به گزارش بازار، این تصمیم در نخستین نشست رسمی پس از نوسانات شدید قیمت نفت اتخاذ شد؛ نوساناتی که پس از حملات اسرائیل و آمریکا به ایران رخ داد و بازار جهانی انرژی را تحت تأثیر قرار داد.
اوپکپلاس که حدود نیمی از نفت جهان را تولید میکند، از سال ۲۰۲۲ با هدف حمایت از بازار، تولید خود را کاهش داده بود. اما در سال جاری، با فشارهای سیاسی از سوی ایالات متحده و بهویژه درخواست رئیسجمهور ترامپ برای کاهش قیمت بنزین، این گروه مسیر خود را تغییر داده و بهدنبال بازپسگیری سهم بازار است.
هشت کشور کلیدی شامل عربستان سعودی، روسیه، امارات، کویت، عمان، عراق، قزاقستان و الجزایر در نشست آنلاین روز شنبه، تصمیم گرفتند روند افزایش تولید را تسریع کنند. این کشورها از ماه آوریل تاکنون ۱.۳۷ میلیون بشکه در روز به تولید خود افزودهاند که معادل ۶۲٪ از کاهش قبلی ۲.۲ میلیون بشکهای است. با این حال، همچنان ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز کاهش تولید در قالب توافقهای قبلی پابرجاست.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده که برخی کشورها مانند قزاقستان و عراق فراتر از سهمیه تعیینشده تولید کردهاند و این موضوع باعث نارضایتی سایر اعضا شده است. اوپکپلاس اکنون تلاش دارد با افزایش عرضه، هم بازار را کنترل کند و هم پیام روشنی به اعضای متخلف ارسال کند.
نظر شما