به گزارش بازار، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی در قالب یکی دیگر از برنامههای «سهشنبههای انرژینو» در محل این مجموعه گفت: نصب این نیروگاه خورشیدی سقفی با ظرفیت یک دهم مگاوات توسط یکی از فعالان اقتصادی استان، نشان از اراده و عزم جدی در این زمینه دارد.
مظفری با اشاره به ظرفیت بالای صاحبان صنایع خراسان رضوی برای توسعه نیروگاههای خورشیدی سقفی و ضرورت تسریع در نصب این نیروگاهها در حوزه صنایع اظهار کرد: در هفته آینده، رییس کمیته صنعت ستاد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ارزیابی دقیقی از وضعیت صنایع استان انجام خواهد داد.
وی بیان کرد: در این راستا صاحبان صنایعی دارای سوله با متراژ مناسب و مصرف برق بالای یک مگاوات ساعت یا حداقل ۵۰۰ کیلووات ساعت شناسایی خواهند شد، با آنان نشست هایی برگزار و تفاهمنامههایی با هدف استفاده از ظرفیت سولهها برای نصب نیروگاههای خورشیدی امضا می شود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه هفته گذشته نصب نیروگاه سقفی در یک واحد صنعتی با برخورداری از ۱۳ هکتار سوله در شهرک صنعتی فریمان آغاز شد، ابراز امیدواری کرد که اولین نشست با صاحبان صنایع در این زمینه در مردادماه برگزار و هماهنگیهای اولیه انجام شود.
وی این اقدام را وظیفهای دینی، ملی، اخلاقی و انسانی دانست و تاکید کرد: باید به هر میزان که میتوانیم به این کار سرعت دهیم، زیرا نقطه مقابل این اقدام صنایعی هستند که به دلیل کمبود انرژی دچار بحران شدهاند و اولویت اصلی رفع این ناترازی است.
مظفری در پایان به زمانبندی ۲۵ روزه برای نصب نیروگاه خورشیدی سقفی یک دهم مگاواتی در مجموعه «موجهای آبی» اشاره کرد و گفت: انجام این کار در صورت وجود اراده راسخ امکانپذیر است، اصرار و خواهش من از صاحبان صنایع این است که از این فرصتها استفاده کرده و تفاهمنامههای لازم را منعقد کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد نیز در این مراسم با اشاره به مزایای نیروگاههای خورشیدی پشتبامی گفت: این نوع نیروگاهها میتوانند به رفع مشکل کمبود انرژی در مشهد کمک کنند، زیرا نیازی به مجوز خاصی ندارند و مشکل صدور مجوز را برطرف میکنند.
عبدالوحید مهدوی نیا با اشاره به رکوردشکنی در نصب نیروگاه خورشیدی در مجموعه «موجهای آبی» اظهار کرد: این اقدام میتواند کاتالیزوری برای سایر برنامههای ما باشد، ویژگی دیگر این اقدام آن است که این کار تکرارپذیر شده است، یعنی سرمایهگذار به این موضوع پی برده است که نصب نیروگاه خورشیدی صرفه اقتصادی دارد و کار را ادامه داده است.
وی با اشاره به مدل مشهد برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در صنایع گفت: مدل کسب و کاری را برای صنایع دارای سوله و وضعیت پشتبامی طراحی کردهایم تا نسبت به نصب نیروگاه خورشیدی اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد در خصوص تسهیل فرآیند صدور مجوز و تحویل نیروگاهها به سرمایهگذاران گفت: دیگر نیازی نیست که این فرآیند بین اتاق کارشناسان مختلف بچرخد، بلکه ما به نزد سرمایهگذاران میآییم و در تمامی مراحل از مجوزهای اولیه تا نصب، خدمترسانی لازم را انجام میدهیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از مدلهای مختلف انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: انرژی تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی، انعطافپذیری بالایی دارد و باید از آن در جاهای مختلف بهره گرفت، با توجه به اینکه در کلانشهرها مشکل کمبود زمین وجود دارد، نیروگاههای خورشیدی پشت بامی یا سقفی، هم هزینه سرمایهگذار را کاهش میدهد و هم مشکل زمین را حل کرده و یکی از مدلهای خوب برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر است.
مهدوی نیاز با اشاره به مشکل کمبود زمین برای نصب نیروگاه خورشیدی در شهرکهای صنعتی گفت: اگر مدیران شهرکها روی سولههای واحدهای صنعتی نسبت به نصب نیروگاه خورشیدی اقدام کنند، هم میتوانند بخشی از انرژی برق خود را تامین و هم مشکل کمبود زمین را حل کنند، لذا نصب نیروگاه پشتبامی یک مدل نمونه و موفق است و مدلی است که طی ۲ سال گذشته انجام گرفته و نشان داده است که صرفه اقتصادی لازم را دارد.
وی با بیان اینکه زاویه تابش خورشید در ایران بین ۴.۵ تا ۵.۵ کیلووات بر مترمربع بوده که در جهان فوقالعاده است، گفت: در آلمان که بیشترین سرانه نصب نیروگاه خورشیدی را دارد، این رقم حدود ۲.۳ کیلووات بر مترمربع است.
نظر شما