سمیه شوریابی؛ بازار: بازار امروز با سرخ پوشی ۳۸ درصدی و سبزپوشی ۳۰ درصدی نمادها به کارش خاتمه داد.
نماگرها با رشد همراه بودند و شاخص کل با افزایش بیش از ۲۶ هزار واحدی تا ارتفاع سه میلیون و ۱۳۴ هزار واحدی پیشروی کرد.
همچنین حقیقی ها امروز ۷۴۶ میلیارد تومان پول وارد بازار کردند، ارزش معاملات خرد به ۱۲.۵ همت رسید و صندوق های درآمد ثابت با خروج بیش از ۸۴۰ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
لازم به ذکر است نمادهای #فولاد و #وبملت صدرنشین ورود پول سهامداران خرد بودند و نمادهای #وامید و #ختراک بیشترین حمایت را از سوی حقوقیها داشتند.
گفتنی است، مذاکرات میان ایران و آمریکا که دیروز در رم برگزار شد، بر کاهش جو منفی حاکم بر بازار اثرگذار بود، توافق طرفین مذاکره بر سر ادامه گفتوگوها میتواند به روند صعودی بورس در هفته جاری کمک کند و بازار شاهد بازگشت به قلههای پیشین باشد.
بازار در هفته گذشته تحت تأثیر نگرانیهایی که درخصوص توقف مذاکرات داشت، شرایط خوبی را سپری نکرد، شاخص کل حدود ۴ درصد اصلاح کرد و به محدودههای سه میلیون و ۱۰۰ هزار واحد نزدیک شد، روز گذشته، دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم ایتالیا برگزار شد و تقریباً خروجی خیلی خاصی برای بازار به همراه نداشت.
چنانچه از جنبه مثبت نگاه کنیم، فعلاً ادامه مذاکرات از سمت هر دو طرف خبر خوبی است و به دستیابی توافق امیدوار میکند.
تحولات سیاسی همواره نقش مهمی در تغییرات بازار سرمایه ایفا کردهاند، این تأثیرات میتوانند باعث افزایش تقاضا، کاهش نقدینگی، یا تغییر رفتار سرمایهگذاران شوند در روزهای اخیر، شرایط سیاسی و اقتصادی بر روند کلی بازار تأثیرگذار بوده و موجب شده است که سرمایهگذاران نسبت به آینده بازار رویکرد محتاطانهتری اتخاذ کنند.
به طور قطع تحلیلگران کاهش ضریب اعتباری را عامل اصلی فشار فروش میدانند، چراکه صندوقهای اهرمی که نقش مهمی در تأمین نقدینگی و تنظیم رفتار بازار دارند، با این کاهش اعتبار دچار محدودیتهایی شدهاند که به افزایش عرضه و افت قیمتها دامن زده است.
این صندوقها معمولاً در شرایط نوسانی بازار بهعنوان خریدار عمل میکنند و در روندهای صعودی، عرضهکننده محسوب میشوند. کاهش اعتبار آنها موجب شده تا قدرت خریدشان کاهش یابد و تأثیر منفی بر کلیت بازار داشته باشد.
میتوان گفت بازار سرمایه در شرایط رشد سریع معمولاً نسبت به تغییرات سیاسی حساسیت بالایی دارد، در این وضعیت، کوچکترین اخبار منفی سیاسی میتواند واکنشهای شدید و ناگهانی ایجاد کند، بررسی روند گذشته بازار نشان داده است که تصمیمات دولتی مرتبط با سیاستهای اقتصادی، مذاکرات بینالمللی و تغییرات مدیریتی میتوانند تأثیر مستقیمی بر رفتار سرمایهگذاران داشته باشند معمولاً واکنشهای اولیه در این شرایط بسیار سریع و شدید است، اما با گذشت یک یا دو روز معاملاتی، بازار به تعادل نسبی نزدیکتر میشود.
نظر شما