محمد انصاری در گفتگو با خبرنگار بازار افزود: سال ۱۴۰۳ از آنجا که سال سختی به لحاظ مشکلات اقتصادی بود، با کمک ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ۱۲۱ جلسه پرفشار برگزار کردیم که منجر به ۷۰۵ مصوبه شد.
وی اظهار کرد: خروجی این مصوبات پرداخت ۶ هزار و ۸۰۸ فقره پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی از منابع داخلی بانک ها به میزان ۴۳ هزار میلیارد تومان بود.
وی تصریح کرد: پرداخت این تسهیلات در مقایسه با سال گذشته آن (۱۴۰۲) از لحاظ تعداد ۲۸.۵ درصد افزایش یافت ولی میزان پرداخت فقط ۴ درصد افزایش یافت که علیرغم استفاده از ظرفیت بانک ها میزان افزایش پرداخت ها کمتر انجام شد.
انصاری گفت: به همین منظور از تسهیلات تکلیفی قانون بودجه استفاده شد که سال گذشته ۴۱۱ میلیارد تومان در سه حوزه پرداخت داشتیم که برای ۶۹ مورد از واحدهای مساله دار و احیایی انجام شد.
تامین منابع انسانی یکی از سرتیترهای مشکلات واحدهای صنعتی
مدیرکل صمت استان البرز در ادامه با اشاره به اینکه یکی از سرتتیرهای مشکلات واحدهای صنعتی بحث تامین منابع انسانی کافی است، افزود: از سال گذشته این موضوع شدت گرفته به خصوص در استان هایی مثل البرز که برای نیروی کار از اتباع خارجی استفاده می کردند.
وی تصریح کرد: در البرز ۳۰۰ هزار نفر نیروی کار اتباع خارجی مستقر بودند که بخشی از آن ها مجوزهای لازم را از مراجع ذیربط دریافت نکرده بودند و حوادث اخیر نیز نشان داد اتفاقاتی که دولت در دستور کار برای طرد داشت بی راه نبود ولی از طرفی بخش صنعتی در بعضی حوزه ها دچار مشکل شده و برای تامین نیروی کارگری دچار چالش شده است.
انصاری گفت: به همین منظور مقرر شده که بخشی از ساماندهی این اتباع خارجی تسهیل شود تا از ظرفیت بیشتری از آن ها بهره مند شویم ضمن اینکه بحث «سرباز صنعت» مطرح است که از نیروهای امریه در این حوزه های صنعتی استفاده شود.
وی ادامه داد: همچنین به منظور تامین بخشی از نیروی کار واحدهای صنعتی قرار است از نیروهای دانشگاهی و مامور دانشجو در واحدهای صنعتی بهره مند شویم و آخرین پیشننهاد نیز بحث استفاده از افراد زندانی به عنوان نیروی کار است که در حوزه افراد زندان باز در حوزه صنعت به وفور استفاده می شود .
وی با بیان اینکه در حوزه کارگری احتمالا چالش های جدی تری خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: از یک و نیم سال پیش تاکنون سیاستی اتخاد شده و سعی کرده ایم صنعت استان به سوی دانش بنیان شدن حرکت کند .
حرکت شرکت های دانش بنیان البرز به سوی صنعتی شدن
مدیرکل صمت البرز گفت: در این مدت سعی کردیم از صدور محوزهایی که فاقد محوریت دانش است و مجوزهایی که آب بری بالا دارد و منابع انرزی بالاتری می طلبد و مجوزهایی که صنعت را بی براهه می برد پرهیز کنیم.
وی افزود: ۸۶ درصد مجوزهایی که صادر شده شرکت های دانش بنیان هستند که یکی از شگفت انگیزترین ها آمارها درکشور است زیرا البرز چهارمین استان کشور از لحاظ تعداد شرکت های ثبت شده دانش بنیان است که این شرکت ها را به سوی صنعتی شدن جهت دادیم.
انصاری اظهار کرد: هم اکنون ۲۸۰ کارخانه دانش بنیان در البرز داریم و ۱۴۴ مورد از طرح های جدید هم جزو طرح های دانش بنیان است.
وی یادآور شد: ۱۵ درصد از کل طرح های اجرایی استان شرکت های دانش بنیان هستند که خاصیت آن ارزش افزوده و بکارگیری تعداد منابع انسانی پایین تر است.
نظر شما