به گزارش بازار، محمود رضایی کوچی شامگاه سه شنبه در تشریح روند اجرای پروژه انتقال آب از خلیج فارس به دو استان فارس و یزد اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه توسط شرکت فراسان از چند سال گذشته آغاز شده که بخشی در ساحل دریا در حال اجرا است و تجهیزات آب شیرین کن نیز فعال است.
او ادامه داد: در بخش اول انتقال آب مقرر گردیده که ۶۰ میلیون مترمکعب آب شیرین از منطقه پارسیان وارد استان فارس شود که در این عملیات روند انتقال آب از شهرستان های جنوبی مانند لامرد و مُهر عبور می کند و پس از آن شهرستان های اوز، گراش، جویم، جهرم، فسا، سروستان، خرامه و مرودشت انشعاب می گیرند و پس از آن نیز شهرستان های شمالی فارس بهره مند می شوند.
وی، صنایع را عمده مصرف کنندگان آب انتقالی از دریا دانست و افزود: با توجه به خبری که اخیرا پیرامون انتقال آب به فارس و استان های همجوار مطرح شده، در استان اصفهان بخش هایی که از دریای عمان به استان کرمان منتقل شده بود ادامه داشت و اغلب صنایع فولادی و پالایشگاه سرمایه گذار این پروژه بودند اما مشخصا در فارس این کار توسط بخش خصوصی انجام می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: در این استان نیز برخی از صنایع قصد همکاری برای تامین منابع مالی را دارند که پتروشیمی شیراز یکی از مصرف کنندگان عمده این آب محسوب می شود.
رضایی افزود: در حال حاضر زونهای یک و دو طرح انتقال آب خلیج فارس با ۸۵۰ کیلومتر طول با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی در حال اجرا هستند.
او ادامه داد: زونهای سه و چهار که در شهرستانهای اوز و لارستان قرار دارند، به دلیل برخی شرایط خاص برای مدتی متوقف شدند که فعالیتهای اجرایی آنها نیز بهزودی آغاز خواهد شد.
وی، با اشاره به انعقاد قراردادهایی با صنایع متقاضی برای بهرهبرداری از منابع آبی این طرح گفت: صندوق توسعه ملی بخشی از منابع مالی مورد نیاز پروژه را تامین خواهد کرد که نقش مهمی در تسریع عملیات اجرایی ایفا کرده و آینده استان را از نظر تلمین آب آشامیدنی و صنعتی تضمین خواهد کرد.
نظر شما