۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
قطعی برق برخی از جایگاه های CNG به ۶ ساعت در روز رسید| ۴ روز خاموشی در هفته برای فولادی ها
ناترازی انرژی تولید و خدمات را زمین گیر می کند؟

قطعی برق برخی از جایگاه های CNG به ۶ ساعت در روز رسید| ۴ روز خاموشی در هفته برای فولادی ها

عضو انجمن CNG می گوید قطعی برق در برخی از جایگاه های جنوب کشور به ۶ ساعت در روز رسیده؛ از طرفی طبق گفته های عضو انجمن نوردکاران هم واحدهای فولادی در عمل ۴ روز در هفته تعطیل هستند.

بازار؛ گروه آب و انرژی: قطعی های برق در کشور دوباره به حالت پیش از جنگ بازگشته است. فعالین صنعتی نسبت به کاهش تولیدات و افت صادرات نگران بوده و می گویند ظرفیت تولید بسیاری از آنها نصف شده و قادر به پاسخ گویی به تقاضای مشتریان صادراتی و بورسی خود نیستند. فعالین صنعت سی ان جی هم معتقدند با اضافه شدن قطعی برق به چالش های فعالین این صنعت، تعداد جایگاه هایی که در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند، هر روز در حال افزایش است. در چنین شرایطی همراهی و همدلی مردم در مصرف بهینه انرژی یک انتظار منطقی است به ویژه آن که موج افزایش دمای جدید به زودی کشور را فرا خواهد گرفت.

قطعی های برق در برخی از واحدهای فولادی به ۴ روز در هفته رسیده است. بدین صورت که بر اساس ابلاغیه توانیر این واحدها در یک هفته یک روز را باید تعطیل بوده و به صورت صد درصدی از مدار خارج شوند. در ۳ روز دیگر هفته توانیر مدعی است که بخشی از برق آنها را تامین می کند. این در حالی است که واحدهای فولادی برای اینکه در مدار باشند و کوره های آنها روشن بماند باید برقشان به صورت صد درصدی تامین شود

احمد رضوی نیک عضو انجمن نوردکاران در اینباره به بازار می گوید: قطعی های برق در برخی از واحدهای فولادی به ۴ روز در هفته رسیده است. بدین صورت که بر اساس ابلاغیه توانیر این واحدها در یک هفته یک روز را باید تعطیل بوده و به صورت صد درصدی از مدار خارج شوند. در ۳ روز دیگر هفته توانیر مدعی است که بخشی از برق آنها را تامین می کند. این در حالی است که واحدهای فولادی برای اینکه در مدار باشند و کوره های آنها روشن بماند باید برقشان به صورت صد درصدی تامین شود.

عضو انجمن نوردکاران در تکمیل گفته های خود افزود: توجه به ویژگی‌های خاص فرآیند فولادسازی، در این صنعت، برخی تجهیزات باید به‌طور مداوم در حال فعالیت باشند. دمای ذوب به ۱۶۰۰ درجه می‌رسد و سامانه‌های خنک‌کننده، محرک‌ها و فرآیندهای ذوب همگی نیازمند برق مستمر هستند. وقتی برق به ۱۰ درصد ظرفیت کاهش پیدا می‌کند، تولید متوقف و حتی تجهیزات در معرض آسیب جدی قرار می‌گیرند.

رضوی نیک تاکید کرد: این سطح از محدودیت‌ها تنها به توقف تولید منجر نمی‌شود، بلکه ضررهای چندوجهی از جمله از بین رفتن مواد در جریان، خسارت به ماشین‌آلات و زیان اقتصادی کارفرمایان و کارگران را نیز در پی دارد؛ زمانیکه کوره‌ای در حال ذوب است و برق قطع می‌شود، مواد داخل آن قابل استفاده نیست و تبدیل به قراضه می‌شود. این اتفاق در زنجیره‌های مشابه تولیدی دیگر هم رخ می‌دهد.

او ادامه داد: به همین دلیل در ۳ روز دیگر هم که تامین برق به صورت کامل انجام نمی شود در عمل امکان تولید برای این واحدها وجود ندارد. این در حالی است که واحدهای فولادی بعد از نفت حیاتی ترین صنعت کشور بوده و تعطیلی آنها خسارت زیادی را به اقتصاد کشور وارد کرده و می تواند منجر به بیکاری بسیاری از جوانان کشور شود.

این عضو انجمن نوردکاران با بیان اینکه دولت باید از صنایعی که به دلیل کسری برق دچار خسارت شده حمایت کند، ادامه داد: بسیاری از واحدها قادر به تحویل سفارش های مشتریان خود در بورس نبوده و به همین دلیل باید خسارتی را هم پرداخت کنند. این در حالی است خود آنها در مشکل پیش آمده هیچ نقشی نداشته و تقصیری متوجه آنها نیست.

ظرفیت نصب‌شده تولید فولاد در کشور بیش از ۵۰ میلیون تن است، اما به دلیل محدودیت‌های زیرساختی، تنها حدود ۳۰ میلیون تن تولید محقق شده است. به بیان دیگر، یک‌سوم ظرفیت بالقوه تولید از دست رفته است

رضوی نیک ادامه داد: ظرفیت نصب‌شده تولید فولاد در کشور بیش از ۵۰ میلیون تن است، اما به دلیل محدودیت‌های زیرساختی، تنها حدود ۳۰ میلیون تن تولید محقق شده است. به بیان دیگر، یک‌سوم ظرفیت بالقوه تولید از دست رفته است.

در صورتی که زنجیره تولید فولاد در کشور بیش از این دچار کمبود و قطعی برق و گاز شود به تدریج ایران در حوزه صنعت فولاد در جهان جایگاه خود را در بازارهای بین المللی از دست خواهد داد و این سبب خواهد شد که کشورهای خریدار محصولات فولادی ایران برای تامین فولاد مورد نیاز خود به سایر بازارهای جهانی مراجعه کنند و جا دارد مسئولان و دست اندرکاران حوزه انرژی کشور در این خصوص چاره اندیشی کنند.

قطعی برق جایگاه های سی ان جی را هم زمین گیر گرد

اما خاموشی ها تنها به واحدهای تولیدی محدود نشده و واحدهای خدمات رسان را هم دچار چالش کرده است.

نیکزاد عضو انجمن جایگاه های سی ان جی: در حال حاضر به طور متوسط برق جایگاه های سی ان جی در کشور حدود ۳ ساعت در روز قطع می شود. این قطعی ها حتی در برخی از جایگاه های جنوب کشور به ۶ ساعت هم رسیده است

بر اساس آنچه که نیکزاد عضو انجمن جایگاه های سی ان جی به بازار می گوید: در حال حاضر به طور متوسط برق جایگاه های سی ان جی در کشور حدود ۳ ساعت در روز قطع می شود. این قطعی ها حتی در برخی از جایگاه های جنوب کشور به ۶ ساعت هم رسیده است.

او در ادامه افزود: جایگاه های سی ان جی که خود با چالش های جدی مواجه هستند، حالا به واسطه قطعی های برق خسارت بیشتری را متحمل شده و بیش از گذشته زیان ده شده اند.

خزانه دار انجمن صنعت سی ان جی کشور با اشاره به رشد مصرف بنزین در ماه های گذشته و اجبار دولت به واردات این سوخت برای پاسخ به گویی به نیاز کشور، اظهار داشت: در حالی بسیاری از جایگاه های سی ان جی در کشور به دلیل سیاست گذاری های اشتباه و نبود حمایت های لازم در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند که که کشور با بحران شدید سوخت دست و پنجه نرم می کند و نیاز است که فعالین این صنعت بیش از گذشته مورد حمایت قرار گیرند. در چنین شرایطی و با توجه به موج گرمایی که به زودی سراسر کشور را فرا می گیرد همدلی و همراهی مردم بیش از پیش نیاز است.

کد خبر: ۳۴۹٬۸۸۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha