به گزارش بازار، کامران کشاورز روز دوشنبه اظهار کرد: گرمای شدید فصل تابستان امسال باعث شد که جوجه هایی که در این فصل وارد مرغداریهای شدند از رشد خوبی برخوردار نشده و با کاهش وزن مواجه شوند.
وی یادآور شد: از سویی دیگر قطعیهای مکرر و طولانی مدت برق در تابستان که گاهی به روزانه چهار ساعت هم می رسید موجب افزایش تلفات در بیشتر مرغداری های استان شد به طوری که در برخی موارد مرغداری های ۲۰ هزار قطعه ای با حدود چهار هزار قطعه تلفات مواجه شدند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی استان کرمانشاه ادامه داد: افزایش بی سابقه گرما و از سویی دیگر قطعی مکرر و بدون اطلاع قبلی برق موجب شد تا مرغداران زودتر از موعد مرغ ها را به کشتارگاه ارسال کنند و چون زودتر از موعد بود وزن آنها هم پایین بود که در مجموع موجب کاهش تولید شد.
کشاورز با بیان اینکه در فصل تابستان با کاهش جوجهریزی در مرغداریهای استان مواجه نبودیم یادآور شد: در این ایام به طور متوسط ماهانه بین سه تا ۳.۵ میلیون قطعه در استان جوجهریزی انجام شد که همانند دیگر ماه های سال بود.
وی تاکید کرد: عدم تخصیص به موقع ارز نیز در این شرایط باعث شد که نهاده ها در موعد مقرر بدست مرغداران نرسد و آنها مجبور شوند بطور مثال نهاده ای مانند ذرت را که به صورت یارانه ای به قیمت ۱۲ هزار تومان تهیه می کردند به بهای ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان خریداری کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی استان کرمانشاه یادآور شد: در حال حاضر قیمت گوشت مرغ ( قیمت تمام شده) در درب مرغداری حدود ۹۴ تا ۹۵ هزار تومان است که با احتساب هزینه های کشتار به ۱۳۱ تا ۱۳۲ هزار تومان در ردب کشتارگاه و در بازار ۱۳۵ هزار تومان می رسد.
وی گفت: با توجه به خنک شدن هوا و بدنبال آن افزایش جوجه ریزی ها و افزایش تولید و از سویی دیگر کاهش مصرف در فصل پاییز، قیمت گوشت مرغ در اواخر مهرماه بتدریج کاهش پیدا کند.
کشاورز همچنین با اظهار گلایه از تاخیر در اعلام قیمت مصوب گوشت مرغ در کشور و به تبع آن در استان اضافه کرد: قرار بود در پایان فروردین ماه قیمت مصوب برای سال جاری اعلام شود ولی تاکنون که وارد فصل پاییز شده ایم هنوز این قیمت اعلام نشده که این عدم اعلام قیمت از سوی دولت خود موجب سرگردانی مرغداران شده است.
وی قیمت مصوب گوشت مرغ گرم در سال گذشته را ۷۳ هزار تومان عنوان کرد و گفت: برهمین اساس اتحادیه مرکزی قیمت ۹۳ هزار و ۱۰۰ تومان که قیمت تمام شده مرغ زنده درب مرغداری است را به عنوان قیمت مصوب امسال به وزارتخانه اعلام کرده است.
فعالیت ۵۸۰ واحد مرغداری فعال گوشتی در کرمانشاه
مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی استان کرمانشاه یادآور شد: در حال حاضر ۵۸۰ واحد مرغداری فعال گوشتی به ظرفیت ماهیانه بین سه تا سه میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در استان وجود دارد که این امر موجب شده این استان به یکی از قطب های تولید گوشت مرغ کشور مبدل شود که نیاز استان های همجوار را نیز تامین می کند.
کشاورز نیاز مصرف استان را روزانه حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن و در بیشترین میزان ۱۵۰ تن اعلام کرد و گفت: این درحالی است که روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت مرغ در استان تولید و روانه بازار مصرف می شود.
نظر شما