۹ دی ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۱
افزایش رزمایش‌های مشترک اسرائیل، قبرس و یونان در سال ۲۰۲۶

افزایش رزمایش‌های مشترک اسرائیل، قبرس و یونان در سال ۲۰۲۶

خبرگزاری رویترز گزارش داد که این سه بازیگر در سال ۲۰۲۶ (۱۴۰۵ خورشیدی) رزمایش‌های مشترک خود را در شرق مدیترانه افزایش می‌دهند.

به گزارش بازار به نقل از رویترز، مقام‌های نظامی یونان و یک منبع ارشد روز دوشنبه اعلام کردند که یونان، اسرائیل و قبرس در سال ۲۰۲۶ رزمایش‌های مشترک هوایی و دریایی خود را در شرق مدیترانه افزایش خواهند داد و همکاری‌های نظامی خود را تعمیق خواهند بخشید.

این سه در طول دهه گذشته از طریق رزمایش‌های نظامی مشترک، تدارکات نظامی و همکاری در حوزه انرژی، به یکدیگر نزدیک‌تر شده‌اند درحالیکه ترکیه به عنوان رقیب منطقه‌ای آنها، از نزدیک این مساله را زیر نظر دارد.

ستاد کل نیروهای مسلح یونان اعلام کرد که مقام‌های ارشد نظامی تل آویو، آتن و نیکوزیا، در قبرس یک طرح اقدام مشترک برای همکاری نظامی امضا کردند.

این توافق پس از نشستی در بیت‌المقدس بین کیریاکوس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان، نیکوس کریستودولیدس رئیس جمهور قبرس و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، حاصل شد که آنها توافقی را برای تقویت همکاری‌های امنیتی دریایی و پیشبرد پروژه‌های اتصال انرژی امضا کردند.

یک مقام ارشد یونانی گفت که این توافق نظامی شامل رزمایش‌های مشترک دریایی و هوایی و انتقال دانش فنی از اسرائیل به یونان و قبرس برای مقابله با تهدیدات «نامتقارن» و «متقارن» خواهد بود.

این مقام افزود: یونان و اسرائیل پس از آتش‌بس در غزه، رزمایش‌های مشترک خود را با مشارکت قبرس تشدید خواهند کرد. یونان قصد دارد در ماه‌های آینده به رزمایش دریایی «نوبل دینا» اسرائیل در شرق مدیترانه بپیوندد.

دولت قبرس در این مورد اظهار نظری نکرده است، اما حزب کمونیست «آکل»، یکی از احزاب اصلی مخالف، در این مورد ابراز نگرانی کرده است. در بیانیه‌ای از سوی این حزب آمده است که کریستودولیدس بدون در نظر گرفتن خطرات و پیامدهای این انتخاب، به تعمیق همکاری نظامی-سیاسی با اسرائیل ادامه می‌دهد.

یونان و قبرس پیش از این سامانه‌های موشکی به ارزش میلیاردها یورو از رژیم صهیونیستی خریداری کرده‌اند. آتن همچنین در حال مذاکره برای خرید سامانه‌های موشکی ضد هوایی و ضد بالستیک میان‌برد و دوربرد از اسرائیل برای یک سیستم دفاع هوایی و پهپادی چندلایه برنامه‌ریزی شده به نام «سپر آشیل» است که تخمین زده می‌شود حدود ۳ میلیارد یورو هزینه داشته باشد.

پارلمان یونان در این ماه خرید ۳۶ سامانه توپخانه موشکی PULS از رژیم صهیونیستی را برای استفاده در امتداد مرز شمال شرقی یونان با ترکیه و در جزایر یونانی در دریای اژه، تصویب کرد.

کد خبر: ۳۸۵٬۳۰۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha