۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳
روزانه ۱.۵ میلیون بچه ماهی در رودخانه‌های گیلان رهاسازی می‌شود
مدیرکل شیلات گیلان:

روزانه ۱.۵ میلیون بچه ماهی در رودخانه‌های گیلان رهاسازی می‌شود

مدیرکل شیلات گیلان گفت: روزانه به طور میانگین ۱.۵ میلیون قطعه انواع بچه ماهی در مصب رودخانه‌های معین گیلان رها سازی می‌شود.

به گزارش بازار، کوروش خلیلی اظهار کرد: از آغاز روند رهاسازی بچه ماهیان دریایی در نخستین روزهای خرداد ماه ۱۴۰۴ تاکنون بیش از ۳۰ میلیون قطعه انواع بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در مصب رودخانه‌های معین استان (لمیر، حویق، چلوند، سفیدرود، خشکرود و چمخاله) رهاسازی شده است.

وی بیشترین گونه تولید شده در مراکز بازسازی ذخایر را ماهی سفید اعلام کرد و افزود : طی این مدت بیش از سه میلیون قطعه بچه ماهی سوف تولید شده در مرکز حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان زنده‌یاد دکتر یوسف‌پور(سیاهکل) و نزدیک یک میلیون بچه ماهی خاویاری تولیدی در مراکز بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری شهید بهشتی و زنده‌یاد یوسف‌پور سیاهکل در رودخانه‌های استان رهاسازی شدند.

به گفته وی بچه ماهیان تولید شده در مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ماهیان استخوانی شهید انصاری که بیشترین مولدین خود را از رودخانه سپیدرود تامین کرده است به صورت روزانه در مصب این رودخانه رها سازی می‌شود.

مدیرکل شیلات گیلان تاکید کرد: بچه ماهیان رهاسازی شده در وزن‌های بالای گرم رهاسازی می شوند و این اوزان در بچه ماهیان خاویاری سه تا پنج گرم و در ماهی سوف بالای چهار گرم است.

خلیلی پیش‌بینی کرد تا پایان فصل رهاسازی بچه ماهیان دریایی در استان گیلان بیش از ۱۸۰ میلیون قطعه بچه ماهی در مصب رودخانه‌های معین استان رها سازی شود و افزود: امسال علاوه بر ماهی سفید، انواع ماهیان خاویاری و ماهی سوف؛ سیاه کولی، شاه کولی، کپور تالابی و اردک ماهی نیز براساس تقویم زمانی مراکز بازسازی ذخایر استان رها سازی می‌شوند.

وی اضافه کرد: باتوجه به آنکه بچه ماهیان رود کوچ بر اساس مولدین صید شده در رودخانه‌ها، رهاسازی می‌شوند با مشارکت بسیج سازندگی استان مولدین صید شده از رودخانه‌های خشکرود، لمیر، حویق و چلوند به طور اختصاصی در استخرهای جداگانه مراکز بازسازی ذخایر نگهداری شده و بچه ماهیان تولیدی به مصب رودخانه‌های غرب استان منتقل شدند.

خلیلی تاکید کرد :شیلات گیلان با جلب مشارکت جامعه بهره‌بردار توانست تعداد استخرهای شنی را از هشت استخر در سال ۱۴۰۰ به ۳۰ استخر در سال ۱۴۰۴ افزایش دهد و تکثیر طبیعی را در حوزه بازسازی ذخایر دنبال کند.

استان گیلان دارای سه مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان شهید انصاری و زنده‌یاد دکتر یوسف پور(سیاهکل) و شهید دکتر بهشتی سد سنگر است؛ سالانه حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی حاصل فرآیند تکثیر در این مراکز و استخرهای خاکی در مصب رودخانه‌های مستعد و دریای خزر رها می‌شوند که در صورت تکمیل چرخه حیات در محیط طبیعی پس از سه سال در سبد صید قابل مشاهده خواهد بود.

کد خبر: ۳۵۱٬۲۱۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha