۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
هند واردات گاز مایع از آمریکا را افزایش می‌دهد

هند واردات گاز مایع از آمریکا را افزایش می‌دهد

دهلی‌نو قصد دارد از سال ۲۰۲۶ بخشی از واردات گاز مایع (LPG) خود را از آمریکا تامین کرده و وابستگی‌اش به خاورمیانه را کاهش دهد.

به گزارش بازار به نقل از رویترز، منابع آگاه اعلام کردند شرکت‌های پالایش دولتی هند در حال برنامه‌ریزی‌اند تا از سال ۲۰۲۶ میزان خرید گاز مایع از آمریکا را افزایش دهند و در مقابل، واردات از کشورهای خاورمیانه از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و قطر را کاهش دهند. به گفته این منابع، پالایشگاه‌های هندی تصمیم خود را به تأمین‌کنندگان سنتی منطقه اطلاع داده‌اند.

در حالی که هنوز میزان دقیق کاهش واردات از خاورمیانه مشخص نیست، هند در ماه ژوئیه اعلام کرده بود قصد دارد حدود ۱۰ درصد از نیاز خود به گاز مایع را از ایالات متحده تأمین کند.

این تغییر در مسیر واردات در ادامه‌ی توافقات سفر نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، به واشینگتن در فوریه گذشته است؛ جایی که دو کشور وعده دادند مبادلات انرژی را از ۱۰ میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار افزایش دهند و حجم تجارت دوجانبه را تا سال ۲۰۳۰ به ۵۰۰ میلیارد دلار برسانند.

گزارش‌ها حاکی است مقام‌های هندی هم‌اکنون برای گفت‌وگوهای تجاری جدید در واشینگتن حضور دارند. در همین حال، تنش‌های تجاری میان دو کشور ادامه دارد؛ چرا که ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به مازاد تجاری دهلی‌نو، ۵۰ درصد تعرفه بر کالاهای هندی وضع کرده که نیمی از آن به‌طور خاص در پاسخ به خرید نفت از روسیه بوده است.

ترامپ روز چهارشنبه نیز اعلام کرد مودی به او اطمینان داده است که هند به‌زودی خرید نفت از روسیه را متوقف خواهد کرد؛ تصمیمی که بخشی از سیاست فشار واشینگتن بر مسکو برای قطع منابع مالی جنگ اوکراین است.

به گفته منابع، گاز مایع وارداتی از آمریکا به‌صورت تحویل در مقصد (Delivered Basis) خریداری می‌شود و این سوخت که ترکیبی از پروپان و بوتان است، در هند به‌عنوان سوخت خانگی پخت‌وپز مصرف می‌شود و عمدتاً توسط سه شرکت دولتی ایندین اویل، بهارات پترولیوم و هیندستان پترولیوم وارد و با قیمت یارانه‌ای به خانوارها عرضه می‌گردد.

پالایشگاه‌های دولتی هند قصد دارند از طریق مناقصه مشترک، حدود دو میلیون تُن گاز مایع از آمریکا در سال ۲۰۲۶ خریداری کنند. بر اساس داده‌های رسمی، هند در سال ۲۰۲۴ حدود ۶۵ درصد از مصرف ۳۱ میلیون‌تُنی گاز مایع خود را وارد کرده و نزدیک به ۹۰ درصد این واردات (۲۰ میلیون تُن) از کشورهای خاورمیانه بوده است.

این کشور در سال جاری نیز چند محموله گاز مایع از آمریکا خریداری کرده تا از فرصت اختلاف قیمت میان دو بازار (آربیتراژ) استفاده کند، به‌ویژه در زمانی که چین، درگیر جنگ تجاری با واشینگتن، خرید خود از آمریکا را کاهش داده بود.

کد خبر: ۳۷۰٬۹۵۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha