به گزارش خبرنگار بازار، میثم صادقی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیش از سیزده سال است که در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان زندگی میکنیم، اظهار کرد: اینجا برای ما فقط محل کار نیست، خانواده ماست. امروز، برای نخستین بار در یک دهه گذشته، همدلی واقعی بین بخش خصوصی و بخش دولتی شکل گرفته و برنامه ریزی هایی صورت گرفته که آینده شهرک را روشن میکرد اما ناگهان، با یک تصمیم دولتی که بدون شناخت از بطن اکوسیستم اتخاذ شده، همه چیز در آستانه تخریب است.
وی افزود: این الگوی تصمیمگیری سلیقه ای، اعتماد بین بخش خصوصی و دولت را خدشه دار می کند؛ شرکت هایی که با انگیزه و اعتماد جلو آمده اند، اکنون با دلسردی مواجه میشوند و این یعنی فرسایش سرمایه اجتماعی دولت در حوزه فناوری.
عدم شناخت از بافت اکوسیستم دانشبنیان و تبعات جدی برای آینده اقتصادی و فناورانه ایران
در ادامه نسیم دهقان نائب رئیس نخستین شرکت عمرانی دانشبنیان در کشور، اظهار کرد: کشور امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تمرکز، آرامش و ثبات در حوزه فناوری و نوآوری است. تصمیمات نابهنگام و بدون شناخت از بافت اکوسیستم دانشبنیان، می تواند تبعات جدی برای آینده اقتصادی و فناورانه ایران داشته باشد.
وی افزود: اکوسیستم شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از مجموعهای از شرکت های تاثیرگذار تشکیل شده است که هرکدام نقشی کلیدی در توسعه اقتصاد دانشبنیان دارند، این شرکتها نه تنها تولیدکننده فناوری هستند، بلکه بهنوعی سرمایه اجتماعی و اقتصادی کشور نیز به شمار می آیند.
این فعال باسابقه حوزه فناوری با ابراز نگرانی نسبت به برخی تصمیمات اخیر، ادامه داد: تصمیماتی که بدون مشورت با بدنه شرکت های فناور گرفته میشود، میتواند سرمایه گذاریهای صورتگرفته را تضعیف کرده و انگیزهها را کاهش دهد. ما انتظار داریم که وزارت علوم و سایر نهادهای تصمیم ساز، جایگاه این شرکت ها را به درستی بشناسند و در سیاست گذاری های خود، نگاه همراستا با زیستبوم فناوری داشته باشند.
ثبات مدیریتی و حمایت از بدنه فناور کشور
وی همچنین خاطرنشان کرد: امروز که کشور با چالش های بزرگ اقتصادی، تحریم، و مهاجرت سرمایه های انسانی مواجه است، یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده، ثبات مدیریتی و حمایت از بدنه فناور کشور است. اگر این ثبات تضعیف شود، نه تنها شرکت ها آسیب می بینند، بلکه سرمایه های ملی نیز از بین خواهد رفت.
وی از متولیان حوزه علم و فناوری درخواست کرد با نگاهی عمیقتر و همدلانهتر به وضعیت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بنگرند و از تصمیمگیری های شتابزده که میتواند مسیر توسعه را با چالش روبرو کند، پرهیز نمایند.
در ادامه مریم حجتی، مدیر فناوری ارتباطات انجمن برق اصفهان و رئیس شورای بانوان انجمن شرکتهای دانشبنیان استان تأکید کرد: واقعیت این است که ما بهعنوان مدیران شرکت ها، امروز بیش از هر زمان دیگر با احساس بیثباتی مواجه هستیم. رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در همین چند ماه اخیر با استارت قوی خود، توانستند در دل مجموعهای شامل ۷۶۰ شرکت، روح امید، تحول و انسجام بدمند اما تصور این که با یک تصمیم ساده، این امید به راحتی از بین برود، برای ما نگران کننده و ناامیدکننده است.
بحران های تولید، نقدینگی، بیمه، مالیات
وی با اشاره به شرایط بحرانی اخیر کشور و نقش کلیدی شرکت های فناور در عبور از بحران ها، افزود: ما شرکت های دانشبنیان، در همین تابستان سخت، جنگی ۱۲ روزه را از سر گذراندیم. در خط مقدم بحران بودیم و هستیم. آیا انصاف است که امروز و در اوج آسیبپذیری، دوباره نگران آینده مدیریتی مجموعهای باشیم که پناهگاه توسعه ماست؟
حجتی همچنین از رویکرد تصمیمگیران انتقاد کرد و گفت: به نظر میرسد شهرک علمی و تحقیقاتی بهعنوان گزینه دوم وزارت علوم در نظر گرفته شده است؛ جایی برای جابهجایی مدیریتی یا پر کردن خلأ دانشگاهی، در حالیکه شرکت های مستقر در این مجموعه، اکنون با انواع بحران های تولید، نقدینگی، بیمه، مالیات و صادرات مواجهاند و نیازمند حمایت جدی هستند، چنین نگاهی به این مرکز استراتژیک، آسیب زاست.
نظر شما