۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
وام های واهی در فضای مجازی| هشدار نسبت به وامی که فوری جیبتان را می زند
«بازار» گزارش می دهد

وام های واهی در فضای مجازی| هشدار نسبت به وامی که فوری جیبتان را می زند

کلاهبردان اینترنتی درحالی با ترفندهای زیرکانه، دام خود را برای به تور انداختن متقاضیان وام پهن کرده اند که به تاکید پلیس، مردم نباید فریب شیادان فضای مجازی در پرداخت وام را بخورند.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: فضای مجازی بخصوص پیام رسانهای چون تلگرام، اینستا و... این روزها پر از شبکه ها و پیج هایی دروغینی است که مدیران آنها به دنبال طعمه برای خالی کردن حساب افرادی هستند که متاسفانه به آنها اعتماد می کنند. از پرداخت وام فوری بدون ضامن با بهره کم گرفته تا برنده شدن های کذب برای دریافت جوایز نفیس و چه بسا سوءاستفاده از نام بیمه مرکزی برای فروش کارت‌های موسوم به «کارت طلایی» و... که همه این ترفندها توسط برخی افراد یا شرکت‌ها فاقد وجاهت قانونی، باعث می شوند اطلاعات شخص قربانی با باز کردن لینک ارسالی به راحتی به سرقت رود و حساب آنها در کسری از ثانیه خالی شود. تخلیه حساب افرادی که معلوم نیست توسط چه کسی انجام شده است و آیا طعمه این ترفندها در فضای مجازی به پول خود می رسد یا خیر؟

هر چند پلیس فتا شبانه روز در حال رصد فعالیت مجرمان سایبری است و در این زمینه با دستگیری خیلی ها به موفقیت هایی چشم گیری نائل شده است اما فعالیت قارچ گونه مجرمان اینترنتی کار را حتی برای آنها نیز تا حدی سخت کرده است، در چنین شرایطی پلیس فتا به منظور پیشگری در به دام افتادن مردم همواره تاکید می کند؛ با هوشیاری کامل فریب فعالان سایبری در پیج های تلگرامی، شبکه های اجتماعی و ... را نخورند و هیچ لینکی ارسالی با محتواهای اغواه کننده ناشناس و یا فریبنده را باز ننمایند، چرا که با باز کردن چنین لینک هایی اطلاعات بانکی فرد توسط مجرمان سایبری به سرعت ربوده می شود.

بانک ها اعلام کرده اند پرداخت وام شرایط خاص خود را دارد و هیچ وامی در فضای مجازی بدون قواعد و مقررات تعریف شده به متقاضیان پرداخت نمی شود، در چنین شرایطی هر گونه تبلیغ دروغین در پرداخت وام فوری جز کلاهبرداری چیز دیگر نیست و شهروند ان باید هوشیار باشیند فریب نخورند

فضای مجازی جای پردخت وام نیست

پلیس فتا برای پیشگیری در به دام افتادن برخی ها که گول دریافت وام های آنی، وام فوری بدون ضامن و یا وام با سود اندک را می خورند تا جایی است که این نهاد انتظامی زحمت کش با ارسال پیامک‌هایی به تلفن همراه شهروندان، نسبت به شیوه کلاهبرداران سایبری هشدارهای لازم را داده است و از طرفی بانک ها نیز اعلام کرده اند پرداخت وام شرایط خاص خود را دارد و هیچ وامی در فضای مجازی بدون قواعد و مقررات لازم تعریف شده به متقاضیان پرداخت نمی شود. در چنین شرایطی هر گونه تبلیغ دروغین در پرداخت وام فوری جز کلاهبرداری چیز دیگر نیست و شهروند هوشیار باشید، هرگز به این تبلیغات فریبنده توجه نکنند و هیچ گاه آن را جدی نگیرند.

با وجود هشدارهای مکرر پلیس فتا و آگاهی بخشی مردم برای جلوگیری از سرقت اطلاعات بانکی آنها توسط شیادان فضای مجازی ولی همچنان خیلی ها هستند که با مشاهده لینک های جعلی در شبکه های اجتماعی و یا پیام رسانهای نامعتبر متاسفانه در دام این افراد می افتند. این در حالی است که بسیاری از فریب خوردگانی که حساب های بانکی آنها توسط سارقان سایبری خالی شده است، هیچ گاه تنوانسته اند دستشان به آنها برسد زیرا این گروه افراد معمولا کسانی بوده که یا در خارج از کشوراند و یا مجرمانی هستند که سابقه کیفری دارند. کلاهبردارانی که با طراحی صفحات مجازی، کانال‌های تلگرامی و حتی وب‌سایت‌های ظاهراً حرفه‌ای، اقدام به جلب اعتماد قربانیان می‌کنند و با ترفند سعی می کنند مردم را فریب دهند.

شواهد گویایی این است؛ آندسته از افرادی که در مواجهه با تبلیغات وسوسه‌انگیز در فضای مجازی، اطلاعات و مدارک هویتی خود را در اختیار کلاهبرداران قرار می دهند در حالی که آنها را نمی شناسند و فقط از روی اعتماد به خواسته شیادان عمل می کنند، جز اینکه حسابشان خالی شده است چیزی نصیبشان نشده است

فریب تبلیغات وسوسه انگیر فضای مجازی را نخورید

شواهد گویای این است؛ آندسته از افرادی که در مواجهه با تبلیغات وسوسه‌انگیز در فضای مجازی، اطلاعات و مدارک هویتی خود را در اختیار کلاهبرداران اینترنتی قرار می دهند در حالی که آنها را نمی شناسند و فقط از روی اعتماد به خواسته شیادان عمل می کنند، جز اینکه حسابشان خالی شده است چیزی نصیبشان نشده است. افرادی که اغلب نیازمند هستند و به دنبال وام می گردند تا مشکلشان حل شود اما نمی دانند که کلاهبرداران حرفه ای در فضای مجازی با بی رحمی کلاهشان را بر می دارند و به جای اینکه مشکلشان با دریافت وام فوری حل شود بر مشکلاتشان افزوده می شود.

یکی از شیوه‌های رایج این افراد، درخواست اطلاعات هویتی شامل عکس کارت ملی و کارت بانکی، همچنین واریز مبالغی تحت عنوان «کارمزد بررسی پرونده» یا «پیش‌پرداخت بیمه وام» است. پس از دریافت این اطلاعات یا مبالغ، ارتباط قطع شده و دسترسی به صفحه تبلیغاتی نیز مسدود می‌شود. این در حالی است که مردم باید توجه داشته باشند که هیچ نهاد رسمی و قانونی در کشور از طریق شبکه‌های اجتماعی به متقاضیان وام پرداخت نمی‌کند. هرگونه تبلیغ در این بسترها، بدون پشتوانه قانونی بوده و در اغلب موارد با هدف کلاهبرداری طراحی شده‌اند.

کمین شیادن اینترنتی برای طعمه های خود در حالی است که برخی ها با پرسه در فضای مجازی با لینک ها و یا پیج هایی مواجه می شوند که به آنها وعده های وسوسه انگیز داده می شود و حتی با شیوه هایی سری افرادی که توانسته اند مثلا از این طریق وام دریافت کنند رسید هایی جعلی درست کرده اند تا اعتماد متقاضی کاملا جلب شود

کمین شیادان فضای مجازی برای طعمه ها؛ سراب دریافت وام

کمین شیادن اینترنتی برای طعمه های خود در حالی است که برخی ها از سر آگاهی و یا ناآگاهی با پرسه در فضای مجازی با لینک ها و یا پیج هایی مواجه می شوند که به آنها وعده های وسوسه انگیز داده می شود و حتی با شیوه هایی سری افرادی که توانسته اند مثلا از این طریق وام دریافت کنند رسید هایی جعلی درست کرده اند تا اعتماد متقاضی کاملا جلب شود. طبق بررسی ها قربانیان چنین پرونده‌ها اغلب افراد کم‌ درآمد یا دارای مشکلات مالی هستند که مجرمان نیز با سوء استفاده از نیاز مالی آنها، دام‌های خود را با وعده‌های فریبنده پهن می‌کنند. در چنین شرایطی هوشیاری عمومی در این زمینه، تنها راه مقابله مؤثر با این نوع جرائم است که نباید نسبت به آن غفلت شود.

به هر حال افرادی که گول دریافت وام فوری و یا دیگر شگردهای شیادان فضای مجازی را می خورند باید بدانند مثلا در پرداخت و دریافت وام های بانکی تنها بایستی از طریق بانک‌ها و مؤسسات مالی دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی بایستی اقدام شود. طبق گفته پلیس درچنین شرایطی نباید ساده لوحانه با درخواست شیادان اینترنتی درشبکه های مجازی و سایت های نامعتبر جعلی مدارک هویتی یا اطلاعات بانکی به افراد ناشناس یا صفحات مجازی داده شود زیرا ارسال مدارک هویتی و یا باز کردن لینک های جعلی جز اینکه حساب قربانیان خالی شود چیز دیگری نیست. پدیده ای که پلیس بارها بر آن تاکید دارد که مردم فریب نخورند و به فضای مجازی هیچ وقت اعتماد نکنند.

کد خبر: ۳۵۰٬۹۳۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha