۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۲:۰۰
آمریکا، بزرگ‌ترین گیرنده وام‌های چینی

آمریکا، بزرگ‌ترین گیرنده وام‌های چینی

گزارش جدید نشان می‌دهد که ایالات متحده در دو دهه گذشته بزرگ‌ترین دریافت‌کننده وام و اعتبار از چین بوده است.

به گزارش بازار به نقل از سی‌ان‌ان، گزارشی جدید از AidData، یک مرکز تحقیقاتی در دانشگاه ویلیام و ماری ویرجینیا، نشان می‌دهد در حالی که ایالات متحده سال‌ها به کشورهای دیگر درباره خطرات پذیرش وام‌های چینی هشدار داده است، خود این کشور در دو دهه گذشته بزرگ‌ترین دریافت‌کننده وام‌های چین بوده است.

این یافته‌ها حاکی از آن است که نهادهای دولتی یا عمدتاً دولتی چین از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ بیش از ۲.۲ تریلیون دلار کمک و اعتبار به بیش از ۲۰۰ کشور اعطا کرده‌اند. در صدر لیست دریافت‌کنندگان، ایالات متحده قرار دارد، که با فرضیه رایج مبنی بر اینکه تأمین مالی چین عمدتاً به کشورهای در حال توسعه اختصاص دارد، در تضاد است.

گزارش مذکور همچنین نشان می‌دهد که بیش از سه‌چهارم عملیات وام‌دهی چین اکنون به پروژه‌ها و فعالیت‌های کشورهای با درآمد بالا و متوسط رو به بالا اختصاص یافته است. این وام‌ها به زیرساخت‌های حیاتی، مواد معدنی کلیدی و خرید دارایی‌های فناوری پیشرفته مرتبط با اهداف امنیت ملی چین اختصاص یافته است.

«بردلی پارکس» مدیر اجرایی AidData در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان گفت: «آمریکا و هم‌پیمانان آن در جهان ثروتمند و صنعتی اجازه داده‌اند که وام‌دهندگان دولتی چین زیرساخت‌های حیاتی را در حوزه‌های قضایی خود تأمین مالی کنند.»

جالب اینجاست که در طول یک دهه گذشته، واشنگتن به کشورهای دیگر هشدار داده که به نظر آنها، پکن وام‌دهنده‌ای شکارچی است که اگر وام‌ها به مشکل بخورند، کنترل دارایی‌های کشورها را به دست می‌گیرد.

در حال حاضر چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان به بزرگ‌ترین طلبکار رسمی جهان تبدیل شده و به دنبال این است که خود را به عنوان شریک مالی اصلی کشورهای در حال توسعه معرفی کند. در همین حال، انتقادات قابل توجهی نیز به این موضوع وارد شده که روش‌های چین کشورها را با بدهی‌های غیرقابل تحمل مواجه می‌کند، اتهامی که پکن آن را رد می‌کند.

در همین حال گزارش جدید AidData نشان می‌دهد که ایالات متحده به عنوان بزرگ‌ترین دریافت‌کننده تأمین مالی رسمی چین، بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای نزدیک به ۲۵۰۰ پروژه و فعالیت دریافت کرده است که در تقریباً تمام ایالت‌های این کشور وجود دارد.

بیش از نیمی از این اعتبار به صورت حمایت نقدی به شرکت‌ها بوده است، نوعی تأمین مالی که در آن وام‌دهندگان چینی به عنوان خط اعتباری برای شرکت‌های بزرگ عمل می‌کنند.

چنین معاملاتی روشی رایج برای کسب درآمد بانک‌هاست و به وام‌دهندگان چینی سهمی در شرکت‌ها یا کنترل بر وام‌گیرندگان نمی‌دهد. با این حال، نهادهای دولتی چین همچنان به تأمین مالی خرید شرکت‌های فناوری پیشرفته آمریکایی و زیرساخت‌هایی مانند پروژه‌های LNG، خطوط لوله انرژی و ترمینال‌های فرودگاهی می‌پردازند.

بر اساس گزارش AidData، بریتانیا نیز طی ۲۴ سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۱۶۱ میلیارد دلار دریافت کرده‌اند. مشابه ایالات متحده، در بریتانیا و اروپا در سال‌های اخیر نظارت و هشدارهایی درباره سطح سرمایه‌گذاری‌های چینی، به ویژه در زیرساخت‌های حیاتی، افزایش یافته است.

کد خبر: ۳۷۷٬۸۹۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha