۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۵
وزارت صمت با افزایش سقف ارزی برای خرید ۵۰ واگن متروی قم موافقت کرد

وزارت صمت با افزایش سقف ارزی برای خرید ۵۰ واگن متروی قم موافقت کرد

به دنبال موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت با افزایش سقف سهمیه ارزی ثبت سفارش، روند تامین پنجاه دستگاه واگن مترو برای شهر قم وارد مرحله اجرایی شد.

به گزارش بازار، در پی سفر اخیر رئیس‌جمهوری به استان قم و بازدید میدانی از طرح کلان مترو، جلسه‌ای با حضور اکبر بهنام‌جو استاندار قم، دکتر لطفی‌زاده معاون وزارت صمت، نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و جمعی از مسوولان حوزه حمل‌ونقل ریلی برگزار شد.

در این نشست، ضمن بررسی مشکل‌های ارزی مرتبط با قرارداد تامین واگن با شرکت پوژن چین، با پیگیری‌های انجام‌شده از سوی مسوولان استانی، با افزایش سقف سهمیه ارزی ثبت سفارش این واگن‌ها از سوی وزارت صمت موافقت شد.

استاندار قم در این جلسه با تشریح آخرین وضعیت اجرایی طرح مترو در مراحل اول و دوم اظهار کرد: بر اساس قرارداد با شرکت چینی پوژن، مقرر است ۵۰ دستگاه واگن مترو طراحی و تامین شود که طراحی‌های جزیی و تفصیلی آن در سال گذشته از سوی سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم انجام شده است.

با این اقدام، گام بلندی در مسیر تحقق زیرساخت‌های حمل‌ونقل ریلی در شهر قم برداشته شده و امید می‌رود فرایند تامین واگن‌ها در آینده نزدیک سرعت بیشتری به خود گیرد.

طرح متروی قم با هدف توسعه حمل‌ونقل ریلی شهری طراحی شده و مرحله نخست خط یک به طول حدود ۱۴.۸ کیلومتر با ۶ ایستگاه، مسیر قلعه کامکار تا میدان مطهری را پوشش می‌دهد.

این مرحله اکنون با حدود ۹۶ تا ۹۷ درصد پیشرفت اجرایی تقریبا تکمیل شده و تنها حدود یک کیلومتر حفاری باقی مانده است.

بهره‌برداری از این مسیر منوط به تامین واگن است که فرآیند خرید آن از تولیدکنندگان داخلی و شرکت چینی پوژن در جریان بوده و مرحله پیش‌پرداخت آن آغاز شده است.

برای اجرای این طرح، حدود ۲۵ هزار میلیارد ریال در سال گذشته و ۱۹ هزار میلیارد ریال در سال جاری اختصاص یافته است، همچنین خط دوم مترو به طول تقریبی ۲۸ کیلومتر با ۲۱ ایستگاه برای منطقه پردیسان تصویب شده و مطالعه‌های امکان‌سنجی عبور روگذر یا زیرگذر آن ادامه دارد.

کد خبر: ۳۵۵٬۵۷۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha