۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۴
سیاستگذاری پولی و بانکی به بانک مرکزی سپرده شد
مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد:

سیاستگذاری پولی و بانکی به بانک مرکزی سپرده شد

رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: براین اساس کلیه سیاست‌گذاری‌های پولی و بانکی و انتشار پول به بانک مرکزی واگذار شد.

به گزارش بازار، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جلسه کمیسیون اقتصادی مجمع با دستور کار ادامه رسیدگی به پیش‌نویس سیاست‌های پولی و بانکی ابلاغی دفتر مقام معظم رهبری، گفت: کمیسیون اقتصادی دبیرخانه این پیش‌نویس را در جلسات متعدد با مراکز علمی و پژوهشی و حضور روسای بانک مرکزی از دولت‌های مختلف و استادان دانشگاه‌ها، برگزاری همایش و کسب نظر و پیشنهادات متخصصان دانشگاه‌های مختلف به بحث و بررسی گذاشته بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی و بازرگانی دبیرخانه مجمع تشخیص گفت: گزارش جمع‌بندی کمیسیون اقتصادی دبیرخانه در مورد پیش‌نویس سیاست‌های پولی و بانکی به کمیسیون اقتصادی مجمع ارائه شد و بند اول این سیاست‌ها از ۱۲ بند پیشنهادی با اصلاحات جزئی به تصویب رسید.

وی با اشاره به اهمیت سیاست‌های پولی و بانکی به عنوان سیاست اصلی و مادر در اقتصاد، ادامه داد: با تصویب کمیسیون اقتصادی مجمع، بانک مرکزی به عنوان متولی سیاست‌های پولی و بانکی در کشور تعیین شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع اظهار کرد: اختلاف‌نظرهایی درباره اینکه دولت باید متولی سیاست‌گذاری‌های پولی و بانکی باشد یا بانک مرکزی وجود داشت اما پیشنهاد کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع این بود که باید بانک مرکزی متولی و پاسخگوی این سیاستگذاری‌ها باشد.

پورابراهیمی با بیان اینکه با مصوبه کمیسیون اقتصادی مجمع، مجوز انتشار پول در کشور به بانک مرکزی داده شد، گفت: در این موضوع نیز پیشنهاداتی مطرح شد که دولت مجوز انتشار پول را در اختیار داشته باشد. این پیشنهاد مورد موافقت اعضا قرار نگرفت و پیشنهاد کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مبنی بر واگذاری اختیار انتشار پول به بانک مرکزی به تصویب رسید.

رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع ادامه داد: علاوه‌بر این کمیسیون اقتصادی مجمع مصوب کرد کلیه فعالیت‌ها و معاملات داخلی کشور باید بر اساس ریال انجام شود؛ بر این اساس حکمرانی ریال از ماموریت‌های بانک مرکزی است که باید به صورت کامل و جامع اجرایی شود.

وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم ظرف چند هفته آینده بررسی پیش‌نویس سیاست‌ها در کمیسیون اقتصادی مجمع به پایان برسد و این پیش‌نویس به صحن مجمع ارسال شود.

کد خبر: ۳۴۳٬۵۷۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha