۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۰
رسانه اسرائیلی: بررسی تشکیل نیروی واکنش سریع قبرس، یونان و اسرائیل در برابر ترکیه

رسانه اسرائیلی: بررسی تشکیل نیروی واکنش سریع قبرس، یونان و اسرائیل در برابر ترکیه

فرماندهان نیروی هوایی رژیم صهیونیستی، یونان و قبرس در نشست راهبردی نیکوزیا، بر سر تقویت همکاری‌های دفاعی و ایجاد یک چتر حفاظتی مشترک به توافق رسیدند.

به گزارش بازار، «تومر بار»، فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی، طی روزهای اخیر در سفری به قبرس با مقامات بلندپایه نظامی این کشور و یونان دیدار کرد.

بر اساس گزارش کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل، این نشست که در نیکوزیا پایتخت قبرس برگزار شد، واکنش مستقیم به اقداماتی قلمداد شده است که این سه طرف آن را تلاش ترکیه برای تحکیم نفوذ خود در منطقه به‌ویژه در خاک سوریه و حوضه دریای مدیترانه توصیف می‌کنند.

مقامات اسرائیلی در طول این گفت‌وگوها، موضوعاتی نظیر تقویت مناسبات امنیتی، فعالیت‌های مشترک در حوزه هوایی و تحکیم ائتلاف منطقه‌ای اسرائیل با نیروی هوایی کشورهای دیگر را مورد بحث و بررسی قرار دادند، موضوعی که به ادعای این شبکه، کارایی خود را در جریان حمله حدود شش ماه پیش اسرائیل به ایران نیز به اثبات رسانده بود.

همزمان، گزارش‌ها حاکی از آن است که یونان در حال مذاکره برای خرید سامانه‌های پدافند هوایی و توپخانه‌ای پیشرفته از اسرائیل است تا یک «چتر دفاعی» چندلایه علیه پهپادها و جنگنده‌ها ایجاد کند.

در همین ارتباط، آتن قصد دارد تا سال ۲۰۳۶ میلادی، حدود ۲۸ میلیارد یورو برای نوسازی نیروهای مسلح خود هزینه کند که بخشی از آن شامل خرید جنگنده‌های اف-۳۵ و زیردریایی‌های جدید از امریکا و اروپا خواهد بود.

یک دیپلمات عرب در گفت‌وگو با رسانه های اسرائیلی اعلام کرد: مخالفت صریح تل‌آویو با حضور نیروهای ارتش ترکیه در قالب «نیروهای بین‌المللی» در غزه، مانع از برنامه‌ریزی‌های آنکارا نشده است.

به گفته این منبع، رجب طیب اردوغان بر این باور است که به دلیل تردید سایر کشورها برای اعزام سرباز به غزه، دونالد ترامپ در نهایت به نیروهای ارتش ترکیه نیاز پیدا می‌کند و اسرائیل را برای پذیرش آن‌ها تحت فشار قرار خواهد داد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ترکیه هم‌اکنون در حال آموزش حدود دو هزار سرباز برای اعزام احتمالی به نوار غزه است در حالی که این موضوع یکی از محورهای اصلی رایزنی‌های امنیتی اخیر میان اسرائیل، یونان و قبرس بوده است.

کد خبر: ۳۸۳٬۳۵۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha