به گزارش بازار، امید امیدی شاه آبادی در برنامه تلویزیونی گفت و گوی ویژه خبری با گرامیداشت هفته دولت بیان کرد: این طرح ها ظرفیت اشتغالزایی ۱۰هزار نفر بصورت مستقیم و ۲۰ هزار شغل غیر مستقیم دارند.
وی با بیان اینکه طرح های محرک توسعه و اولویت دار اقتصادی در لرستان مشخص شده است افزود: در این راستا ۲۵۶ طرح با اعتبار مورد نیاز ۱۴۰ هزار میلیارد ریال و ظرفیت اشتغالزایی پنج هزار نفر تعریف و سال گذشته پنج طرح پیشرانه نیز بهره برداری شده است.
وی با اشاره به تعریف ۱۵۰ شاخص توسعه ای در لرستان عنوان کرد: جاماندگی لرستان در کشت گلخانهای به علت وفور آب در استان بوده اما در سال های اخیر میزان بارندگی در منطقه به زیر ۳۰۰ میلیمتر رسیده است بنابراین هدفگذاری برای رشد گلخانه ها از حدود ۱۰۲ به ۵۰۰ هکتار تا پایان سال ۱۴۰۷ در دستور کار قرار دارد.
امیدی شاه آبادی با اشاره به کمبود آب در مباحث کشاورزی استان گفت: سال گذشته بهعلت بارش مناسب و وفور آب بیش از ۵۴۰ هزار تن برداشت گندم داشتیم اما امسال به ۲۲۰ هزار تن کاهش یافت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: در حوزه تامین منابع ملی نیز ۳۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) طی پنج سال در منابع مختلف جذب خواهد شد.
امیدی شاه آبادی اظهار داشت: تا پایان هفته دولت امسال ۱۵ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال طرح افتتاح می شود، طرح های کلنگ زنی ۶۸۰۰ میلیارد ریال ارزش دارند و در مجموع ارزش ۴۱ طرح افتتاحی هفته دولت به بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال می رسد و طرح های کوچک نیز ۶۰۰ نفر ظرفیت اشتغالزایی دارند.
وی با بیان اینکه لرستان طی سال های گذشته در نرخ بیکاری رتبه های یک تا سه را داشته است افزود: به دلیل بی توجهی به استان در شرایط سال های جنگ تحمیلی و پس از دفاع مقدس این استان کمتر توسعه یافته مانده است اما طرح های زیادی طی سال های آینده با تاثیرگذاری در وضعیت اقتصادی، بهرهبرداری خواهد شد.
امیدی شاه آبادی همچنین گفت: از سال گذشته با پیگیری های مکرر و ظرفیت کشت و صنعت ماهور دشت یافته، منطقه ویژه خرم آباد به مساحت ۷۰۰ هکتار مصوب شد که پنج طرح صنعتی بزرگ با ظرفیت سرمایه گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد ریال در این منطقه ایجاد می شود.
وی با اشاره به تکمیل چهار طرح از این تعداد تا پایان سال ۱۴۰۵ تصریح کرد: اکنون کل صادرات لرستان ۳۰۰ میلیون دلار است و با بهره برداری این واحدها ۳۰۰ میلیون دلار دیگر نیز به این رقم افزوده خواهد شد.
پیگیری احیا و راه اندازی صنایع بزرگ لرستان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان همچنین با اشاره احیای صنایع بزرگ افزود: در زمان تدوین برنامه توسعه استان طرح های دارای مشکلات ۲دهه ای با پرونده های پیچیده به منظور گره گشایی جزو برنامه قرار گرفتند.
امیدی شاه آبادی اظهار داشت: طرح فولاد ازنا درحالی متوقف شده که ۱۲۰ نیرو دارد و با پیگیری های انجام شده ستاد اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان در حال بررسی و رسیدن به نتایج قابل قبول است تا ۲۰ همت اعتبار جهت احیا توسط سرمایه گذار دارای اهلیت تامین شود.
وی با بیان اینکه پارسیلون نیز به زودی با پیگیریهای انجام شده تعیین تکلیف خواهد شد گفت: تسهیلات تبصره ۱۸ از سمت مرکز دیر ابلاغ می شود و اکنون در حال پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲ هستیم.
وی افزود: در حالیکه شرایط استانها باهم متفاوت اما رقم پرداختی این تسهیلات در تمام استانها یکسان است که انتظار می رود نمایندگان لرستان برای دریافت تسهیلات بیشتر پیگیری کنند.
نظر شما