بازار، گروه استان ها: دوازدهمین جشنواره ملی پسته ایران دامغان شامگاه سه شنبه در سالن همایش های بین المللی دانشگاه دامغان و با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی و همچنین شهرستان دامغان آغاز شد.
این مراسم با استقبال پرشور مردم شهرستان دامغان و همچنین باغداران و واحد های تولیدی، فرآوری و بسته بندی و فعالان اقتصادی شهرستان دامغان برگزار شد. نمایشگاه، قدردانی از باغداران، کارگاه های آموزشی و ... از جمله بخش های این جشنواره محسوب می شود.
مزیت های پسته کشور
رئیس گروه مکانیزاسیون باغبانی و منابع طبیعی کشور در مراسم افتتاحیه جشنواره پسته دامغان با اشاره به مزیت های تولید این محصول استراتژیک در کشورمان بیان کرد: ایران یکی از بهترین تولیدکنندگان پسته در تمام دنیا است.
رئیس گروه مکانیزاسیون باغبانی و منابع طبیعی کشور: پسته یک محصول استراتژیک و راهبردی در کشورمان محسوب می شود
فرید تمهیدی با بیان اینکه پسته یک محصول استراتژیک و راهبردی در کشورمان محسوب می شود، بیان کرد: پسته یکی از محصولات مهم غیر نفتی برای صادرات از کشورمان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه بخش اعظمی از ارزش صادرات کشاورزی کشورمان در طول سال به محصول پسته اختصاص دارد، ابراز کرد: ایران در زمره سه کشور برتر دنیا در زمینه تولید محصول پسته به شمار می آید و این نشان از ظرفیت ها و پتانسیل های خوب تولیدی کشورمان در این محصول است.

صادرات پسته
رئیس گروه مکانیزاسیون و باغبانی منابع طبیعی کشور با بیان اینکه تولید محصول پسته در کشورمان ۴۴۰ هزار تن در سال است، بیان کرد: ۶۰۰ هزار هکتار باغ پسته در کشور وجود دارد که در استان های مختلف پراکنده شده است.
تمهیدی با بیان اینکه ۳۷ درصد پسته جهان در ایران تولید میشود، افزود: بیش از ۸۰۰ واحد فراوری و بستهبندی پسته در کشورمان فعالیت دارد که به محصول پسته کشور، ارزش افزوده خواهد داد.
دبیر جشنواره پسته دامغان: در اولین روز از این جشنواره نمایشگاه تخصصی کشاورزی در ۲۰ غرفه شامل ادوات کشاورزی انواع کودها و سموم و آزمایشات آب و خاک از ۱۰ استان کشور برگزار شد
وی با بیان اینکه ظرفیت واحد های فرآوری پسته در کشورمان سالانه ۸۳۳ هزار تن فعال است، گفت: در سراسر کشورمان همچنین ۳۳۷ واحد فرآوری نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد نیز وجود دارد که می تواند در آینده اشتغال خوبی را هم در کشور مان ایجاد کند.
رئیس گروه مکانیزاسیون باغبانی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه ظرفیت همه این واحد ها روی هم ۸۸۴ هزار تن است، تاکید کرد: برای بهرهبرداری از این واحد ها نیازمند اعتبارات هستیم.
تمهیدی با بیان اینکه سال قبل ۱۷۳ هزار تن پسته از کشورمان صادر شده است، گفت: ارزش این محصول استراتژیک ۱.۶ میلیارد دلار به شمار می آید و ۶۵ کشور دنیا هم میزبان این محصول استراتژیک هستند.

تقدیر از باغداران
مهدی بندلی زاده مدیر اجرایی جشنواره پسته دامغان همچنین با بیان اینکه در این رویداد باغدارات برتر کشورمان تقدیر می شوند بیان کرد: مهمترین هدف این جشنواره معرفی پسته دامغان و آشنایی باغداران و کشاورزان با روشهای نوین باغداری است
وی افزود: در اولین روز از این جشنواره نمایشگاه تخصصی کشاورزی در ۲۰ غرفه شامل ادوات کشاورزی انواع کودها و سموم و آزمایشات آب و خاک از ۱۰ استان کشور برگزار شد



نظر شما