۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
راه اندازی بازار آب برای افزایش بهره‌وری

راه اندازی بازار آب برای افزایش بهره‌وری

معاون آب منطقه‌ای یزد از صرفه جویی بیش از سه میلیون و هشتصد هزار متر مکعب آب معادل ۱۹ هزار نفر با کشف، شناسایی و انسداد ۴۷۰ حلقه چاه غیرمجاز در پنج سال اخیر در استان یزد خبر داد.

به گزارش بازار، جواد منصوری افزود: این کار در چارچوب اجرای سند سازگاری با کم‌آبی و در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی با انجام اقدامات حفاظتی انجام شد.

وی همچنین با اشاره به کاهش شدید بارندگی در سال آبی گذشته اظهار کرد: میزان بارش در استان یزد حدود ۵۴ میلی‌متر بود که نسبت به دوره بلندمدت حدود ۴۴ درصد و نسبت به سال گذشته حدود ۶۳ درصد کاهش داشته است.

منصوری به سند سازگاری با کم آبی در استان اشاره کرد و افزود: برنامه ریزی سند سازگاری با کم‌آبی از سال ۱۳۹۷ آغاز و در اسفند ۱۳۹۹ در استان یزد تصویب شد ،این سند اهداف صرفه‌جویی را در سه بخش شرب و بهداشت، کشاورزی و صنعت تعیین کرده و اقدامات اجرایی آن به‌صورت منسجم دنبال می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد در خصوص اجرای این سند در بخش کشاورزی تصریح کرد: بیش از ۹۶ درصد چاه‌های کشاورزی مجهز به کنتور هوشمند هستند و از سال ۱۴۰۰ طرح تحویل حجمی جایگزین خاموشی زمستانه شده است؛ در این روش کشاورزان مدیریت مصرف آب را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: با همکاری جهاد کشاورزی، چاه‌هایی که قابلیت اجرای آبیاری نوین دارند شناسایی شده و کشاورزان با استقبال از این طرح‌ها، برای دریافت تسهیلات اقدام کرده‌اند.

منصوری همچنین گفت: در بخش شرب و بهداشت، تأمین آب در تابستان گذشته با مدیریت منابع و شبکه به‌خوبی انجام شد و اقدامات مؤثری برای کاهش هدررفت در شبکه و تأسیسات صورت گرفته است.

وی همچنین از تجهیز بیش از ۸۶ درصد چاه‌های صنعتی و خدماتی به کنتور هوشمند در راستای اجرای سند سازگاری با کم آبی خبر داد و گفت: تحویل حجمی آب برای مصارف کشاورزی و صنعت از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و مصرف‌کنندگان بر اساس حجم تخصیص‌یافته، مدیریت مصرف را انجام می‌دهند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد با بیان اینکه یزد جزو چند استان دارای کمترین چاه غیرمجاز در کشور است، بیان کرد: جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز و برخورد قاطع با حفر این گونه چاه‌ها باعث شده است تعداد چاه‌های غیرمجاز در استان کم باشد.

منصوری با اشاره به راه‌اندازی بازار آب در استان یزد و تامین آب مورد نیاز کشاورزان از این روش، اظهار داشت: بر اساس ماده ۷ قانون توزیع عادلانه آب، کشاورزان می‌توانند ۵۰ درصد آب مازاد را در محدوده مطالعاتی منتقل کنند. این اقدام در راستای افزایش راندمان آب صورت گرفته است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد با بیان اینکه بازار آب برای انتقال آب صرفه جویی شده در محدوده مطالعاتی راه‌اندازی شده که به افزایش راندمان آب کمک می‌کند، تصریح کرد: همچنین صنایع می توانند فقط ۱۰ درصد از آب مورد نیاز را در قالب بازار آب خرید و فروش کنند.

منصوری با تأکید بر برخورد قاطع با چاه‌های غیرمجاز گفت: شرکت آب منطقه‌ای یزد با مصوبات شورای حفاظت از منابع آب، از حفر چاه‌های غیرمجاز جلوگیری می‌کند و در سال گذشته ۶۷ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی و پر شد و پرونده‌های کیفری برای متخلفان این چاه‌ها نیز تشکیل شده است.

کد خبر: ۳۷۶٬۰۹۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha