به گزارش بازار، عبدالله قبادی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کهگیلویهوبویراحمد با حضور ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صمت، مسوولان استانی و فعالان اقتصادی با اشاره به معافیتهای جدید گمرکی برای مناطق مرزی و تهلنجی در استانهای همجوار از جمله بوشهر، اظهار داشت: این سیاستها با توجه به تناژ بالا و حجم زیاد کالاهایی که از این معافیتها بهرهمند میشوند، آسیب جدی به رقابتپذیری تولیدکنندگان و صنایع کوچک ما وارد کرده است و باید بازنگری شود.
وی با اشاره به خسارتهای جدی ناشی از قطعیهای برق به واحدهای صنعتی بهویژه صنایع پلیمری و شیمیایی اظهار داشت: در هر خاموشی در واحدهای پلیمری، تا ۶۰۰ میلیون تومان زیان وارد میکند.
قبادی اضافه کرد: صنایع فولادی، سیمانی، و معدنی با ظرفیت کامل نمیتوانند فعالیت کنند و این قطعیها نهتنها تولید، بلکه ماشینآلات را هم فرسوده کرده است.
وی افزود: در ماههای اخیر قطعیها دوباره برق آغاز شده است و انتظار می رود موضوع از سطح وزارتخانه با فوریت پیگیری و برای شهرکهای صنعتی تصمیمگیری ویژه شود.
رییس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و معادن، بر ضرورت ایجاد صنایع پاییندستی و تبدیلی تأکید کرد.
وی با بیان اینکه وجود مواد اولیه و منابع غنی بدون ایجاد زنجیره ارزش هیچ دستاورد پایداری برای استان ندارد تصریح کرد: این استان در حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی و مرکبات نیز ظرفیتهای زیادی برای توسعه صنایع تبدیلی دارد که نیازمند حمایت بیشتر برای توسعه صادرات است.
قبادی همچنین به کمبود مواد اولیه و سرمایه در گردش در واحدهای تولیدی استان پرداخت و گفت: بیشتر واحدهای تولیدی ما همچنان تسهیلاتمحور هستند.
وی ادامه داد: در حوزه آب معدنی، از ۲۵ واحد، ۱۷ واحد فعال هستند و حتی در پروازهای امارات نیز از آب معدنیهای تولید استان استفاده میشود اما بدون نقدینگی و تأمین مواد اولیه، تداوم فعالیت این واحدها ممکن نیست.
قبادی خواستار افزایش اختیارات بانک صنعت و معدن در استان و تخصیص تسهیلات سهساله سرمایه در گردش با بهره کم شد و گفت: با توجه به تخصص این بانک در حوزه صنعت، انتظار می رود نقش پررنگتری در حمایت از واحدهای صنعتی ایفا کند.
قبادی از تدوین بسته جامع مشوقها برای حضور بیشتر سرمایهگذاری در این استان خبر داد و گفت: پیشنهاداتی برای رقابتی شدن استان در جذب سرمایهگذار مطرح کرد: کاهش قیمت زمین در شهرکهای صنعتی، کاهش درصد مالیاتها و نرخ حق بیمه کارفرمایی مشوقهای صادراتی منطقهای در رقابتی شدن از جمله این مشوق ها در استان است.
دیپلماسی اقتصادی و همکاریهای بیناستانی
وی با اشاره به مرزهای مشترک با استانهای ساحلی مانند بوشهر و خوزستان، بر استفاده از ظرفیتهای بندری استانهای همسایه برای صادرات محصولات استان تاکید کرد و افزود: دیپلماسی اقتصادی فعال و همکاریهای منطقهای میتواند هزینه حملونقل در استان را کاهش داده و رقابتپذیری را افزایش دهد.
نظر شما