به گزارش بازار، شهرام عسگری روز دوشنبه اظهار کرد: این طرحها در چهار منطقه مختلف استان اجرا خواهد شد که شامل ۱۵ هکتار فضای سبز محوطه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری جاجرم، ۳۰ هکتار جنگلکاری در روستای قولانلو از توابع شهرستان مانه، ۳۰ هکتار عرصه جنگلی در هاور روستای درکش شهرستان سملقان، و ۲۰ هکتار پارک جنگلی گوینیک واقع در شهرستان راز و جرگلان است.
وی افزود: اجرای این طرحها با هدف حفظ، احیا و تقویت پوشش گیاهی موجود، افزایش پایداری زیستمحیطی و مقابله با آثار تخریبی خشکسالی و تغییر اقلیم انجام میشود و عملیات نگهداری و آبیاری با دقت و حساسیت بالا در دستور کار قرار گرفته است.
عسگری با بیان اینکه فعالیتهای مرتبط با جنگلکاری و مراقبت از عرصههای منابع طبیعی در قالب تعهدات ابلاغی طرحهای ملی و استانی صیانت از جنگلهای شمال، زاگرس و توسعه جنگلها انجام میشود، خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی این طرحها از نیمه خردادماه آغاز و تا پایان شهریورماه ادامه دارد.
وی از اختصاص هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار برای اجرای این طرحها خبر داد و گفت: این اعتبار از محل منابع ملی و استانی طرحهای صیانت از جنگلهای کشور تأمین شده است و در قالب قراردادهای رسمی از طریق سامانه ستاد (سامانه تدارکات الکترونیکی دولت) به پیمانکاران واگذار خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت اجرای آبیاری منظم در فصل گرما برای زندهمانی و شادابی نهالهای کاشتهشده افزود: بر اساس برنامهریزی انجام شده، آبیاری عرصههای مورد نظر در پنج نوبت و با هدف افزایش تابآوری پوشش گیاهی در برابر تنشهای محیطی اجرا خواهد شد.
عسگری در ادامه تصریح کرد: پارکهای جنگلی، عرصههای جنگلکاری شده و فضاهای سبز وابسته به ادارات منابع طبیعی از مهمترین ظرفیتهای استان در حوزه توسعه پایدار و بهبود شرایط زیستمحیطی هستند که باید به صورت مستمر مورد حفاظت و مراقبت قرار گیرند.
خراسان شمالی با مساحت بیش از ۲۸ هزار کیلومتر مربع، دارای تنوع اقلیمی بالا و ظرفیتهای طبیعی قابل توجهی در زمینه توسعه جنگلکاری و احیای مراتع است. بخشهایی از جنگلهای هیرکانی در ناحیه شمالی استان، جنگلهای تپهای در دامنههای جنوبی و مناطق نیمهخشک در نواحی مرکزی، چشماندازهای متفاوتی از پوشش گیاهی را رقم زدهاند که نیازمند سیاستگذاری هوشمندانه در جهت صیانت و توسعه منابع طبیعی هستند.
به گفته کارشناسان منابع طبیعی، اجرای چنین طرحهایی علاوه بر حفظ سرمایههای طبیعی استان، در کاهش ریزگردها، مقابله با فرسایش خاک، تقویت منابع آب زیرزمینی و افزایش کیفیت زندگی ساکنان مناطق روستایی نیز تأثیرگذار خواهد بود.
نظر شما