به گزارش بازار، صالح محمدی، بحران آب را یک بحران جدی در کشور دانست و اظهار کرد: واقعیت های اقلیمی موجب شده تا گرمای بی سابقه را تجربه کنیم و گیلان به عنوان پرباران ترین استان کشور، با مشکل منابع آب کشاورزی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه کم آبی بر تولید محصولات کشاورزی تاثیرگذار است، افزود: امروزه بسیاری از کشورهای دنیا در بخش کشاورزی با تغییرات اقلیم همراه شده اند و به دنبال افزایش مقاومت گیاهان در شرایط تنش آبی هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به وجود ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری در استان، اضافه کرد: طبق آمارهای رصدخانه کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، ۹۸ درصد شالیزارهای استان گیلان زیر کشت رفته است.
محمدی ممنوعیت واردات برنج دو ماه قبل و دو ماه بعد از برداشت محصول طی سال زراعی گذشته را بسیار موثر دانست و بیان کرد: امیدواریم این قانون در سال زراعی جاری نیز اعمال شود.
وی با بیان اینکه ۱۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت ارقام پرمحصول همچون شیرودی و فجر رفته است، گفت: شاهد رشد ۲۵ درصدی کشت ارقام پرمحصول هستیم.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، ۳۰۰ هزار بهره بردار در بخش زراعت برنج داریم که مشغول کار و فعالیت هستند؛ ظهور خوشه برنج در ۷۲ درصد شالیزارها رخ داده و ۳۵ درصد این اراضی نیز به مرحله تکمیل خوشه رسیده است.
وی از آغاز برداشت مکانیزه محصول در شالیزارهای صومعه سرا، رودسر و فومن خبر داد و خاطرنشان کرد: بالغ بر ۸۰ درصد کشاورزان با تقویم زراعی همراه بودند، اما واقعیت ها اقلیمی موجب شده در ۶ شهرستان تنش آبی داشته باشیم و لذا نیازمند مدیریت منابع آب به ویژه در مرحله تکمیل خوشه هستیم تا از خسارت خشکی جلوگیری کنیم.
نظر شما