از خاک سومالی تاکید کرده‌اند.

چین در این بیانیه اعلام کرد که از تمامیت ارضی سومالی حمایت می‌کند و سومالی لند را جزء جدایی ناپذیر خاک این کشور می‌داند.

به گزارش بازار، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه ۲۶ دسامبر (۵ دی ماه) سومالی‌لند را به طور رسمی یک کشور مستقل اعلام کرد. این توافق شامل اعلامیه به رسمیت شناختن متقابل و برنامه‌هایی برای همکاری در زمینه‌های بهداشت، فناوری و کشاورزی است که انتقادات بسیاری را در سراسر جهان برانگیخت.

چندین کشور از جمله مصر، ترکیه و جیبوتی نیز مواضع تل‌آویو را رد و حمایت کامل خود را از تمامیت ارضی سومالی ابراز و به رسمیت شناختن سومالی‌لند از سوی رژیم صهیونیستی را یک اقدام سیاسی تحریک‌کننده توصیف کردند.

سومالی از زمان فروپاشی دولت محمد سیاد بارز در سال ۱۹۹۱ با وضعیت تجزیه سرزمین مواجه بوده و در حالی که مشروعیت بین‌المللی آن تاکنون در اختیار دولت فدرال «موگادیشو» قرار داشته است اما کنترل آن عملا به پایتخت و بخش‌های محدودی از کشور محدود می‌شود.

همین خلاء قدرت سبب شده تا واحدهای منطقه‌ای به صورت مستقل فعالیت کنند؛ از جمله سومالی‌لند در شمال (شاخ آفریقا) که استقلال بالفعل دارد و ایالت «پونتلند» در شرق که از سال ۱۹۹۸ خودمختار است.

کد خبر: ۳۸۷٬۶۳۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha