۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳
خشکسالی، درآمد کشاورزان خراسان شمالی را ۳۵ درصد کاهش داد

خشکسالی، درآمد کشاورزان خراسان شمالی را ۳۵ درصد کاهش داد

رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: خشکسالی، درآمد کشاورزان استان را در سال زراعی جاری بیش از ۳۵ درصد کاهش داده است.

به گزارش بازار، محمدجواد تشکری روز شنبه اظهار کرد: خشکسالی فراگیر امسال، بخش‌های مختلف زراعت، باغی، دامی و منابع طبیعی را تحت تاثیر قرار داده و بیشترین میزان خسارت مربوط به بخش زراعت با رقمی معادل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال است.

وی با اشاره به کاهش محسوس تولید گندم، جو و سایر محصولات اساسی در استان، افزود: در بخش باغی نیز حدود ۴۵ هزار میلیارد ریال خسارت برآورد شده و مابقی زیان‌ها مربوط به بخش‌های دامپروری، عشایری و منابع طبیعی است.

تشکری با تاکید بر ضرورت حمایت فوری دولت از کشاورزان خسارت‌دیده، گفت: فرآیند ارزیابی خسارت‌ها باید تسهیل شود و حداکثر تا پایان تابستان امسال، پرداخت غرامت بیمه‌ای به کشاورزان انجام شود.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی، سرعت در اجرای تعهدات بیمه‌ای و اعطای کمک‌های بلاعوض مهمترین انتظار بهره‌برداران بخش کشاورزی است.

رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به اجباری شدن بیمه غلات در سال زراعی جاری، حدود ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم و جو استان بیمه شده‌اند که این عدد نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش دارد.

وی افزود: در بخش باغات نیز کمتر از ۲ هزار هکتار و حدود یک‌هزار و ۲۱۵ هکتار از اراضی زیرکشت گیاهان دارویی تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

تشکری با اشاره به استمرار این شرایط در سال‌های اخیر اظهار کرد: بیمه‌گذاری محصولات کشاورزی تنها راهکار جبران بخشی از خسارات است و کشاورزان باید برای سال آینده نیز، محصولات خود را به‌موقع بیمه کنند.

بر اساس شاخص استاندارد بارش، تبخیر و تعرق (SPEI)، حدود ۹۹.۷ درصد از پهنه استان درگیر خشکسالی است که از این میان، ۶۶.۱۱ درصد با خشکسالی بسیار شدید، ۲۸.۷۴ درصد با خشکسالی شدید و ۴.۴ درصد با خشکسالی متوسط مواجه هستند.

استان خراسان شمالی دارای ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۱۳ درصد از مساحت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری این استان را شامل می‌شود.

این استان یکی از قطب‌های تولید گندم، جو و محصولات باغی در شمال شرق کشور به شمار می‌رود و بخش عمده‌ای از جمعیت آن، معیشت خود را از طریق کشاورزی تامین می‌کنند.

کد خبر: ۳۵۱٬۸۷۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha