به گزارش بازار، منصور شیشهفروش با بیان اینکه اکنون حجم سد زایندهرود ۳۷۱ میلیون مترمکعب است، گفت: این میزان با کاهش ۶۲ درصدی نسبت به میانگین بلند مدت همراه بوده و نزدیک به ۷۰ درصد حجم سد خالی است.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه کارگروه سازگاری با کمآبی از روز گذشته به صورت موقت خروجی سد زایندهرود افزایش یافته تا بخشی از نیاز آبی باغات و درختان حوضه زاینده رود تامین شود و در همین راستا، آب در رودخانه جاری شده و روز پنجشنبه از شهر اصفهان عبور خواهد کرد.
شیشهفروش با اشاره به کاهش بارندگیها تصریح کرد: میانگین بارش استان در سال آبی جاری ( از مهر سال گذشته تاکنون) ۱۱۶ میلی متر بوده که نسبت به میانگین بلند مدت ۴۰ درصد کاهش یافته و در مناطق مرکزی، شرق و جنوب استان، کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی بارشها نسبت به میانگین بلند مدت ثبت شده است.
وی افزود: بر اساس شاخصهای خشکسالی، تمام مناطق استان با کم آبی و خشکسالی مواجهند و با توجه به پیشبینیهای بلند مدت مبنی بر تداوم خشکسالی، وزش بادهای شدید فصلی، خیزش کانونهای گرد و غبار و نبود بارش موثر در سال زراعی پیش رو، صرفهجویی در مصرف آب در همه بخشها از جمله شرب، صنعت، فضای سبز و کشاورزی ضروری است.
مدیر کل مدیریت بحران استان با تاکید بر ضرورت مدیریت یکپارچه منابع آبی گفت: وزارت نیرو باید بر برداشتهای غیرمجاز در مسیر رودخانه و بالادست نظارت مستمر و جدی داشته باشد و با برخورد قانونی با متخلفان و تامین اعتبارات لازم برای تسریع در بهرهبرداری از طرحهای آبی زمینه اجرای طرحهای احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی، تامین حقآبههای قانونی کشاورزی، زیست محیطی و فضای سبز را فراهم کند.
شیشهفروش با هشدار نسبت به خطرات ورود به رودخانه از گردشگران و ساکنان مناطق حوضه زاینده رود خواست به دلیل شرایط خطر پذیر رودخانه از نظر بستر متغیر، جریان گردابی، سردی آب، شیب زیاد و لغزندگی دیواره کانالهای انتقال آب، از ورود به کانالها و شنا در رودخانه خودداری کنند.
نظر شما