۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۰
داستان بنزین سوپری که می گویند سوپر نیست! | پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی: مسئولیتی ندارم
پایان فرصت یک ماهه برای عرضه در جایگاه ها

داستان بنزین سوپری که می گویند سوپر نیست! | پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی: مسئولیتی ندارم

هنوز خبری از زمان عرضه بنزین سوپر وارداتی که حداکثر تا دوم دی به دست مصرف کنندگان می رسید، نیست اما شنیده ها حاکی از این است که بنزین وارد شده استاندارد لازم را ندارد.

بازار؛ گروه آب و انرژی: دوم آذرماه امسال ۳۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر در بورس انرژی ایران عرضه و به فروش رسید. همزمان مدیرعامل بورس انرژی اعلام کرد که بین ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد تا بنزین سوپر در اختیار جایگاه‌داران قرار بگیرد. بر این مبنا بنزین سوپر واردات باید بین ۹ تا ۱۲ آذرماه از جایگاه در اختیار متقاضیان قرار می‌گرفت.

با سپری شدن این مدت زمان و شروع سوال ها در مورد زمان عرضه بنزین، محمد نواز سخنگوی صنف جایگاه داران زمان عرضه را کمی عقب تر انداخت و اعلام کرد که عرضه این سوخت وارداتی در دی ماه صورت خواهد گرفت.

با نزدیک شدن با موعد مقرر این فعال صنفی در اظهار نظری جدید اعلام کرد که اقدامات نهایی برای عرضه بنزین سوپر وارداتی صورت گرفته و منتظر ارائه این فراورده از سوی شرکتهای صاحب صلاحیت به جایگاه ها جهت عرضه به مصرف کنندگان هستیم ولی فعلا نمی توانیم زمان دقیق توزیع را اعلام کنیم.

بورس انرژی خریداران تا یک ماه پس از خرید برای عرضه در جایگاه ها فرصت دارند. حالا در شرایطی که کمتر از یک هفته به زمان قانونی برای عرضه بنزین سوپر در جایگاه ها باقی مانده برخی منابع خبری از غیر استاندارد بودن بنزین وارد شده به کشور خبر می دهند

از طرفی بورس انرژی هم به بازار می گفت که خریداران تا یک ماه پس از خرید برای عرضه در جایگاه ها فرصت دارند. حالا در شرایطی که کمتر از یک هفته به زمان قانونی برای عرضه بنزین سوپر در جایگاه ها باقی مانده برخی منابع خبری از غیر استاندارد بودن بنزین وارد شده به کشور خبر می دهند.

شنیده ها حاکی از این است که بنزین وارد شده به کشور استانداردهای بنزین سوپر را ندارد و همین مساله باعث تاخیر در عرضه این سوخت شده است.

مصوبه صادر شده برای واردات بنزین آمده که تمامی شرکت‌ها موظف‌اند استانداردهای مربوطه را رعایت کنند. طبق این بخش نامه واردات بنزین ویژه باید بر اساس استاندارد یورو و استاندارد ملی ۲۲۹۲۰ و با درجه اکتان ۹۵ به بالا انجام شود. با این وجود شنیده ها حاکی از این است که بنزین سوپر وارد شده شاخص های تعریف شده در این مورد را پاس نمی کند

این در حالی است که در مصوبه صادر شده برای واردات بنزین آمده که تمامی شرکت‌ها موظف‌اند استانداردهای مربوطه را رعایت کنند. طبق این بخش نامه واردات بنزین ویژه باید بر اساس استاندارد یورو و استاندارد ملی ۲۲۹۲۰ و با درجه اکتان ۹۵ به بالا انجام شود.

جالب اینجاست که مهم ترین دلیل استفاده از بنزین سوپر برای متقاضیان این سوخت آلایندگی کمتر و کیفیت بالاتر است. با این اوصاف چه دلیلی وجود دارد که صاحب یک خودرو حدود ۷۵ هزار تومان ( ۱۵ برابر قیمت بنزین آزاد ۵ هزار تومانی) برای خرید این سوخت، هزینه کند.

وقتی وزارت نفت زیر بار مسئولیت واردات بنزین نمی رود

در این میان مسئولین شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم مدام اعلام می کنند که واردات و عرضه بنزین سوپر در اختیار بخش خصوصی بوده و هیچ ارتباطی به این معاونت ندارد. جالب اینجاست که وقتی از بورس انرژی هم در مورد استاندارد بنزین های وارداتی سوال می شود، پاسخ گویی در این باره را به این معاونت نفتی (شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی) و سازمان استاندارد پاس می دهند.

سکوت خبری ادامه دارد

بر اساس آنچه پیشتر اعلام شده بود سه شرکت پالایشگاه آفتاب، شرکت توزیع فراورده‌های نفتی نگین کویر مبین و شرکت تجارت الکترونیک آیریک پارسیان ۳ شرکت مجاز برای واردات بنزین سوپر بودند. اما نکته جالب اینجاست که پیگیری های خبرنگار بازار برای مشخص شدن واردکنندگان بنزین سوپر و مقدار آن تا این لحظه بی نتیجه مانده است. بورس انرژی مدعی است که نمی توانند اسامی عرضه کنندگان را فاش کند و از طرفی گمرک هم اعلام می کند که انتشار آمار مربوط به واردات بنزین بدون اخذ مجوز ممکن نیست. اما سوال اینجاست در مساله ملی و حساسی همچون واردات بنزین سوپر چنین سکوت خبری منطقی است؟

کد خبر: ۳۸۳٬۰۳۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha