۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۷
آشنایی با مصالح وال مش: مش فایبرگلاس، نبشی و پلاستر وال مش

آشنایی با مصالح وال مش: مش فایبرگلاس، نبشی و پلاستر وال مش

وال مش یک سیستم مهار لرزه‌ای برای دیوارهای پیرامونی و غیر سازه‌ای است که از ترکیب چندین محصول شامل توری وال مش، نبشی منقطع و پلاستر وال مش اجرا می‌شود.

به گزارش بازار، در زلزله سر پل ذهاب کرمانشاه شاهد آسیب به دیوارهای غیر باربر داخلی و پیرامونی ساختمان‌های جدید و قدیمی بود. سوال اینجاست که با وجود درک فواید اجرای وال پست، چرا همچنان ساختمان‌های جدید در کرمانشاه مهار لرزه‌ای به خصوص برای دیوارهای غیر باربر نشده بودند؟ ناگفته نماند که بسیاری از تخریب ساختمان‌ها به دلیل خطاهای اجرایی بود. همه این موارد باعث شدند تا مهار دیوارهای غیر باربر داخلی و پیرامونی پس از زلزله به یک الزام ثبت شده در آیین نامه‌ها تبدیل گردند. وال مش به عنوان راهکاری جدید و اقتصادی که با وال پست جایگزین می‌شود نیز پس از زلزله سر پل ذهاب مورد توجه قرار گرفت. سیستمی که با اجزای ساده‌تر و پیچیدگی کمتر نسبت به وال پست اجرا می‌شود و کارایی بسیار خوبی را به همراه دارد.

وال مش چیست و از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

وال مش یک سیستم مهار لرزه‌ای برای دیوارهای پیرامونی و غیر سازه‌ای است که از ترکیب چندین محصول شامل توری وال مش، نبشی منقطع و پلاستر وال مش اجرا می‌شود. اجزای وال مش در واقع همین ساده محصول هستند که مش فایبرگلاس دارای دو نوع مش فایبرگلاس AR و توری فایبرگلاس و پلاستر وال مش نیز شامل پلاستر سیمانی و گچی می‌باشد.

توری وال مش چیست و انواع آن کدام است؟

توری وال مش در واقع همان مش فایبرگلاس است که اساس کار وال مش را برای مهار لرزه‌ای دیوارها را تشکیل می‌دهد. این توری به صورت مشبک و با الیاف شیشه ساخته می‌شود و با ترکیب پلاستر و نبشی وال مش مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع مش فایبرگلاس سیستم وال مش را می‌توان به دو نوع توری فایبرگلاس معمولی و توری فایبرگلاس AR تقسیم بندی نمود.

  • توری فایبرگلاس معمولی: توری فایبرگلاس معمولی که با نام توری فایبرگلاس E-GLASS نیز شناخته می‌شود، یک نوع توری مقاوم و انعطاف پذیر است که قابلیت تحمل اسید و قلیا را ندارد، ولی می‌تواند به صورت صحیح روی سطوح با پلاستر گچی استفاده شود.
  • توری فایبرگلاس AR: این نوع توری فایبرگلاس با نام مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا نیز شناخته می‌شود. توری که در برابر عوامل اسیدی و قلیایی مقاوم است و با روکش زیرکونیوم تولید می‌شود. در صورتی که نیاز به خرید پلاستر سیمانی باشد، ضروری است که توری فایبرگلاس نیز از نوع AR انتخاب شود.

پلاستر وال مش چیست و انواع آن کدام است؟

خرید پلاستر وال مش در کنار سایر اجزای این سیستم که شامل نبشی و مش فایبرگلاس هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد. این نوع پلاستر وظیفه مدفون کردن مش فایبرگلاس روی دیوار را برعهده دارد تا بتوان با وجود آن از عملکرد کامپوزیتی مش فایبرگلاس و پلاستر همزمان بهره مند شد. پلاسترها به دو دسته پلاستر سیمانی و گچی تقسیم بندی می‌شوند.

  • پلاستر گچی: پلاستر گچی از پودر گچ خشک و ترکیب آن با آب بدست می‌آید. خمیری که به خوبی روی دیوار را می‌پوشاند و می‌تواند باعث مدفون کردن مش فایبرگلاس شود. در صورت خرید پلاستر گچی، باید حتما از مش فایبرگلاس معمولی استفاده کرد.
  • پلاستر سیمانی: پلاستر سیمان از ترکیب سیمان، آب و افزودنی‌های مختلف به دست می‌آید. خرید پلاستر سیمانی به دلیل عملکرد بهتر برای سیستم وال مش متداول‌تر است. با این حال باید توجه شود که به دلیل خاصیت قلیایی حتما باید با ترکیب مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا استفاده گردد.

نبشی وال مش چیست؟

نبشی وال مش در واقع همان نبشی گالوانیزه است که در وال پست‌های مرسوم و قدیمی استفاده می‌شود. کار و وظیفه این قطعه مهار خارج از صفحه دیوار است تا در هنگام زلزله و بارهای وارده، دیوار حرکت غیر متعارف نداشته باشد. این نبشی پس از اجرای پلاستر و مش فایبرگلاس در فواصل مشخص در بالا و پایین دیوار نصب می‌گردد.

نقش پلاستر وال مش و مش فایبرگلاس در مهار دیوار

اساس کار وال مش، ترکیب پلاستر و مش فایبرگلاس است که قبلا در سیستم‌های کامپوزیتی مقاوم سازی شاهد آن‌ها بودیم. خرید پلاستر و اجرای صحیح آن روی توری فایبرگلاس، باعث چسبندگی توری روی دیوار می‌شود و امکان ثابت نگه داشتن آن را فراهم می‌کند. مجموعه و ترکیب پلاستر وال مش و مش فایبرگلاس باعث افزایش ظرفیت باربری دیوارهای پیرامونی و غیر باربر می‌شود. در صورت اجرای ترکیب پلاستر و مش فایبرگلاس به صورت صحیح و مطابق با قوانین ذکر شده در آیین نامه‌ها، نیازی به اجرای وادار و میلگرد بستر نیست؛ چرا که این ترکیب می‌تواند مقاومت دیوارها را در برابر زلزله چندین برابر کند، بدون اینکه نیازی به وادار و میلگرد بستر قرار گرفته در داخل دیوارچینی باشد.

راهنمای خرید پلاستر وال مش و نکات مهم

خرید پلاستر وال مش در کنار توری فایبرگلاس برای اجرای مجموعه وال مش و مهار لرزه‌ای مهم است. پلاسترهای وال مش را می‌توان به دو گروه پلاسترهای سیمانی و گچی تقسیم بندی کرد. نکاتی برای خرید این پلاسترها وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • نوع پلاستر: هنگام خرید پلاستر وال مش می‌توان از دو نوع پلاستر سیمانی و گچی استفاده کرد. پلاستر سیمانی با ترکیب مش فایبرگلاس AR و پلاستر گچی با توری فایبرگلاس معمولی اجرا می‌شود. پلاستر سیمانی حتما باید در نما اجرا شود. ضمن اینکه این نوع پلاستر گران‌تر از پلاستر گچی است، اما مقاومت بالاتری را در سیستم وال مش دارد.
  • حداقل مقاومت فشاری: حداقل مقاومت فشاری پلاستر سیمانی در آیین نامه‌ها ۳۰ مگاپاسکال در نظر گرفته شده است.
  • ضخامت لایه سیمانی: ضخامت لایه سیمانی در پلاستر وال مش باید بین ۱۵ تا ۲۰ میلی متر باشد. از این جهت باید حتما هنگام خرید پلاستر وال مش به برآورد میزان مناسب این پلاسترها توجه داشته باشید.

آشنایی با مصالح وال مش: مش فایبرگلاس، نبشی و پلاستر وال مش

مشخصات فنی مهم برای خرید توری وال مش

یکی از اجزای مهم در وال مش، توری به کار رفته در آن است. توری از الیاف شیشه که به صورت منظم در کنار هم قرار گرفته‌اند و فاصله مشخصی از یکدیگر دارند، تشکیل می‌شود. اگرچه در آیین نامه‌ها ذکر شده که امکان استفاده از مش کربن وجود دارد، ولی مش فایبرگلاس در اولویت بوده و باید حتما هنگام خرید آن به مشخصات فنی مهم در نظر گرفته شده توجه شود.

ابعاد چشمه

ابعاد چشمه در واقع فاصله میان دو الیاف را از طول و عرض نشان می‌دهد. مش فایبرگلاس دارای ساختار مشبک است و فاصله شبکه‌ای میان الیاف در آن یکسان است. مطابق با آیین‌های موجود حداقل فاصله میان دو الیاف باید ۵ میلی متر باشد و حداکثر فاصله الیاف نیز ۱۰ میلی متر در نظر گرفته شود. همچنین باید دقت شود که اندازه سنگدانه‌های استفاده شده برای پلاستر نباید از دو برابر فاصله بین چشمه‌ها بیشتر باشد.

وزن و گرماژ

یکی دیگر از مواردی که باید هنگام خرید مش فایبرگلاس به آن توجه داشت، وزن و گرماژ است. بر اساس استاندارد ۲۸۰۰، گرماژ وال مش در صورت اجرا به صورت نواری باید حداقل ۱۰۰ گرم بر متر مربع در نظر گرفته شود. ولی اگر وال مش به صورت فول مش اجرا شود، می‌توان از گرماژ پایین‌تر یعنی حداقل ۵۰ گرم بر متر مربع استفاده نمود.

جنس مش فایبرگلاس

جنس توری فایبرگلاس عامل مهمی است که باید هنگام خرید پلاستر وال مش به آن توجه داشت. جنس مش در دو نوع مش مقاوم به قلیا و مش معمولی است که مش مقاوم به قلیا در برابر قلیا و محیط‌های قلیایی سیمانی مقاومت بیشتری دارد و باید حتما دارای ۱۶ درصد زیرکونیوم باشد، ولی مش فایبرگلاس معمولی فقط در شرایطی که از پلاستر گچی استفاده شود قابلیت اجرا دارد.

مقاومت کششی توری فایبرگلاس

بر اساس قوانین و استانداردهای موجود لازم است که توری فایبرگلاس حداقل دارای مقاومت تسلیم ۱۰۰۰ مگاپاسکال باشد. همچنین قابلیت تحمل نیروی کششی توسط این توری باید ۷۰ درصد در راستای طول باشد. ضمن اینکه مقاومت کششی این مش باید حداقل ۱۲۰۰ مگاپاسکال در ۵ سانتی متر در نظر گرفته شود.

آشنایی با مصالح وال مش: مش فایبرگلاس، نبشی و پلاستر وال مش

خرید نبشی گالوانیزه برای نصب و اجرای وال مش

نبشی گالوانیزه به عنوان یکی از اجزای کلیدی در کنار پلاستر و مش فایبرگلاس در وال مش شناخته می‌شود. این قطعه وظیفه دارد که از حرکت دیوار در خارج از صفحه جلوگیری کند. در صورتی که حداقل ۵۰ میلی متر کف سازی در پایین دیوار وجود داشته باشد، ضرورتی برای اجرای نبشی در پایین دیوار نیست. فاصله تماس نبشی با دیوار و رعایت حداقل عرض بال موضوعات مهمی هستند که باید هنگام خرید به آن‌ها توجه نمود. عرض بال نبشی گالوانیزه باید حداقل ۴۰ میلی متر در نظر گرفته شود. همچنین تماس بال نبشی با دیوار باید حداقل ۳۰ میلی متر باشد.

مزایای اجرای وال مش در مقایسه با وال پست

در سال‌های اخیر پیمانکاران و کارفرمایان توجه ویژه‌ای به تکنولوژی‌ها و روش‌های جدید برای مهار لرزه‌ای ساختمان‌ها داشته‌اند. در حالی که اجرای وال پست‌های سنتی عمدتا هزینه‌های زیادی را به همراه دارد، وال مش می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای آن‌ها باشد و از چندین جنبه باعث کاهش هزینه‌های اجرایی نیز می‌شود. از جمله مهم‌ترین مزایای اجرای وال مش در مقایسه با وال پست در ساختمان‌های قدیمی، در حال بازسازی و جدید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

کاهش هزینه مهار دیوار داخلی و پیرامونی در مقایسه با وال پست

اصلی‌ترین دلیل جایگزین شدن وال مش با وال پست، کاهش هزینه‌های مهار دیوار داخلی و پیرامونی است. برای اجرای وال پست نیاز به استفاده از وادار قائم و افقی و میلگرد بستر می‌باشد که این اجزا از فولاد ساخته می‌شوند و قیمت بالایی در مقایسه با مصالحی که برای وال مش استفاده می‌شوند، دارند. ضمن اینکه تغییرات قیمت در فولاد و نوسانات دلاری نیز روی قیمت وال پست تاثیر زیادی خواهد گذاشت. موضوع مهم دیگری که باعث کاهش هزینه وال مش در مقایسه با وال پست می‌شود، سهولت اجرایی است. بدین ترتیب نیازی به حضور افراد متخصص برای اجرای وال مش نبوده و افراد نیمه متخصص با حداقل هزینه می‌توانند وال مش را اجرا کنند.

افزایش سرعت مهار دیوار داخلی و پیرامونی در مقایسه با وال پست

افزایش سرعت مهار دیوار داخلی و پیرامونی در مقایسه با وال پست موضوع مثبت دیگری است که برای وال مش می‌توان به آن اشاره کرد. بسیاری از زمان اجرایی وال پست مربوط به این است که وادار قائم و افقی و میلگرد بستر باید مطابق با نقشه طراحی شده در حین دیوارچینی استفاده شوند. این موضوع منجر به روند کند اجرای وال پست می‌شود. در حالی که وال مش پس از اینکه دیوارچینی به صورت کامل انجام شد، به اجرا در می‌آید و روند اجرای آن نیز بسیار سریع‌تر از وال پست می‌باشد.

سهولت اجرا در مقایسه با وادار

در مقایسه با وال پست سنتی که نیاز به اجرای وادار در داخل دیوار دارد، وال مش را می‌توان با سهولت بیشتری اجرا نمود. در حالی که وادار قائم و افقی و میلگرد بستر در وال پست باید در حین دیوارچینی و با نقشه اجرایی نسبتا پیچیده اجرا شوند، وال مش پس از اینکه دیوارچینی به طور کامل انجام شد روی دیوار قرار می‌گیرد. در واقع هر فردی که روی پلاسترکشی مسلط باشد، می‌تواند مش و پلاستر را با فاصله از پیش تعیین شده توسط مهندسان محاسب به اجرا در آورد.

امکان اجرا در دیوارهای بدون وال پست و بدون تخریب

یکی دیگر از مزایای وال مش در مقایسه با وال پست، امکان اجرا روی دیوارهای بدون وال پست است. بدون اینکه نیازی به تخریب این دیوارها باشد، وال مش روی دیوارهای ساخته شده از قبل قابلیت اجرایی دارد. دلیل این موضوع عدم نیاز به اجرای وادار قائم و افقی و میلگرد بستر در داخل دیوار است که همگی حین دیوارچینی استفاده می‌شوند. از این جهت تنها با خرید پلاستر وال مش و مش فایبرگلاس می‌توان این سیستم را دیوارهای قدیمی و دارای خطای بدون وال پست اجرا نمود.

قیمت خرید پلاستر وال مش، مش فایبرگلاس و نبشی گالوانیزه چقدر است؟

قیمت خرید پلاستر وال مش، مش فایبرگلاس و نبشی گالوانیزه در واقع قیمت کلی سیستم وال مش را برای مهار لرزه‌ای تعیین می‌کند. پارامترهای مختلفی از جمله نوع این محصولات، زمان خرید، قیمت دلار در بازار و ... روی قیمت کلی خرید این محصولات تاثیرگذارند. در مقایسه کلی، می‌توان متوجه شد که قیمت پلاستر سیمانی بیشتر از پلاستر گچی است. همچنین مش فایبرگلاس AR به دلیل داشتن یک لایه زیرکونیوم و فرآیند تولید نسبتا پیچیده‌تر قیمت بیشتری در مقایسه با توری فایبرگلاس معمولی دارد. برای استعلام قیمت خرید پلاستر وال مش، توری و نبشی‌ها لازم است که ابتدا نوع این محصولات را مشخص کنید. سپس بر اساس متراژ و میزان این مصالح قیمت دقیق را برآورد کرده تا بتوانید برای خرید این محصولات برنامه ریزی کنید و بودجه مورد نیاز را تامین نمایید.

آشنایی با مصالح وال مش: مش فایبرگلاس، نبشی و پلاستر وال مش

چطور کیفیت مش فایبرگلاس و پلاستر وال مش را قبل از خرید تشخیص دهیم؟

از آنجایی که اساس عملکرد وال مش برای مهار لرزه‌ای دیوارها، استفاده از مش فایبرگلاس و پلاستر وال مش است، ضروری است که حتما به تطابق آن‌ها با ضوابط آیین نامه‌ای توجه شود. مشخصات فنی ذکر شده در این مقاله تماما باید برای اجرای وال مش رعایت شوند، در غیر این صورت این سیستم مورد تایید نبوده و قادر به تحمل بارهای دو طرفه دیوار نیست.

بنابراین، ضروری است که کیفیت توری و پلاستر وال مش را قبل از خرید تشخیص داده و بررسی کنید. برای این کار می‌توانید درخواست برگه اطلاعات فنی را از فروشنده دریافت کنید و مشخصات فنی محصولات را بررسی نمایید. همچنین بهترین راه تست از نمونه مش و پلاستر وال مش است تا اطمینان حاصل کنید که محصولات کاملا مطابق با مشخصات فنی و برگه اطلاعات فنی هستند. ضمن اینکه خرید پلاستر وال مش و سایر اجزای این سیستم از برندهای معتبر که چندین سال است در زمینه فروش سیستم وال مش فعالیت می‌کنند، می‌تواند خیال شما را از بابت خرید این محصولات با کیفیت بالا راحت کند.

برای خرید پلاستر وال مش و مش فایبرگلاس با کارشناسان ما تماس بگیرید

اجرای صحیح وال مش مستلزم خرید مصالح اولیه آن از شرکت‌های معتبر است تا تضمینی برای کیفیت این مصالح و کارایی آن‌ها باشد. به منظور خرید پلاستر وال مش و مش فایبرگلاس می‌توانید با کارشناسان شرکت مقاوم سازی افزیر در ارتباط باشید. همچنین با ارسال نقشه ساختمانی شما، متره و برآورد اولیه برای اجرای پلاستر و مش فایبرگلاس انجام شده و می‌توانید با قیمت تعیین شده و پیش فاکتور خرید پلاستر وال مش و توری فایبرگلاس را انجام دهید.

کد خبر: ۳۵۲٬۶۶۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha