۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
۳۴۹ هکتار از اراضی خرده‌مالکی خراسان‌شمالی یکپارچه شد

۳۴۹ هکتار از اراضی خرده‌مالکی خراسان‌شمالی یکپارچه شد

مدیر امور اراضی خراسان‌شمالی گفت: ۳۴۹ هکتار از زمین‌های خرده‌مالکی کشاورزی این استان در یکسال اخیر یکپارچه شد.

به گزارش بازار، حسن ایزانلو روز چهارشنبه اظهار کرد: از این میزان، ۱۳۶ هکتار در هشت ماه سال جاری و ۲۱۳ هکتار نیز در سال گذشته از اراضی خرد کشاورزی استان تجمیع و یکپارچه شده است.

وی افزود: طرح تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی خرد کشاورزی به روش‌هایی از جمله مشاع بین بهره‌برداران، شرکت‌های کشت و صنعت و تعاونی‌ها اجرا می‌شود.

مدیر امور اراضی خراسان‌شمالی با اشاره به مزایای اجرای این طرح گفت: تسهیل رفع تداخلات اراضی، امکان مکانیزه شدن کشاورزی، افزایش تولید، کاهش هزینه‌های تولید، صرفه‌جویی در مصرف آب و بهبود کیفیت محصولات از مهم‌ترین دستاوردهای یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی است.

ایزانلو تصریح کرد: خرد بودن قطعات کشاورزی موجب شده فعالیت‌های این بخش در استان بیشتر به‌صورت سنتی و معیشتی انجام شود، در حالی که حدود ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی خراسان‌شمالی زیر یک هکتار وسعت دارد و حداقل سطح اقتصادی برای فعالیت کشاورزی ۲.۵ هکتار برآورد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزانی که اقدام به تجمیع اراضی خرد خود می‌کنند، از تسهیلات خرید ادوات کشاورزی از جمله تراکتور و دنباله‌بندها و همچنین وام‌های دولتی برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری بهره‌مند می‌شوند.

مدیر امور اراضی خراسان‌شمالی افزود: برداشتن مرز بین قطعات خرد، امکان ورود ماشین‌آلات کشاورزی و مدیریت اصولی کشت را فراهم می‌کند که این موضوع موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش سوددهی بهره‌برداران می‌شود.

ایزانلو گفت: سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان‌شمالی حدود ۴۰۰ هزار هکتار است که از مجموع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار کل اراضی استان، ۱۳ درصد به بخش کشاورزی و ۸۷ درصد به اراضی غیرکشاورزی اختصاص دارد.

وی خرد شدن اراضی کشاورزی را تهدیدی جدی برای بهره‌وری و امنیت غذایی کشور دانست و افزود: کوچک شدن قطعات زمین باعث شده هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت از درآمد حاصل از فروش محصولات پیشی بگیرد و توجیه اقتصادی کشاورزی کاهش یابد.

کد خبر: ۳۸۳٬۰۰۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha