به گزارش بازار، تیمور پورحیدری روز چهارشنبه با بیان اینکه مجموع وصولی سال قبل از این محل بیش از ۵۹۴ میلیارد ریال بود، اظهار کرد: گیلان ۱۰۶ معدن دارد که از این تعداد ۴۵ مورد فعال و ۵۶ مورد غیرفعال است.
وی افزود: ظرفیت استخراج این معادن ۱۸ میلیون و ۳۲۷ هزار تن است که از این مقدار هشت میلیون و ۴۹۸ هزار تن مواد معدنی استخراج میشود و ۹ میلیون و ۸۲۹ هزار تن آن در معادن غیرفعال استان بلااستفاده مانده است.
وی، مهمترین مواد معدنی استان را سنگ لاشه، سنگ آهک، مخلوط کوهی، سیلیس و غیره عنوان کرد و افزود: ذخیره قطعی مواد معدنی استان یک میلیارد و ۳۸۶ میلیون تن است که این ذخیره در معادن فعال ۹۸۷ میلیون تن و در معادن غیر فعال ۳۹۹ میلیون تن است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان ادامه داد: از ابتدای امسال ۶ پروانه اکتشاف و ۲ گواهی کشف صادر شده است و بزودی با برگزاری ۲ مزایده برای فعال سازی مجدد محدودههای غیر فعال، واگذاری ۲۳ محدوده معدنی در این مزایدهها به فراخوان عمومی گذاشته میشود.
پورحیدری اضافه کرد: امسال اعمال ماده ۸۳ آییننامه اجرایی قانون معادن(وزارت صمت در صورت عدم وجود مزایدهگر در ۲ نوبت برگزاری متوالی مزایده در طول شش ماه میتواند موضوع مزایده را به نخستین متقاضی دارای توان فنی و مالی لازم مشروط بر آن که مدت زمان شش ماه از برگزاری دومین مزایده نگذشته باشد، واگذار کند.) برای فعال کردن معادن راکد به طور جدی از سوی این سازمان دنبال میشود.
وی درمورد معادن غیرفعالی که با مشکلاتی مانند معارضان محلی و دستگاهی مواجهند، گفت: طبق دستور ویژه استاندار گیلان مشکلات و موانع پیش رو در ادامه فعالیت این معادن به صورت موردی در شورای معادن استان بررسی میشود؛ این رویکرد از جلسات از مدتی قبل آغاز شده و با رفع مشکلات سه معدن بزودی در خصوص آنها تصمیم گیری خواهدشد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان در مورد معدن سنگرود نیز گفت: تصمیم نهایی درمورد این معدن امسال اتخاذ خواهد شد و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بعنوان شرکتی دولتی برای فعالیت اکتشافی در عرصه این معدن اعلام آمادگی کرده که پس از انجام فعالیت اکتشافی نحوه واگذاری آن به بخش خصوصی مورد بررسی قرار می گیرد.
نظر شما