۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۹
حریق پارک ملی سالوک اسفراین مهار شد| ۵۰ هکتار عرصه طبیعی در آتش سوخت

حریق پارک ملی سالوک اسفراین مهار شد| ۵۰ هکتار عرصه طبیعی در آتش سوخت

رییس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین در خراسان شمالی گفت: آتش‌سوزی در بخشی از پارک ملی سالوک که شامگاه سه‌شنبه رخ داد.

به گزارش بازار، علی فرجی روز چهارشنبه اظهار کرد: در این آتش‌سوزی که در بخش غربی پارک ملی سالوک و در محدوده «دره توی» و «چهاربید» اتفاق افتاد، ۲۵ اصله درخت ارزشمند ارس در آتش سوختند.

وی افزود: علت این آتش‌سوزی عامل انسانی بوده و اکنون آتش به‌طور کامل مهار شده است، اما گروه‌هایی برای پایش و کنترل منطقه همچنان در محل حضور دارند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین در خراسان شمالی ادامه داد: سه گروه عملیاتی شامل نیروهای امدادی، محیط‌بانان و همیاران محیط زیست به ارتفاعات پارک اعزام شدند و با تلاش فراوان موفق به مهار کامل حریق شدند.

وی با اشاره به نقش مردم محلی در مهار آتش گفت: برخی از اهالی منطقه نیز با حضور به‌موقع در محل حادثه، کمک شایانی در خاموش کردن آتش داشتند که جای قدردانی دارد.

فرجی با هشدار نسبت به آسیب وارد شده به این منطقه گفت: درختان ارس از گونه‌های دیررشد با ارزش اکولوژیک بالا هستند و از بین رفتن آن‌ها خسارتی جبران‌ناپذیر برای طبیعت منطقه محسوب می‌شود.

پارک ملی سالوک با وسعت ۲۰ هزار هکتار در شمال غربی شهرستان اسفراین قرار دارد و به دلیل موقعیت توپوگرافی خاص، شامل زیستگاه‌های دشتی و کوهستانی، از متنوع‌ترین مناطق طبیعی استان خراسان شمالی به‌شمار می‌رود.

در بخش شمالی این پارک، جاذبه‌های طبیعی گردشگری و زیستگاه گونه‌های کوه‌زی مانند پلنگ، قوچ و میش اوریال و بز وجود دارد و بخش جنوبی نیز زیستگاه حیوانات دشت‌زی از جمله گراز و گربه پالاس است.

شهرستان اسفراین با برخورداری از ۲ پارک ملی «سالوک» و «ساریگل»، ۲ منطقه حفاظت‌شده و سه منطقه شکار ممنوع از مهم‌ترین ذخیره‌گاه‌های ژنتیکی کشور به‌شمار می‌رود.

کد خبر: ۳۵۲٬۷۷۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha