به گزارش بازار به نقل از راشاتودی، فایننشال تایمز در گزارشی اعلام کرد که شرکتهای چینی بیش از هر زمان دیگری در یک دهه گذشته، در حال خرید معادن خارجی هستند تا دسترسی خود به مواد اولیه حیاتی را تضمین کنند. این در حالی است که کشورهای غربی سرمایهگذاریهای چین را محدود کردهاند.
بر اساس این گزارش که روز یکشنبه منتشر شد و به تحلیل دادههای S&P و Mergermarket استناد دارد، سال گذشته ۱۰ معامله به ارزش هر کدام بیش از ۱۰۰ میلیون دلار امضا شد که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۳ تاکنون محسوب میشود.
فایننشال تایمز به نقل از تحلیلگران و سرمایهگذاران نوشت: افزایش معاملات بخشی از تلاشهای چین برای پیش افتادن از شرایط ژئوپلیتیکی رو به وخامت است که باعث شده چین بهعنوان سرمایهگذار در کشورهایی مانند کانادا و ایالات متحده چندان خوشایند نباشد.
گفته میشود معاملات عمده شامل معادن طلا در قزاقستان، غنا و ساحل عاج، یک معدن مس در زامبیا، یک معدن مس-طلا در برزیل و ۵۰ درصد سهام یک پروژه عناصر نادر خاکی در تانزانیا بوده است.
چین بزرگترین پالایشگر عناصر نادر خاکی در جهان است و ۹۰ درصد ظرفیت فرآوری جهانی را در اختیار دارد و همچنین بزرگترین ذخایر این عناصر حیاتی را در جهان داراست.
پکن امنیت معدنی را به یک اولویت راهبرد ملی تبدیل کرده است، چرا که با رشد انرژیهای پاک و تولیدات پیشرفته فناوری، تقاضا برای موادی همچون لیتیوم، کبالت و نیکل افزایش یافته است.
دولتهای غربی در تلاش هستند دسترسی چین به مواد معدنی کلیدی و فناوریهای فرآوری آنها را محدود کنند و به دنبال تأمین زنجیرههای تأمین خود و کاهش وابستگی به پکن هستند. ایالات متحده و متحدانش سرمایهگذاریهای چین را مسدود کردهاند، محدودیتهای صادراتی اعمال کرده و مشارکتهای جدیدی برای تأمین مواد معدنی از منابع دیگر آغاز کردهاند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، دسترسی به منابع معدنی را یک اولویت راهبردی معرفی کرده و آن را با دیپلماسی و حل منازعات پیوند داده است. ماه گذشته، رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو یک توافق صلح با میانجیگری آمریکا امضا کردند که ترامپ مدعی شد حقوق آمریکا را بر ثروت معدنی کنگو تضمین میکند. در ماه آوریل، واشنگتن همچنین یک توافق معدنی با اوکراین امضا کرد که بهعنوان بخشی از بازپرداخت کمکهای نظامی ارائه شد.
در ماه ژوئن، واشنگتن و پکن به توافقی برای از سرگیری صادرات عناصر نادر خاکی دست یافتند. چین پیشتر در واکنش به تعرفههای آمریکا، محدودیتهایی بر صادرات این مواد اعمال کرده بود که باعث اختلال در زنجیرههای تأمین جهانی شد.
نظر شما