۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸
سامانه نظارتی پلتفرم‌های آنلاین طلا رونمایی شد؛ پایان نگرانی‌های خالی‌فروشی

سامانه نظارتی پلتفرم‌های آنلاین طلا رونمایی شد؛ پایان نگرانی‌های خالی‌فروشی

رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی گفت این سامانه‌ قرار است میزان ذخایر واقعی طلا را با فروش روزانه پلتفرم‌ها تطبیق داده و احتمال تخلفات را کاهش دهد.

به گزارش بازار، این سامانه که با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و دیگر نهادهای نظارتی طراحی شده، با هدف پایش لحظه‌ای تراکنش‌ها، فرآیند تأمین و تحویل طلا و مقابله با تخلفاتی مانند خالی‌فروشی، پول‌شویی و فرار مالیاتی توسعه یافته است.

رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، در این خصوص اظهار کرد: این سامانه امکان نظارت جامع بر فعالیت پلتفرم‌های آنلاین را فراهم می‌کند و به‌گونه‌ای طراحی شده که میزان ذخیره طلای هر پلتفرم با میزان فروش آن رصد می‌شود.

وی افزود: به‌طور مثال، اگر پلتفرمی ۱۰۰ کیلوگرم طلا فروخته باشد و ذخیره‌اش به ۹۵ کیلوگرم برسد، سامانه هشداری صادر می‌کند تا از ادامه فروش بدون پشتوانه جلوگیری شود. این قابلیت، خطر خالی‌فروشی را به حداقل می‌رساند و تضمین می‌کند که طلای خریداری‌شده به‌صورت فیزیکی قابل تحویل باشد.

سامانه نظارتی برخط پلتفرم‌های آنلاین طلا، با ایجاد شفافیت و نظارت لحظه‌ای، مزایای متعددی را به همراه دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به جلوگیری از خالی‌فروشی، تضمین تحویل به‌موقع، کنترل عیار و اصالت طلا، افزایش اعتماد عمومی، حمایت از کسب‌وکارهای قانونی و... و. اشاره کرد.

قابل ذکر است که به گفته رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، فعالیت رسمی این سامانه از دو هفته پس از رونمایی، یعنی اوایل تیرماه ۱۴۰۴، آغاز خواهد شد.

الفت‌نسب تأکید کرد: این سامانه نه‌تنها دغدغه‌های نهادهای نظارتی و فعالان بازار را برطرف می‌کند، بلکه می‌تواند الگویی برای نظارت بر سایر حوزه‌های اقتصاد دیجیتال باشد.

کد خبر: ۳۴۶٬۴۳۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
      0 0
      مسئولین توجه کردند که دلار دولتی شده ۶۴۵۰۰ ؟؟؟ حیلی تابلو هست که دلار آزاد همون ۸۱و ۸۲ مونده ... بدون وزیر اقتصاد...