۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
۹.۷هزار میلیارد ریال تزریق نقدینگی به حوزه کشاورزی استان سمنان؛ نجات کشاورز از دست دلالان
در گفت‌وگو با بازار مطرح شد؛

۹.۷هزار میلیارد ریال تزریق نقدینگی به حوزه کشاورزی استان سمنان؛ نجات کشاورز از دست دلالان

دولت در عملیاتی گسترده برای حمایت از تولید، تاکنون ۴۷هزار و ۲۳۱تن گندم به ارزش ۹.۷میلیارد ریال از کشاورزان استان سمنان خریداری و موتور محرکه اقتصاد استان را به حرکت درآورده است.

به گزارش بازار، گروه استان‌ها؛ خرید تضمینی گندم در استان سمنان به مرحله پایانی خود نزدیک می‌شود. در حالی که خرید در مناطق غربی استان به پایان رسیده، مراکز خرید در شرق همچنان فعال هستند. این اقدام دولت در راستای تامین امنیت غذایی و حمایت از کشاورزان انجام شده است.

عبدالرحیم تحصیلی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تحلیل بازار اعلام کرد: تاکنون ۴۷ هزار و ۲۳۱ تن گندم به ارزش ۹ هزار و ۶۹۸ میلیارد ریال از کشاورزان استان خریداری شده است و این میزان گندم در قالب ۹ هزار و ۳۱۶ محموله به مراکز ذخیره‌سازی منتقل شده است.

۹.۷هزار میلیارد ریال تزریق نقدینگی به حوزه کشاورزی استان سمنان؛ نجات کشاورز از دست دلالان

وی با اشاره به پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان گفت: بیش از ۳۵ درصد از مطالبات گندمکاران به مبلغ سه‌هزار و ۳۶۸ میلیارد ریال پرداخت شده و بخش دیگری از این مطالبات در روزهای آینده واریز خواهد شد، لذا این اقدام نشان‌دهنده تعهد دولت به حمایت از تولیدکنندگان گندم است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان تأمین امنیت غذایی و خودکفایی در تولید گندم را از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح دانست و افزود: این استان با پیش‌بینی خرید ۹۵ هزار تن گندم در سال جاری، سهم قابل توجهی در کاهش وابستگی به واردات و صرفه‌جویی ارزی دارد و این استان نقش مهمی در تامین آرد و نان مورد نیاز مردم ایفا می‌کند.

تحصیلی به آمار خرید در شهرستان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در شهرستان گرمسار ۱۲ هزار و ۹۴۸ تن، در آرادان ۱۰ هزار و ۷۴۶ تن و در سرخه ۷۴۵ تن گندم خریداری شده است.

وی تصریح کرد: این شهرستان‌ها در غرب استان سمنان قرار دارند و خرید در آن‌ها به پایان رسیده است.

راه‌اندازی ۳۲ مرکز خرید تضمینی در استان سمنان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان از راه‌اندازی ۳۲ مرکز خرید در سطح استان خبر داد: این مراکز شامل ۲۴ مرکز مباشرتی، چهار کارخانه آردسازی و چهار مرکز دولتی است. هم‌اکنون با پایان یافتن برداشت در شرق استان، ۱۸ مرکز خرید در غرب استان فعال هستند تا باقی‌مانده محصول را از کشاورزان خریداری کنند.

تحصیلی با تاکید بر اینکه قیمت گذاری گندم بر اساس استانداردهای مشخصی انجام شده است، گفت: قیمت پایه هر کیلوگرم گندم با در نظر گرفتن افت غیرمفید یک درصد و افت مفید سه درصد، ۲۰۵ هزار ریال تعیین شده است.

وی با تاکید اینکه تمام مراحل خرید به صورت برخط انجام می‌شود تا شفافیت و سرعت کار افزایش یابد، تصریح کد: تامین اعتبار این طرح از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان انجام می‌شود، لذا این رویکرد باعث تسریع در پرداخت مطالبات کشاورزان شده است.

۹.۷هزار میلیارد ریال تزریق نقدینگی به حوزه کشاورزی استان سمنان؛ نجات کشاورز از دست دلالان

افزایش بهره‌وری و کمک به تامین امنیت غذایی کشور

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان همچنین این اقدام را گامی مهم در جهت حمایت از تولیدکنندگان دانست، گفت: کشاورزان استان با بهره‌گیری از روش‌های نوین کشاورزی در سال زراعی جاری ۳۴ هزار و ۵۱۲ هکتار را به کشت گندم و ۲۱ هزار هکتار را به کشت جو اختصاص دادند.

تحصیلی افزود: این اقدام در راستای افزایش بهره‌وری و کمک به تامین امنیت غذایی کشور انجام شده است.

وی تصریح کرد: استفاده از علم روز و فناوری‌های جدید از ویژگی‌های بارز کشاورزان استان در سال جاری بوده است، این روش‌ها باعث افزایش تولید در واحد سطح شده و بهره‌وری را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده است.

حمایت دولت از کشاورزان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان حمایت دولت از کشاورزان از طریق خرید تضمینی گندم را یادآور شد و افزود: دولت علاوه بر تامین معیشت کشاورزان، انگیزه لازم برای توسعه کشت این محصول استراتژیک را فراهم کرده است، لذا این سیاست در بلندمدت به خودکفایی کشور در تولید گندم منجر شده است.

تحصیلی با بیان اینکه استان سمنان با وجود شرایط سخت اقلیمی، توانسته سهم قابل توجهی در تولید گندم کشور داشته باشد، گفت: این موفقیت مرهون تلاش کشاورزان و حمایت‌های دولت در زمینه خرید تضمینی است.

وی پایان خرید تضمینی گندم در غرب استان را به معنای پایان فصل برداشت در این مناطق دانست و افزود: در حالی که کشاورزان شرق استان همچنان محصول خود را به مراکز خرید تحویل می‌دهند، برنامه‌ریزی برای فصل زراعی آینده آغاز شده است.

این طرح جامع که همزمان هم به معیشت کشاورزان توجه دارد و هم به امنیت غذایی کشور می‌اندیشد، الگویی موفق از مدیریت یکپارچه بخش کشاورزی را به نمایش گذاشته است. استان سمنان با وجود تمام چالش‌های اقلیمی، همچنان به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید گندم کشور می‌درخشد.

کد خبر: ۳۵۲٬۸۵۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha