سمیه شوریابی؛ بازار: معاملات روز جاری با کاهش حدودا ۵۱ هزار واحدی شاخص کل به اتمام رسید و در نهایت این نماگر در ارتفاع دو میلیون و ۶۵۸ هزار واحد به کار خود پایان داد و به کف قیمتی پایینتری نسبت به هفته پیش رسید.
همچنین در دومین روز معاملاتی هفته ارزش معاملات نصف دیروز بود و به ۳.۵ همت رسید و از سوی حقیقیها حدود ۷۳۰ میلیارد تومان سرمایه از گردونه معاملات خارج شد.
در حال حاضر صندوقهای درآمد ثابت با تراز نقدینگی مثبت بیش از یک همتی رو به رو شدهاند و صندوقهای طلا تا این لحظه حدود ۷۰ میلیارد تومان خروج پول را تجربه کردهاند.
گفتنی است نمادهای #آلومینا، #وخاور و #اهرم بیشترین استقبال را از سوی حقیقیها داشتند و #وبصادر، #فملی و #وبملت بیشترین حمایت حقوقیها را تجربه کردند.
در این بازار بیشترین حجم معاملات نیز به گروه بانک رسید، همچنین گروه دومی که بیشترین حجم معاملات را به اختصاص داد گروه فلزات اساسی بود.
طبق اظهارات کارشناسان بازار سهام کاهش شاخصهای منتخب نشان میدهد که بازار همچنان تحت تأثیر فشار عرضه قرار دارد، تغییر دامنه نوسان، تزریق پول و امثال این موارد کمککننده به بازار هستند، اما نکته مهمتر در متغیرهای اقتصاد کلان و عوامل ریسک سیستماتیک در بازار است که تعیینکننده اصلی روند هستند. به نظر میرسد طی یک هفته آینده با اخبار مربوط به مذاکرات، شاهد ایجاد نسبی تقاضا در برخی روزها باشیم، اما تا مشخص نشدن فضای سیاسی و نتیجه مذاکرات، شاخص کل روند خنثی و بسیاری از سهمها روند نزولی اندک خواهند داشت.
توجه به افت شدید شاخصها، کاهش معاملات خرد، خروج سنگین پول حقیقی و برتری چشمگیر عرضه بر تقاضا، بازار در شرایط هشدار قرار دارد، چنانچه سیاستگذاران و بازیگران حقوقی اقدامی مؤثر برای حمایت از بازار انجام ندهند، روند نزولی و فضای رکودی میتواند تشدید شود و موجب از بین رفتن بیشتر اعتماد سرمایهگذاران شود. البته برخی نیز در این میان مخالف هر نوع دخالت دولت در بورس هستند . و این افت را صرفا واکنشی به افت هایی می دانند که در ایام تعطیلی بورس باید انجام می شد.
نظر شما