بازار؛ گروه استانها: آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان کشور و استانی نشان می دهد که سهم کردستان از بودجه و اعتبارات عمرانی حداقلی است و متاسفانه سالهاست که به دلیل بی تدبیری ها و ناتوانی مدیران و مسئولان بخشی از این اعتبار به خزانه کشور برگشت داده می شود.
نگاهی به آمارهای اعلام شده از سوی مدیران استانی و ملی نشان می دهد که حداقل در دو دهه اخیر، بارها اعتبارات در زمینه های عمرانی در استان کردستان به دلیل حذب نشدن به خزانه کشوری برگشت داده شده است.
برگشت این اعتبارات به خزانه در صورتی عملی می شود که شمار پروژه های نیمه تمام در تمامی بخش ها از جمله زیرساخت های ارتباطی، شهری و عمرانی بسیار زیادی بوده و هزاران میلیارد تمان برای تکمیل و بهره برداری از آنها نیاز است.
داستان جذب نشدن اعتبارات از سوی دستگاه های دولتی در استان کردستان این بار نیز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان و از زبان استاندار کردستان رسانه ای شد که گویا اعتباری بالغ بر دو هزار میلیادر تومان هنوز جذب نشده است.
موظف کردن سازمان مدیریت برای پیگری عدم هزینه اعتبار دو هزار میلیارد تومانی
استاندار کردستان در جلسه روز شنبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان به اعتبارات ۲ هزار میلیارد تومانی که توسط دستگاههای اجرایی استان تا این لحظه مصرف نشده و تا پایان شهریور هم فرصتی باقی نماندهاست اشاره کرد و گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی موظف به بررسی این موضوع و جمعبندی آن است.
آرش زره تن لهونی توضیح دستگاههای اجرایی استان در جذب و مصرف نکردن بودجه را ضروری خواند و تاکید کرد: دستگاهایی که ضمن تخصیص اعتبار هیچ اقدامی در این راستا نداشته اند بررسی شوند و جلسه آینده برای اعضای شورای توسعه و برنامه ریزی استان دلیل عدم اقدام خود را بیان کنند.
هر چند که استاندار کردستان از این وضعیت اظهار نگرانی کرده و خواستار توضیح ادارات و سازمان های دولتی در راستای عدم هزینه این اعتبارات شده است ولی، از زمان انتشار این خبر موجی از واکنش ها از سوی رسانه ها و حتی افکار عمومی را به دنبال داشته است.
یادآوری تلخ برگشت اعتبارات عمرانی اختصاص پیدا کرده به استان کردستان در روزهای سخت بی پولی های دولت و همچنین نیاز شدید استان به پول و بودجه برای تکمیل و بهره برداری از پروژه های عمرانی در دست اجرا، موجب انتقادات شدید از سوی مردم در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شده است.
واکنش معاون عمرانی استاندار کردستان به هزینه نشدن اعتباد دو هزار میلیارد تومانی
بعد از واکنش های گسترده به این موضوع و سکوت سازمان های مسئول و متولی امر از جمله سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همچنین بی تفاوتی مستمر و همیشگی نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان به این موضوع واکنش نشان داد.
کیومرث حبیبی، معاون عمرانی استانداری کردستان در خصوص عدم هزینه اعتبار دو هزار میلیارد تومانی در این استان از سوی شماری از دستگاه های اداری، اظهار کرد: برگشت اعتبارات خبری اشتباه است، دستگاههای اجرایی در حال حاضر ۲ همت اعتبار عمرانی در حساب دارند که باید تا ۳۱ شهریور آن را در پروژههای عمرانی هزینه کنند، بنابراین هیچ اعتباری برگشت نخورده و فرصت سهماهه برای جذب این منابع باقی است.
وی با بیان اینکه تاکید ما و شخص استاندار به دستگاهها برای این است که کار را به لحظات پایانی سال مالی عمرانی موکول نکنند، عنوان کرد: بر اساس قانون دستگاه های دولتی تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ برای جذب و هزینه این اعتبار فرصت دارند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه اعتبارات مربوط به مبحث تملک دارایی سرمایهای دستگاهها تحت نظارت کامل سازمان مدیریت و استانداری است، افزود: تمام اعتبارات مانده عمرانی دستگاهها و سازمانها که مجموع آن ۲ همت است، باید تا پایان مهلت قانونی در پروژهها هزینه شود در غیر این صورت طبق قانون دیوان محاسبات دستور برگشت آن به خزانه را صادر خواهد کرد.
وی بیان کرد: در چند سال اخیر از مجموع حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبارات، تنها کمتر از ۱۵ میلیارد تومان برگشت خورده است.
سکوت دستگاه های نظارتی و نمایندگان مردم در مجلس در خصوص اعتبارات عمرانی هزینه نشده
هر چند که باید توجه داشت که فصل کارهای عمرانی در استان کردستان به دلیل شرایط جوی و جغرافیایی کمتر از دیگر استانهای کشور است، ولی این شرایط و وضعیت نباید به توجیهی برای عدم جذب و هزینه به موقع اعتبارات عمرانی در این استان شود.
آخرین آمار اعلامی از سوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان حاکی است که بالغ بر ۴۰۰ پروژه عمرانی نیمه تمام در این استان با پیشرفت فیزیکی ۳۰ تا ۷۰ درصد وجود دارد.
در این گزارش آمده است که برای تکمیل و بهره برداری از پروژه های نیمه تمام عمرانی در استان کردستان بر اساس برآورد مالی سال گذشته، اعتباری بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می باشد.
در حالی که دیگر استانهای کشور در تلاش برای جذب اعتبار بیشتر عمرانی از ردیف های ملی برای تسریع در بهره برداری از پروژه های نیمه تمام هستند که متاسفانه دستگاه های دولتی در کردستان از جذب و هزینه اعتبار تخصیص نیز عاجز هستند.
برای درک بهتر این موضوع تنها کافی است به عمر یکی دو پروژه مهم عمرانی در استان اشاره کرد که یکی از آنها تالار مرکزی شهر سنندج است که بعد از ۲۰ سال هنوز افتتاح نشده و بزرگراه شمال به جنوب که بعد از سه دهه هنوز ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
این بی تفاوتی و نداشتن انگیزه برای فعالیت در استان کردستان از سوی سیستم مدیریتی استان از سدر تا ذیل نیازمند تامل سازمان های مسئول نظارتی ملی، واکنش جدی نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و تدبیر رئیس جمهور در کوتاهترین زمان ممکن است.
نظر شما