۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
آبگیری سد ژاوه واقعیت ندارد

آبگیری سد ژاوه واقعیت ندارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: طرح انتقال آب از سد چراغ ویس به شهر بانه با جدیت در حال انجام و هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.

به گزارش بازار، چند سالی است که بانه با دلیل کاهش نزولات جوی و حجم کم آب سدهای این شهر، با تنش آبی جدی مواجه است و به محض گرم شدن هوا، قطعی و نوسان آب، دغدغه اصلی ساکنان بانه می شود.

با وجود اقداماتی که شرکت‌های تابعه وزارت نیرو در این شهر انجام داده‌اند مشکل همچنان باقی بوده و نیازمند تدبیری اساسی برای رفع همیشگی این بحران است.

از این رو، وزارت نیرو و به تبع آن شرکت‌های آب منطقه‌ای و آبفا کردستان به این نتیجه رسیدند که طرح انتقال آب از سد چراغ ویس سقز به سد بانه را در دستور کار قرار دهند.

در همین راستا و برای اطلاع از آخرین وضعیت آب شرب بانه و اجرای سامانه انتقال آب، با "آرش آریانژاد" مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت و گویی اختصاصی انجام دادیم که شرح آن در ادامه می آید.

بانه یکی از شهرستان های پرباران استان محسوب می شود، اما چندین سال است با تنش آبی جدی مواجه است، دلیل اصلی این وضعیت چیست؟
ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم پنجمین سال است با خشکسالی مواجه هستیم و این خشکسالی نسبت به چهار سال قبل، کمی شدیدتر شده است. امسال بارش ها تقریبا به طور میانگین در سطح کشور حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد افت داشت و ورودی به سدها نیز حدود ۳۰ درصد به نسبت مدت میانگین مشابه پارسال کاهش یافته است. قطعا استان کردستان هم از این قضیه مستثنی نیست و به نسبت میانگین سال قبل در کل استان حدود ۳۰ درصد کاهش بارش داشتیم؛ به این معنا که سال آبی جاری حدود ۳۳۰ میلیمتر و سال گذشته ۴۷۰ میلیمتر بارش ثبت شد. این کاهش در برخی شهرستان ها مثل بانه بیشتر نمود داشت و در سال آبی جاری میزان بارش در این شهرستان حدود ۵۷ درصد کاهش داشت.

شهر بانه هنوز جزو شهرهای تنش آبی نشده است، در حالیکه بارها بر بحرانی بودن وضعیت آب شرب بانه تاکید داشته ایم.

در ۲ سال گذشته توانستیم به واسطه بارش های نسبتا مناسب، مدیریت مخزن و ورودی و خروجی سدها را انجام دهیم و براساس برنامه های وزارت نیرو، با حجم آب سطحی سال جاری، آب مورد نیاز شهر بانه را تا حدودی ذخیره کنیم.

در بانه ۲ منبع سد بانه (با حجم ۴.۵ میلیون مترمکعب) و سد عباس آباد (با حجم ۱۴ میلیون مترمکعب در تراز نرمال) داریم، بخشی از این ۱۸ میلیون مترمکعب آب در دسترس، تبخیر می شود و بخشی هم غیرقابل برداشت و زیر دریچه های تحتانی است. شهر بانه به واسطه مهمانپذیر و ظرفیت گردشگری آن، ۱.۵ برابر جمعیت آن را مسافران تشکیل می دهند و در نتیجه الگوهای مصرف آب شرب که امسال ۱۳۰ لیتر در شبانه روز است در بانه تا ۲ برابر است.

میزان مصرف آب شرب بانه در حالت عادی بین ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون مترمکعب است. در آذرماه سال گذشته، پیش بینی موسسه تحقیقات منابع آب تنش آبی را در بانه نشان داد و در همین رابطه هشدار لازم را به شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب دادیم ولی توجه زیادی نداشتند.

باید به صورت مقطعی تاب آوری را بالا می بردیم و از پاییز سال قبل، از منابع داخلی آب منطقه ای و آبفا، آب های سطحی حوزه های میانی را جمع آوری کردیم و آب شرب بانه را از این محل تامین کردیم و تا یک ماه و نیم قبل هم از هیچکدام از سدهای بانه برای تامین آب شرب استفاده نکردیم و این مهم باعث شد ۲ ماه تاب آوری تامین آب شرب بانه را عقب بیندازیم.

کد خبر: ۳۵۴٬۶۷۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha