۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶
آغاز کاپوتاژ خودرو در مرز خسروی از ۱۱ دی‌ ماه

آغاز کاپوتاژ خودرو در مرز خسروی از ۱۱ دی‌ ماه

فرماندار قصرشیرین در دیدار با مدیران مرز منذریه عراق در پایانه بین‌المللی خسروی، زمان آغاز رسمی کاپوتاژ خودروهای زائران و مسافران در این مرز را ۱۱ دی‌ماه امسال اعلام کرد.

به گزارش بازار، در این نشست، ۲ طرف ضمن بازدید زیرساخت‌های مرز به منظور آغاز رسمی تردد خودرویی از این مرز رسمی توافق کردند که تا ۲ هفته آینده ملزومات مورد نیاز باقی مانده را برای عملیاتی شدن این مهم فراهم کنند.

این تعهدات و توافقات در بستر روابط دیپلماتیک نزدیک و تعاملات گسترده اقتصادی و فرهنگی ایران و عراق صورت گرفته و انتظار می‌رود با عملیاتی شدن کامل آن‌، مرز خسروی بیش از پیش به قطب اصلی تجارت و زیارت ۲ کشور تبدیل شود؛ عاملی که امنیت و رفاه بیشتری برای زائران و فعالان اقتصادی و تجاری برقرار خواهد کرد.

مرز رسمی خسروی یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین گذرگاه‌های رسمی ایران به شمار می‌رود که علاوه بر اهمیت راهبردی در تبادلات تجاری، نقش کلیدی در تردد زائران عتبات عالیات عراق دارد. این مرز تاریخی که بخشی از جاده تاریخی ابریشم محسوب می‌شود، مسیر مستقیم و کوتاه‌ترین راه زمینی ایران به بغداد، کربلا، نجف و سایر شهرهای مهم عراق است.

فرماندار قصرشیرین در جریان بازدید مشترک با هیأت عراقی از مرز خسروی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به توافق نهایی ایران و عراق برای تعیین مسیر تردد کاپوتاژ در این مرز رسمی گفت که مراسم افتتاحیه این طرح ۱۱ دیماه امسال با حضور استاندار کرمانشاه و مسوولان استانی و طرف عراقی برگزار می‌شود.

«محمد شفیعی» افزود: طبق پیگیری‌ها و هماهنگی‌های قبلی، پس از اخذ مصوبه وزارت کشور برای راه‌اندازی کاپوتاژ در مرز خسروی، امروز نشست مشترکی با طرف عراقی که دارای اختیار تام بود برگزار شد و ۲طرف بر سر نقاط و مسیرهای تردد کاپوتاژ به تفاهم رسیدند.

وی افزود: در این نشست، پس از طرح موضوعات فنی و اجرایی، بازدید میدانی از ۲ نقطه پیشنهادی برای استقرار دروازه و مسیر کاپوتاژ انجام شد و در نهایت ۲طرف بر سر یک مسیر مشترک در محدوده دروازه تجاری مرز خسروی برای تردد کاپوتاژ به توافق رسیدند.

فرماندار قصرشیرین ادامه داد: ۲ طرف ایرانی و عراقی توافق کردند حداکثر تا چهارشنبه این هفته، جزئیات اجرایی شامل نحوه اخذ وجوه مربوط به بیمه، عوارض و سایر ضوابط را به‌صورت مکتوب به یکدیگر اعلام کنند تا به یک دستورالعمل واحد برسیم که از یازدهم دیماه، زیرساخت‌ها و دروازه کاپوتاژ به‌طور کامل آماده بهره‌برداری باشد.

او با اشاره به آماده‌سازی زیرساخت‌های مرزی اظهار کرد: زیرساخت‌های لازم از جمله ارتقای ارتفاع دروازه و سفارش سازه اصلی انجام شده و نسبت به استقرار پلیس، مرزبانی، گذرنامه، گمرک و پایانه مرزی نیز محل استقرار دفاتر مشخص و هماهنگی لازم صورت گرفته است.

شفیعی افزود: در حال حاضر هیچ محدودیتی برای تردد مسافران به‌صورت انفرادی وجود ندارد و خدمات گذرنامه، گمرک و پایانه مرزی طبق روال در حال ارائه است و راه‌اندازی کاپوتاژ خودروهای زائران می‌تواند گام مهمی در تسهیل سفرها و تقویت مراودات مرزی با عراق باشد.

او با قدردانی از همراهی پلیس، مرزبانی و دستگاه‌های مستقر در مرز خسروی تاکید کرد: تردد در مرز خسروی به صورت ۲۴ ساعته هم‌اکنون در قالب انفرادی و کاروانی در جریان است و روزانه سه هزار نفر از این مرز تردد می کنند.

فرماندار قصرشیرین همچنین با اشاره به وضعیت فعلی تردد در مرز خسروی گفت: هیچ‌گونه محدودیتی برای تردد زوار در این مرز وجود ندارد.

کد خبر: ۳۸۲٬۳۵۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha