۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۰
ترامپ: آتش‌بس میان تایلند و کامبوج برقرار شده است

ترامپ: آتش‌بس میان تایلند و کامبوج برقرار شده است

رئیس جمهور آمریکا در پی درگیری نظامی میان تایلند و کامبوج و تهدید آنها به توقف مذاکرات تجاری، اعلام کرد که در پی گفت و گوهایش با نخست وزیران دو کشور، آتش بس برقرار شده است.

به گزارش بازار، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که در سفر به اسکاتلند به سر می برد، روز شنبه به وقت محلی در رشته پیامهایی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال ابتدا گفت: هم اکنون با نخست وزیر کامبوج نسبت به متوقف کردن جنگ با تایلند گفت و گو کردم. من از نخست وزیر تایلند می خواهم که به همین شکل درخواست آتش بس بدهد و به جنگ خاتمه دهد که در حال حاضر شدید است.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: ما در حال حاضر با هر دو کشور در خصوص تجارت گفت و گو داریم، اما نمی خواهیم در صورت ادامه جنگ، با هیچ کدام از آنها معامله ای انجام دهیم و من این را به آنها گفته ام! تماس با تایلند به زودی انجام می شود. تماس با کامبوج به پایان رسیده است اما انتظار می رود دوباره با کامبوج در مورد توقف جنگ و آتش بس تماس بگیرم تا نظرات تایلند را منتقل کنم. من سعی می کنم یک وضعیت پیچیده را ساده کنم! بسیاری از مردم در این جنگ کشته می شوند ، اما این بسیار من را به یاد درگیری بین پاکستان و هند می اندازد که با موفقیت متوقف شد.

ترامپ سپس در پیام دیگری افزود: من به تازگی با نخست وزیر تایلند صحبت کردم و این یک گفت و گوی بسیار خوب بود. تایلند، مانند کامبوج می خواهد آتش بس فوری و صلح ایجاد شود. من اکنون قصد دارم این پیام را به نخست وزیر کامبوج منتقل کنم. به نظر می رسد پس از صحبت با هر دو طرف، آتش بس، صلح و آرامش بدست آید.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در پیام دیگری در شبکه تروث سوشال اضافه کرد: من هم اکنون با نخست وزیر کامبوج تماس بسیار خوبی داشتم و او را از بحث و گفت و گوهای من با تایلند و نخست وزیر این کشور مطلع کردم. هر دو طرف به دنبال آتش بس فوری و صلح هستند. آنها همچنین به دنبال این هستند که با آمریکا به "جدول معاملاتی" بازگردند که فکر می کنیم تا زمانی که جنگ متوقف نشده ،انجام آن نامناسب است. آنها موافقت کرده اند که بلافاصله دیدار کنند و به سرعت آتش بس و در نهایت صلح را انجام دهند! این یک افتخار بود که با هر دو کشور ارتباط داشتیم. آنها تاریخ و فرهنگ طولانی و طبقه ای دارند. امیدوارم این دو کشور سالهای زیادی در کنار هم زندگی کنند. وقتی جنگ تمام و صلح بدست آمد، من مشتاقانه منتظر هستم که توافق نامه های تجاری خود را با هر دو کشور به پایان برسانم.

درگیری‌های مرزی میان تایلند و کامبوج دوم مرداد ماه در منطقه‌ای به نام «مثلث زمرد» رخ داد که محل تلاقی مرزهای دو کشور با لائوس است و چندین معبد باستانی در آن قرار دارد.

تایلند با استفاده از جنگنده‌های اف-۱۶ به اهداف نظامی در کامبوج حمله کرد. کامبوج نیز با راکت‌ توپخانه، تایلند را هدف قرارداد. این درگیری‌ها در نزدیکی دو معبد مرزی بین استان سورین تایلند و استان اودار میچیه کامبوج آغاز شد و هر دو طرف یکدیگر را مسئول شروع نبرد اعلام کردند.

درگیری ها تاکنون موجب کشته شدن ۱۵ نفر در تایلند و یک نفر در کامبوج شد. این درگیری ها، همچنین موجب آواره شدن ۱۲۰ هزار نفر در مرزهای دو کشور شده است.

درگیری ها بین تایلند و کامبوج در حالی وارد دومین روز خود شد که خونین ترین درگیری نظامی میان دو کشور جنوب شرق آسیا در یک دهه گذشته است.

فومتام ویچایچای نخست وزیر موقت تایلند روز جمعه به خبرنگاران گفت: تشدید درگیری ها با کاموج، ممکن است به یک جنگ تمام عیار منجر شود.

مناقشه مرزی میان تایلند و کامبوج به دهه‌ها قبل بازمی‌گردد و پیش از این نیز چندین بار به درگیری‌های خونین منجر شده است. این تنش‌ها به تازگی با محدودیت‌های مرزی و توقف واردات برخی کالاها از سوی دو کشور تشدید شده است.

تایلند و کامبوج به عنوان دو همسایه، سابقه طولانی اختلافات مرزی دارند. برجسته‌ترین مورد اختلاف آنها مربوط به دماغه «پره ویهار»، منطقه‌ای در اطراف یک معبد هزار ساله بود که در سال ۲۰۰۸ به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد. دیوان بین‌المللی دادگستری در سال ۲۰۱۳ حاکمیت بر این منطقه را به کامبوج اعطا کرد.

کد خبر: ۳۵۴٬۸۴۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha