۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۹
رنج کانادا از اصل وابستگی اقتصادی
یادداشت

رنج کانادا از اصل وابستگی اقتصادی

کانادا برای حفظ روابط تجاری خود با آمریکا، گاهی مجبور به تبعیت از سیاست‌های اقتصادی آمریکا می‌شود.

به گزارش بازار، حنیف غفاری، دکترای روابط بین الملل دریادداشتی اختصاصی برای بازار نوشت: مذاکرات تجاری و تعرفه ای واشنگتن و اتاوا مجددا به جریان افتاده است. منابع تحلیلی و خبری در آمریکا می گویند دولت مک کارنی در کانادا با توجه به ساختار اقتصادی وابسته و پیوسته ای که کشورش به بازارهای کشور همسایه دارد چاره ای جز دادن امتیازات غیرمتعارف تجاری به واشنگتن ندارد. این مسئله بار دیگر آسیبهای ناشی از "اصل پیوستگی اقتصادی کانادا به آمریکا"را در معرض دید و قضاوت همگان قرار می دهد. ادغام بازارهای کانادا و آمریکا، در حالی که فواید بسیاری برای اقتصاد کانادا داشته، جنبه‌های منفی و آسیب‌زننده‌ای نیز داشته است. این وابستگی تنگاتنگ، کانادا را در معرض ریسک‌ها و آسیب‌پذیری‌هایی قرار داده است. به عنوان مثال، رکود اقتصادی در آمریکا می‌تواند به سرعت بر اقتصاد کانادا تأثیر بگذارد. نمونه این موضوع را در بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ میلادی (در جریان وقوع بحران اقتصادی بزرگ در آمریکا) مشاهده کردیم.

رنج کانادا از اصل وابستگی اقتصادی

صورت مسئله گویاست: کانادا برای حفظ روابط تجاری خود با آمریکا، گاهی مجبور به تبعیت از سیاست‌های اقتصادی آمریکا می‌شود. این موضوع می‌تواند استقلال کانادا در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی را محدود کند. در این سالها بارها واشنگتن از اتاوا خواسته است تا تجارت اقتصادی خود با دیگر کشورها را محدود سازد. تمرکز بیش از حد بر بازار آمریکا باعث شده که کانادا از توسعه روابط تجاری با سایر بازارهای جهانی غافل شود. این امر باعث از دست دادن فرصت‌های رشد و تنوع اقتصادی در بازار سرمایه و دیگر بازارهای داخلی کانادا شده است.
کاهش توان رقابت پذیری اقتصادی در بازارهای جهانی نیز آسیب بزرگ دیگری برای کانادایی ها محسوب می شود. شرکت‌های خصوصی کانادایی که به صادرات به آمریکا عادت کرده‌اند در بازارهای جهانی با رقبای بین‌المللی خصلت انعطاف پذیری و رقابت پذیری اندکی پیدا کرده اند. همچنین شرکت‌های کانادایی اغلب با شرکت‌های بزرگ و قدرتمند آمریکایی در بازاری مشترک رقابت می‌کنند. این رقابت نابرابر باعث تضعیف صنایع داخلی کانادا شده است. به نظر می رسد تا زمانی که کانادادر ساختار اقتصادی محدود و سلطه پذیر خود (از جانب آمریکا) تجدید نظر نکند ناچار به باج دهی به کاخ سفید خواهد بود. در چنین فرامتن و فضایی ترامپ وقیحانه از کانادا به عنوان ایالت پنجاه و یکم آمریکا یاد می کند!

مستندات و داده های موجود نشان می دهد شاخصه های رشد اقتصادی و نرخ بیکاری در کانادا نیز کاملا تحت تاثیر "معادلات اقتصادی آمریکا"قرار دارد. به همین، برخی از صنایع کانادایی قادر به رقابت نیستند و مجبور به کاهش تولید یا تعطیلی می‌شوند که منجر به از دست رفتن مشاغل می‌شود. بدیهی است که در چنین شرایطی سیاست‌های حمایتی یا تغییرات ناگهانی در تعرفه‌ها و قوانین تجاری آمریکا به طور مستقیم بر اقتصاد کانادا تأثیر گذاشته است. طی ماههای اخیر اعمال تعرفه‌های جدید بر فولاد و آلومینیوم توسط دولت ترامپ، صنایع کانادایی را به شدت تحت فشار قرار داده و منجر به اخراج هزاران نفر و بیکاری آنها شده است.

در نهایت اینکه کانادا مجبور است به طور مداوم در مذاکرات تجاری با آمریکا شرکت کند تا بلکه "هزینه های کمتری" را در این آوردگاه متحمل شود. در این معادله خبری از "سود مشترک " و "تجارت متوازن "میان طرفین نیست! تحلیلگران اقتصادی در آسیب شناسی ساختار تجاری کانادا اذعان نموده اند که مصرف‌گرایی و الگوهای رفتاری آمریکایی بر سبک زندگی کانادایی ها (بر اساس اصل وابستگی) تأثیر سلبی و بازدارنده ای گذاشته است. کار به جایی رسیده که برخی از نخبگان و متخصصان کانادایی به دلیل فرصت‌های شغلی بهتر و دستمزد بالاتر به آمریکا مهاجرت می‌کنند که این موضوع به طور طبیعی باعث کاهش سرمایه انسانی در کانادا شود.

کد خبر: ۳۵۱٬۴۵۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha