به گزارش بازار، جواد رحیمیان افزود: این تعداد اصله نهال برای انجام زراعت چوب در زمینهای آبی کهگیلویه و بویراحمد تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه نهالهای تولید شده برای زراعت چوب از گونههای اوکالیپتوس یا صنوبر و مقاوم در برابر کم آبی است تاکید کرد: این گونهها در دوران های خشکسالی در صورت نبودن آب اگرچه رشد آنان متوقف میشود اما برخلاف سایر گیاهان خشک نمیشود.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: زراعت چوب با کشت اوکالیپتوس یا صنوبر به عنوان یک صنعت سبز مطرح است که میتواند درآمد خوبی برای صاحبان زمینهای آبی به همراه داشته باشد و البته به حفظ محیط زیست و حفاظت از جنگلها هم کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: براساس برنامهریزی صورت گرفته کشت اوکالیپتوس برای مناطق جنوبی و گرمسیری و صنوبر برای مناطق سردسیر در نظر گرفته شده است، دولت برای تشویق بهرهبرداران نهال را تهیه و به صورت رایگان بین آنان توزیع میکند.
رحیمیان با اشاره به اینکه چوب یکی از ابزارهای پرکاربرد در زندگی بشر محسوب میشود و منبع اصلی تأمین آن هم جنگل است تاکید کرد : یکی از بهترین راهکارها برای تامین چوب مورد نیاز زراعت چوب است.
وی تصریح کرد: با افزایش جمعیت کشور و نیاز صنایعی مانند مبل، صندلی، میز و سایر محصولات به چوب، کاشت گونههای تند رشد مثل صنوبر و یا کاشت گونههای چند منظوره مثل اکالیپتوس و یا حتی گونههای میوه ده مانند فندق و همچنین گونههایی مانند اقاقیا با هدف تولید گل برای زنبورداری، زیباسازی فضای شهری و روستایی افزون بر تولید محصولات جنبی به تولید چوب نیز منجر میشود.
رحیمیان با اشاره به اینکه انجام زراعت چوب برای بهرهبرداران تا چهار سال قابل برداشت است و در هر هکتار ۶۰۰ مترمکعب چوب تولید میشود تاکید کرد: درآمد حاصل از این صنعت خوب است.
وی عنوان کرد: پارسال هم ۲۴۰ هزار اصله نهال در ۱۶۵ هکتار زمین استان انجام گرفت اما براساس نظرات کارشناسی قرار است امسال کاشت نهال در کهگیلویه وبویراحمد با تراکم بیشتری صورت گیرد تا میزان درآمد آن افزایش یابد.
رحیمیان تصریح کرد: بیشتر زمینهای آبی مناطق گرمسیری و سردسیری استان مستعد کاشت درختان صنوبر و اوکالیپتوس است.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: به دلیل نیاز کشور محصولات تولیدی زراعت چوب با قیمت خوبی به فروش میرسد که این امر فرصت خوبی برای فعالیت در این زمینه است.
رحیمیان درباره سایر برنامههای امسال این اداره متولی نیز اعلام کرد : تولید ۷۰۰ هزار اصله نهال جنگلی در نهالستانهای مناطق مختلف استان در سالجاری هدفگذاری و فرایند اجرای این برنامهها اکنون در حال انجام است.
وی عنوان کرد: امسال تاکنون ۵۰۰هزار اصله نهال در نهالستانهای شهرستانهای گچساران، باشت و بویراحمد تولید شده تا در زمان مناسب (اواخر فصل زمستان امسال) در جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد غرس شود.
رحیمیان با اشاره به توزیع رایگان نهال در فصل درختکاری عنوان کرد: این نهالها پس از تولید، بین مردم، دستگاههای اجرایی، نهادها، مراکز نظامی و آموزشی، مدارس، دانشگاهها، حاشیه راهها و کانالها توزیع خواهد شد.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت : نهالهای برنامهریزی شده برای تولید در کهگیلویه و بویراحمد از گونههای سازگار با مناطق گرمسیری و سردسیری مانند بلوط، بادام، زبان گنجشک، زالزالک، کنار و گونههای زینتی همچون سرو، کاج و افرا برای کاشت در جنگل ها و فضاهای سبز شهری استان تولید می شود.
نظر شما