به گزارش بازار، اواخر ۱۴۰۲ و اوایل ۱۴۰۳ بود که خبری مبنی برالزامی شدن شرکت مقرری بگیران بیکاری در دوره های مهارت آموزش سازمان فنی و حرفه ای آمد.
الزامی بودن شرکت مقرریبگیران بیکاری در دورههای مهارتآموزی سازمان فنی و حرفهای سازمان تأمیناجتماعی برای اجرای ماده ۹ قانون بیمه بیکاری در زمینه آموزش و بازآموزی بیمهشدگانی که به دلایل غیرارادی کار خود را از دست میدهند، با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای کشور؛ تفاهمنامه سهجانبه امضا کرده است.
سازمان فنی و حرفهای کشور نیز براساس این تفاهمنامه متعهد شده است ضمن اجرای دورههای آموزشی متناسب با نیازهای بازار کار هر منطقه و تقاضای کارفرمایان، فهرست مقرریبگیرانی را که از ثبتنام و شرکت در دورههای آموزشی امتناع میکنند یا این دوره ها را ترک میکنند، در پایان هر ماه به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی ارسال کنند.
براساس بند ب ماده ۸ قانون بیمه بیکاری مصوب سال ۱۳۶۹، مقرری بیمه بیکاری افرادی که بدون عذر موجه از شرکت در دورههای کارآموزی خودداری کنند، قطع خواهد شد.
مطابق قانون برای استفاده از بیمه بیکاری محدودیتی وجود ندارد و به هر تعداد میتوان از آن استفاده کرد، اما کلا در طول خدمت برای فرد مجرد ۳۶ماه و برای فرد متاهل ۵۰ماه اجازهی استفاده از بیمه کاری وجود دارد.
برای مثال اگر شخصی ۱۱۰ماه سابقه بیمه داشته باشد، ۱۸ماه از از مزیت بیمه بیکاری بهرهمند میشود. همین فرد اگر مشغول به کار شود و بعد از ۲۳۰ماه سابقه کار مجدد بیکار شود، ۳۶ماه بیمه بیکاری ندارد چون یکبار ۱۸ماه بیمه بیکاری استفاده کرده است و باید ۳۶ماه را منهای ۱۸کند تا میزان بیمه بیکاری مشخص شود.
استفاده از ظرفیت بیمهبگیران بیکار در آموزش انرژیهای نو
این طرح تا کنون اجرایی می شد, اما اخیراً احمد میدری, وزیرکار از طرحی در وزارتخانه خبر داد که طی آن، دریافتکنندگان بیمه بیکاری در دورههای آموزشی مرتبط با بهینهسازی مصرف انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر آموزش میبینند.
وی اشاره کرد: در حال حاضر حدود ۱۸۰هزار نفر در کشور از بیمه بیکاری استفاده میکنند. با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، دورههایی ۱۰۰ساعته طراحی شده که این افراد میتوانند پس از گذراندن آموزشها، وارد بازار کار در حوزههایی نظیر صنعت سیمان، کشاورزی یا پروژههای انرژی در مناطق محروم شوند.
نظر شما