۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۶
افزایش تقاضا علت کاهش فشار آب در گناباد است

افزایش تقاضا علت کاهش فشار آب در گناباد است

معاون فرماندار گناباد مهمترین علت مشکلات افت فشار و کمبود منابع آبی در برخی نقاط این شهرستان را بالا رفتن تقاضای ناشی از افزایش عزیمت مسافران به این شهرستان ذکر کرد.

به گزارش بازار، ابوالفضل شاکری روز پنجشنبه افزود:‌ فرسودگی و قدیمی بودن خط انتقال موجب بروز اتقاق و همچنین در برخی موارد سوختن پمپ های انتقال آب و قطعی برق موجب بروز مشکلاتی در آبرسانی به روستاهای بخش کاخک و از جمله محدوده مجتمع های آبرسانی کمیاب و روستای دیسفان گناباد شده است.

وی بدون اشاره به تعداد اتقاق های خط انتقال آب گناباد در شرایط کنونی افزود: روستاهای «سقی و شیراز آباد» از توابع بخش کاخک این شهرستان بیشتر با مشکلات تامین آب مواجه بوده اند که با تمهیدات مسوولان و آبرسانی با تانکر تا زمان پایداری و رفع تبعات اتقاقات خط انتقال مشکلات این بخش کاهش یافت.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد ادامه داد:‌ برای کاهش تبعات تامین آب بخش مرکزی این شهرستان هم به تازگی چند چاه جدید حفر و ایستگاههای پمپاژ تقویت شد.

شاکری گفت:‌ منابع آبی موجود در مواقع عادی پاسخگوی نیاز مردم مناطق شهری و روستایی گناباد است ولی بروز اتقاق های مکرر در شبکه و افزایش مصرف ناشی از پیک سفر مسافران مشکلاتی را ایجاد کرده است.

به گفته وی، گنابادی های ساکن دیگر نقاط کشور بعد از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و در دهه نخست محرم و در آستانه تاسوعا و عاشورا به این شهر سفر کرده اند.

وی با اشاره به اینکه اولویت نخست اداره آب و فاضلاب گناباد تامین آب مشترکان خانگی است، تصریح کرد:‌ در زمان کمبود منابع آبی، آب واحدهای تولیدی قطع می شود و این واحدها ملزم به استفاده از تانکر و مخازن ذخیره برای تامین آب مورد نیاز خود هستند.

معاون فرماندار گناباد گفت: برای کاهش مشکلات کمبود منابع آبی در زمان پیک مصرف از چاههای آب ادارات برای تامین آب شرب مناطق شهری و روستایی این شهرستان استفاده می شود.

وی ضمن تاکید بر ضرورت تغییر الگوی مصرف و مدیریت منابع آبی، صرفه جویی در مصرف آب را مهم ترین راهکار در مقابله با بحران کم آبی برشمرد.

شاکری اظهار کرد: با توجه به افزایش بسیار گرمای هوا و مشکلات و محدودیتهای تامین منابع آب در مناطق شهری و روستایی گناباد، مشارکت مردم در صرفه جویی و مصرف بهینه آب تنها راه برون رفت از این شرایط حساس است.

وی افزود: در کنار اقدامات اضطراری مسوولان و دستگاه های اجرایی ذیربط، کاهش تبعات این معضل در گرو هم دلی و مشارکت بیشتر مردم برای استفاده صحیح از آب است.

شهرستان گناباد بعد از مشهد طولانی ترین خط انتقال آب در استان خراسان رضوی را دارا است و از مجموع ۱۲۰ کیلومتر خط انتقال آب گناباد ۱۳ کیلومتر آن فرسوده است و سالانه به دلیل بروز اتفاقات ناشی از فرسودگی خط انتقال علاوه بر تنش آبی هزینه های زیادی به این بخش تحمیل می شود.

اصلاح ۱۳ کیلومتر از خط انتقال آب شهرستان گناباد از روستای «گیسور» تا «تیزآب» از توابع این شهرستان در دستور کار قرار دارد.

آب مورد نیاز مناطق شهری شهرستان گناباد از ۲۲ حلقه چاه عمیق و آب شرب مورد نیاز ۷۵ روستای زیر پوشش نیز از ۴۲ حلقه چاه عمیق، ۱۱ مجتمع آبرسانی و ۹۹ دستگاه منبع آب زمینی و هوایی تامین می شود.

همچنین آب و فاضلاب گناباد با دارا بودن عمیق ترین چاه های آب شرب استان خراسان رضوی با عمق بیش از ۳۰۰ متر در شهر کاخک و بهره گیری از ۳۷ ایستگاه پمپاژ، وظیفه تامین و توزیع آب شرب ۴۸ هزار مشترک چهار نقطه شهری گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۷۵ روستا با جمعیت روستایی ۳۳ هزار نفر و جمعیت شهری۵۴ هزار و ۵۰۰ نفر را عهده دار است.

امور آب و فاضلاب گناباد دارای ۶۸۹ کیلومتر شبکه توزیع و ۵۰۸ کیلومتر خط انتقال آب است.

کد خبر: ۳۵۰٬۴۵۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha