۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
۹۱ برند چینی تایر مجوز واردات گرفتند! | بدهکاری 4 همتی خودروسازان به تایرسازان
عضو انجمن صنفی صنعت تایر ایران در گفت و گو با بازار؛

۹۱ برند چینی تایر مجوز واردات گرفتند! | بدهکاری 4 همتی خودروسازان به تایرسازان

میرزایی، عضو انجمن صنفی صنعت تایر ایران به بازار گفت: در شش ماه گذشته ۹۱ برند چینی مجوز واردات گرفتند. این آمار فاجعه ‌بار است. کدام کشور اجازه واردات این حجم برند ناشناس را میدهد؟

امید محمدی؛ بازار: در حالی که صنعت تایر کشور سال‌ هاست زیر بار مشکلات ساختاری، تحریم‌ های خارجی و بی‌ ثباتی سیاست‌ گذاری داخلی دست ‌و پنجه نرم می ‌کند، تولیدکنندگان این حوزه همچنان تلاش می‌ کنند چرخ تولید را در حرکت نگه دارند. با این حال، چالش‌ هایی مانند تامین ارز، بدهی‌ های کلان خودروسازان، فشارهای ناشی از مدیریت مصرف انرژی و ورود بی‌ضابطه تایرهای بی‌ هویت خارجی، توازن این صنعت را به‌ شدت تهدید می ‌کند. در این میان، برخی از سودجویان با دور زدن ضوابط قانونی و استانداردهای کیفی، بازار را از تایرهای نامطمئن پر کردند؛ موضوعی که می‌ تواند به بحرانی جدی در ایمنی حمل‌ونقل و بقای تولید داخلی منجر شود. از همین رو جهت بررسی این وضعیت با با جمال میرزایی، عضو انجمن صنفی صنعت تایر ایران و مدیرعامل گروه صنعتی بارز به گفت و گو پرداختیم؛

* باتوجه به شرایط فعلی کشور، کمبود انرژی و عدم تخصیص به موقع ارز، وضعیت صنعت تایر چگونه است؟

ما علی‌ رغم تمام بحران‌ هایی که اخیرا کشور با آن مواجه شد، توانستیم حداکثر ظرفیت تولید را حفظ کنیم. برای تامین مواد اولیه، از ظرفیت تامین‌کنندگان داخلی و واردکننده‌ ها استفاده کردیم و خوشبختانه با ما همکاری خوبی داشتند. همه تلاش ما این بود که تولید متوقف نشود و بحران در بازار تایر به ‌وجود نیاید. در همین دوره، دفتر مرکزی تهران و کارخانه‌های ما در کردستان و کرمان فعال بودند و کاهش تولید نداشتیم.

* آیا تایرسازان توانستند طی ۲۰ روز اخیر نیاز بازار را تامین کنند؟

بله. نه ‌تنها کاهش تولید نداشتیم، بلکه بیشترین تنوع محصول را در بازار عرضه کردیم تا مشکلی پیش نیاید. با وجود همه دشواری ‌ها، تامین ارز ما هم برقرار بود. البته باید یادآور شد که ارزی را که نیاز داریم، به ‌موقع دریافت نمی ‌کنیم. مشکلاتی در بانک مرکزی و بانک‌ های عامل وجود دارد. حتی وقتی ریال را تامین می‌ کنیم، تبدیل آن به ارز و دریافت سوئیفت زمان ‌بر شده و در نتیجه تأمین مواد اولیه نیز با تأخیر مواجه می‌ شود.

بخش زیادی از مطالبات ما مربوط به خودروسازان است. این شرکت ‌ها خودشان هم با مشکلات مالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و باعث شده مطالبات صنعت تایر به حدود ۴ هزار میلیارد تومان برسد

* بسیاری از زنجیره تامین خودروسازان با خودروسازان به دلیل پرداخت مطالبات وضعیت مناسبی از نظر نقدینگی ندارند، وضعیت تایرسازان چگونه است؟

بخش زیادی از مطالبات ما مربوط به خودروسازان است. این شرکت ‌ها خودشان هم با مشکلات مالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و باعث شده مطالبات صنعت تایر به حدود ۴ هزار میلیارد تومان برسد.

* ناترازی انرژی یکی از چالش های اصلی تولیدکنندگان، وضعیت صنعت تایر در این خصوص چگونه است؟

ما در دوره‌ های اوج مصرف، مجبور به کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی هستیم. برنامه مدیریت مصرف را به‌طور جدی اجرا می ‌کنیم تا خط تولید آسیب نبیند.

* بحث آزادسازی قیمت تایر مدت‌ هاست مطرح است، آیا احتمال اجرای آن وجود دارد؟

اکنون زمان مناسبی برای پیگیری آزادسازی قیمت تایر نیست. شرایط اقتصادی کشور و اولویت‌ های دولت فعلا اجازه نمی ‌دهد به این مسئله ورود جدی شود.

* برخی از مونتاژکاران خودرو مدعی‌ هستند تایرهای خارجی بهتر از تولیدات داخلی هستند. این ادعا را چگونه ارزیابی می ‌کنید؟

این حرف‌ ها بیشتر از آنکه فنی باشند، ناشی از منافع برخی واردکننده‌ هاست. متأسفانه بخشی از تایرهای وارداتی، نه برند معتبر دارند و نه کیفیت قابل قبول؛ حتی برخی از آن ‌ها تولیدکننده مشخصی ندارند. تجار ما برندهای ساختگی را سفارش می‌ دهند و بعد هم با قیمت پایین ‌تری از تولید داخلی می ‌فروشند. در حالی که این برندها ضمانت کیفیت و استاندارد ندارند.

* آیا امکان تست کیفیت این تایرها وجود دارد؟

ما بارها پیشنهاد دادیم که اگر کسی ادعا می ‌کند تایر خارجی استاندارد بالاتری دارد، بیاید و در میدان تست ما آزمایش کند. تنها مرکز آزمون رسمی در کشور، متعلق به بارز است. ما امکانات لازم برای تست مصرف سوخت، میزان سایش و حتی ذرات سرطان ‌زای ناشی از تایر را داریم. اما متأسفانه سازمان ‌های نظارتی از این ظرفیت ‌ها استفاده نمی‌کنند.

* آیا تایرهای وارداتی از نظر ایمنی قابل اتکا هستند؟

متأسفانه بسیاری از این تایرها فاقد استانداردهای ایمنی لازم‌ هستند. وارداتی داریم که فقط در حد چند کانتینر است، بدون خدمات پس از فروش، بدون ضمانت به مشتریان عرضه می شود. این مسئله خصوصا در مورد تایرهای اتوبوس خطرناک‌تر است. ما آمار گرفتیم، در شش ماه گذشته ۹۱ برند چینی مجوز واردات گرفتند. این آمار فاجعه ‌بار است. کدام کشور اجازه واردات این حجم برند ناشناس را می ‌دهد؟

لازم است که واردات تایر فقط از طریق برندهای معتبر و تولیدکننده ‌های مشخص انجام شود. باید مراکز آزمون رسمی، بررسی کیفیت و استاندارد تایرها را به‌عهده بگیرند و صرفاً به سرتیفیکت‌ های کاغذی اکتفا نشود

* چه پیشنهادی برای ساماندهی این وضعیت دارید؟

لازم است که واردات تایر فقط از طریق برندهای معتبر و تولیدکننده ‌های مشخص انجام شود. باید مراکز آزمون رسمی، بررسی کیفیت و استاندارد تایرها را به‌عهده بگیرند و صرفاً به مجوزهای کاغذی اکتفا نشود. در غیر این صورت، صنعت داخلی که با تلاش زیاد در حال بقاست، زمین می‌خورد.

کد خبر: ۳۵۰٬۲۹۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha