۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۶
تولیدکنندگان و صاحبان صنایع کوچک نیازمند حمایت جدی دولت
یادداشت؛

تولیدکنندگان و صاحبان صنایع کوچک نیازمند حمایت جدی دولت

همدان - «تولیدکنندگان و صاحبان صنایع کوچک به تسهیلات نوسازی و تجهیز ماشین‌آلات و خطوط تولید نیازمندند و دولت و بانک مرکزی باید نگاه ویژه ای به این مقوله داشته باشند تا تولیدکنندگان با توان و قوای بیشتر در تامین نیازهای مردم اقدام کنند»؛ این جملات بخشی از یادداشت یحیی احمدی فعال رسانه‌ای برای بازار است که در ادامه می‌خوانید.

یحیی احمدی؛ بازار: رویکرد هوشمندانه و تدبیر سازنده رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید ملی و محصولات داخلی در شرایط حساس اقتصادی کنونی کشورمان حاکی از اهمیت و ضرورت توجه همه جانبه به این اصل مهم و شکل گیری یک عزم ملی جدی در این راستاست؛ موضوعی که پرداختن به آن نیاز اساسی کشور در حل معضلات اقتصادی حال حاضر جامعه است.

توجه به این نکته که رهبر معظم انقلاب در دو سال متوالی بر بحث اقتصاد مقاومتی، در سال سوم به بحث حمایت از تولیدات داخلی، در سال چهارم رونق تولید و در سال جاری به جهش تولید به‌عنوان یک عنصر کلیدی تاکید کرده اند حاکی از اهمیت این موضوع در بهبود وضعیت حال حاضر کشور است.

آنچه مسلم است توجه خاصه رهبر معظم انقلاب به وضع معیشتی مردم و طبقات ضعیف و متوسط جامعه و ابراز نگرانی از مشکلات اقتصادی، آسیب‌های اجتماعی و وضعیت اشتغال جوانان باید دغدغه اصلی تک تک مسئولین، دولت، صنعتگران و تمامی فعالان حوزه‌های مختلف که به نحوی در چرخه اقتصاد کشور نقش دارند قرار گیرد.

بر اساس بررسی‌ها حمایت از تولیدات داخلی موجب رونق بازار، رقابت سازنده، فعال شدن هر چه بیشتر چرخ صنعت، خودکفایی هر چه بیشتر کشور، ایجاد انگیزش سازنده در تولیدکنندگان و صنعتگران در ارائه کالا و خدمات بهتر، بهبود وضعیت اشتغال و کارآفرینی و در نهایت حمایت از کارگر ایرانی و بالطبع بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم خواهد شد.

دقیق‌تر که می‌شویم می‌بینیم تحقق این مهم نیاز به فراهم شدن بسترهای مناسب و ساز و کارهایی دارد که همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها و اجزای پیکره صنعت کشور در آن نقش آفرینی می‌کنند.

باید در اولویت قراردادن سلامت و سبک زندگی سالم مردم و عرضه کالا و خدمات با کیفیت جهت رفاه آنها سرلوحه کار تولیدکنندگان، صنعتگران و ارائه‌دهندگان خدمات قرار گیرد تا مردم با اطمینان و رغبت به سمت انتخاب و مصرف کالاهای ایرانی بروند

در این میان ارتقا کیفیت کالاها و محصولات داخلی از مهمترین ضروریات در ایجاد جایگاه مناسب برای محصولات ایرانی در بازارهای داخلی و جهانی و نیز در اذهان مصرف کنندگان و در واقع احترام به اعتماد و انتخاب آنهاست که در این راستا باید در اولویت قراردادن سلامت و سبک زندگی سالم مردم و عرضه کالا و خدمات با کیفیت جهت رفاه آنها سرلوحه کار تولیدکنندگان، صنعتگران و ارائه‌دهندگان خدمات قرار گیرد تا مردم با اطمینان و رغبت به سمت انتخاب و مصرف کالاهای ایرانی بروند.

بدیهی است مردم زمانی به سمت مصرف کالاهای ایرانی خواهند رفت که این کالاها تمام شاخص‌های قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی را از لحاظ کیفیت و قیمت داشته باشند و تولیدکنندگان باید این اصل مهم را در نظر داشته باشند.

می‌توان گفت افزایش کیفیت مواد غذایی داخلی، حداکثر استفاده از امکانات در کشور، ارائه کالاهایی با قیمت مناسب، کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای جهانی مؤثر با بسته‌بندی‌های زیبا و کارآمد و منطبق بر تکنولوژی روز دنیا و فناوری‌های نوین و قابل رقابت با کالای خارجی از بهترین راهکارها برای ترغیب مردم به عدم مصرف محصولات خارجی و هدایت آنها به مصرف کالاهای داخلی است.

بی شک حمایت همه‌جانبه دولت و مسئولان و کمک به رفع مشکلات و موانع تولید و فراهم نمودن تسهیلات و شرایط مناسب برای تولیدکنندگان لازمه ایجاد بسترهای مناسب در زمینه رونق تولید و اقتصاد ملی است که دست‌یابی به این مهم، مبارزه جدی با ورود کالاهای قاچاق به کشور و ایجاد شرایط با ثابت اقتصادی و کنترل نرخ ارز برای ایجاد اطمینان و امنیت سرمایه گذاران از پیش نیازهایی است که نگاه موشکافانه، مدبرانه و همت عالی تمامی مسئولین و سیاست گذاران اقتصادی را می‌طلبد.

در شرایطی فعلی باید تولیدکنندگان داخلی با تمام توان به تولید محصولات با کیفیت و قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی همت ورزند چراکه نیروهای متخصص، جوان، کارآزموده، خلاق و تحصیل‌کرده کشورمان در طرح ایده‌ها و نوآوری و همگامی با آخرین تکنولوژی‌ها و دستاوردهای روز دنیا از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند.

این در حالی است که ورود بی‌رویه و کنترل‌نشده و اغلب قاچاق محصولات مشابه خارجی به کشورمان و پر کردن لاین‌های فروشگاه‌ها با این محصولات بی‌انصافی در حق تولیدکننده زحمتکش، نیروهای تحصیل کرده و فرهیخته و کارگر زحمتکش ایرانی است و خوابیدن چرخ‌های تولید بسیاری از صنعتگران و تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و بیکاری خیل عظیمی از نیروهای کار از پیامدهای این بی‌تدبیری است.

اگر ما خود را به آخرین دستاوردها و تکنولوژی‌های روز دنیا و استانداردهای ملی و بین‌المللی تجهیز کنیم و بویژه در صنعت بسته‌بندی و تجهیزات و ماشین‌آلات مربوطه بتوانیم خود را به برندهای بزرگ دنیا نزدیک کنیم و از ایده‌های نو، خلاقیت‌ها و شیوه‌های نوین بسته‌بندی حمایت و آنها را در صنعت کشورمان اجرایی کنیم بی‌شک محصولات ایرانی نه تنها مورد اقبال تمامی مردم کشورمان قرار خواهد گرفت بلکه محصولات مشابه خارجی رنگ می بازد و در بازارهای جهانی جایگاه خود را پیدا خواهیم کرد و این خود برگ برنده‌ای در رونق صادرات غیرنفتی خواهد بود که بی‌شک به رونق اقتصادی کمک شایان توجهی خواهد کرد.

اگر زیرساخت‌های کشاورزی در کشورمان اصلاح شود و کشاورزان به نحو شایسته‌ای مورد حمایت قرار گیرند بدون شک از واردات بسیاری از مواد اولیه بی‌نیاز خواهیم بود

در همین راستا اگر زیرساخت‌های کشاورزی در کشورمان اصلاح شود و کشاورزان به نحو شایسته‌ای مورد حمایت قرار گیرند بدون شک از واردات بسیاری از مواد اولیه بی‌نیاز خواهیم بود و با توجه به چهارفصل بودن کشورمان و شرایط ویژه اقلیمی و پتانسیل بالای آب و هوایی و حاصلخیزی خاک‌های میهن عزیزمان این مهم از لازمه‌های رسیدن به خودکفایی و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

شکی نیست که تولیدکنندگان و صاحبان صنایع به ویژه کوچک به تسهیلات برای نوسازی و تجهیز ماشین‌آلات و خطوط تولید نیازمندند که دولت و بانک مرکزی باید نگاه ویژه ای به این مقوله داشته باشند تا تولیدکنندگان با توان و قوای بیشتر در تأمین نیازهای مردم حرکت کنند.

بدین ترتیب تلاش همه جانبه در جهت افزایش تولید ناخالص ملی و رشد اقتصاد غیرنفتی، توسعه اقتصادی بر پایه تولید داخلی و صادرات غیرنفتی، کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضع اشتغال جوانان، توسعه و حمایت از واحدهای تولیدی و توجه به بنگاه‌های کوچک زودبازده باید سرلوحه کار مسئولان و فعالان امر قرار گیرد تا شاهد عزم راسخ ملی در زمینه تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، رسیدن به بهره‌وری اقتصادی و اقتصاد پایدار و در نهایت جهش تولید باشیم.

کنترل نرخ ارز و ثبات بازار از عوامل مهم در سرمایه‌گذاری برای تولید
در پایان نباید فراموش کرد که کنترل نرخ ارز و ثبات بازار از عوامل بسیار مهم و تعیین کننده در سرمایه‌گذاری برای تولید است چرا که بسیاری از مواد اولیه از دیگر کشورها تأمین شود و تولیدکنندگان چاره‌ای جز واردات مواد اولیه تولیدات خود ندارند ضمن اینکه علیرغم پیشرفت‌های بسیاری که در صنعت و تکنولوژی کشور و رشد و خودکفایی تولیدات صورت گرفته، هنوز ما ناچار به واردات بسیاری از ماشین‌آلات و دستگاه‌ها از سایر کشورها هستیم.

تمام مواردی که بدان اشاره کردیم، قطعاً متأثر از نوسانات نرخ ارز خواهد بود و افزایش نرخ ارز به شدت تولیدکنندگان را تحت فشار قرار می‌دهد، به‌ویژه اینکه تولیدکننده مجبور است مواد اولیه و ملزومات خود را با نرخ بالای ارز وارد کند و این قطعاً هزینه تولید و قیمت تمام شده محصول را بالا می‌برد.

باید پذیرفت تولیدکننده با در نظر گرفتن توان مالی مردم و حفظ رقابت در بازار و حضور در بازار رقابتی نمی‌تواند قیمت محصول را چندان افزایش دهد ضمن اینکه تولیدکننده با وجدان برای حفظ منافع اقتصادی خود هرگز حاضر به کاستن از کیفیت محصول نخواهد بود و این مهم نیاز به عزم جدی دولت و مسئولان دارد.

بی شک ثبات و رشد پایدار اقتصادی از دستاوردهای مهمی است که دولت و تمام ارکان اقتصاد و صنعت کشور باید در راه دست‌یابی و حفظ آن کوشش و برنامه ریزی‌های مدیریتی داشته باشند و در این صورت است که می‌توان به جهش تولید در کشور دست پیدا کرد.

کد خبر: ۳۷٬۰۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha