۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۵
قطع برق صنایع، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عدم‌النفع ایجاد کرد

قطع برق صنایع، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عدم‌النفع ایجاد کرد

معاون وزیر صمت گفت: قطع برق صنایع در نیمه نخست امسال، موجب زیان و عدم‌النفع ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی برای واحدهای تولیدی شد.

به گزارش بازار، رضا انصاری، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین برق پایدار صنایع گفت: تاکنون به روش‌های مختلف در شهرک‌های صنعتی کشور برای تولید برق بیش از پنج هزار مگاوات ظرفیت‌سازی شده که هزار مگاوات آن وارد مدار شده است.

وی افزود: در تلاش هستیم تا ظرفیت‌سازی برای تولید برق در شهرک‌های صنعتی را توسعه دهیم تا انرژی بیشتری وارد شبکه برق کشور شود.

انصاری با اشاره به خسارات ناشی از قطعی برق صنایع اظهار کرد: قطع برق واحدهای صنعتی در نیمه نخست امسال منجر به عدم‌النفع حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی شد، زیرا در بسیاری از مناطق، صنایع سه روز در هفته با قطعی برق مواجه بودند. با این حال، در همین مدت مصرف برق صنایع حدود ۱۰ درصد کاهش یافت.

وی میزان مصرف برق صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی کشور را چهار هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: این رقم تنها پنج تا شش درصد از مصرف کل برق کشور است، اما اثر قطعی برق بر تولید و تورم بسیار گسترده‌تر از سهم مصرفی آن است.

انصاری افزود: تورم نقطه‌به‌نقطه در مهرماه امسال به ۴۸ درصد رسیده و قطع برق صنایع مستقیماً بر افزایش هزینه تولید و در نتیجه قیمت کالاهای مصرفی مردم تأثیر دارد.

تصویب سند توسعه خوشه‌های صنعتی و تقویت زنجیره ارزش

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، تصویب «سند ملی توسعه خوشه‌های صنعتی» و «سند استراتژی توسعه صنعتی» را از دیگر اقدامات این سازمان دانست و گفت: زنجیره‌های ارزش در بخش صنعت حلقه‌های مفقوده‌ای دارند که بر توان صادراتی و رقابت‌پذیری صنعتگران تأثیر منفی گذاشته است.

وی با بیان اینکه ایران در شاخص تولید علم جایگاه بالایی دارد اما در شاخص رقابت‌پذیری اقتصادی بین رتبه‌های ۱۲۰ تا ۱۳۰ جهان قرار دارد، افزود: باید پیوند میان علم، صنعت و اقتصاد تقویت شود تا دانش تولیدشده در دانشگاه‌ها به ثروت تبدیل شود.

انصاری تأکید کرد: اگر بنگاه‌های کوچک و متوسط نتوانند جایگاه خود را در زنجیره ارزش پیدا کنند، توسعه آن‌ها پایدار نخواهد بود. متأسفانه نگاه به فناوری و نوآوری در کشور هنوز ناقص است و شرکت‌های دانش‌بنیان به‌درستی در زنجیره صنعت تعریف نشده‌اند.

پنج شهرک صنعتی به مناطق نوآوری تبدیل می‌شوند

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین از اجرای طرح «منطقه نوآوری» در پنج شهرک صنعتی خبر داد و گفت: پارک‌های علم و فناوری یا دانشگاه‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند حلقه مؤثر زنجیره ارزش باشند؛ کارخانه و صنعت باید موتور محرک نوآوری باشند.

وی افزود: در همین راستا، تفاهم‌نامه‌ای با معاونت علمی ریاست جمهوری امضا شده و پنج شهرک صنعتی به‌عنوان مناطق نوآوری و دانش‌بنیان معرفی شده‌اند تا شرکت‌های دانش‌بنیان به‌طور واقعی به زنجیره صنعت متصل شوند.

انصاری در پایان با اشاره به نقش بازار سرمایه در رشد اقتصادی اظهار کرد: بازار بورس آیینه اقتصاد هر کشور است و کشورهایی که در این عرصه موفق بوده‌اند، سهم بیشتری از تولید خود را در بورس عرضه کرده‌اند.

کد خبر: ۳۷۳٬۶۹۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha