۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۷
تلاشی تازه برای احیای اقتصاد| چین نرخ بهره را کاهش داد

تلاشی تازه برای احیای اقتصاد| چین نرخ بهره را کاهش داد

بانک مرکزی چین نرخ‌های بهره را برای نخستین بار در هشت ماه گذشته کاهش داد تا از اقتصاد در برابر پیامدهای جنگ تجاری محافظت کند.

به گزارش بازار، چین روز سه‌شنبه برای نخستین‌بار از ماه اکتبر نرخ‌های بهره معیار خود را کاهش داد؛ هم‌زمان، بانک‌های بزرگ دولتی نیز نرخ سود سپرده‌ها را کاهش دادند. این اقدامات بخشی از تلاش مقامات برای تسهیل سیاست‌های پولی و حمایت از اقتصاد در برابر پیامدهای جنگ تجاری میان چین و آمریکاست.

کاهش نرخ‌ها که انتظار آن می‌رفت، با هدف تحریک مصرف و افزایش اعطای وام صورت گرفته، در حالی که همچنان سعی می‌شود از حاشیه سود رو به کاهش بانک‌های تجاری محافظت شود.

بانک مرکزی چین اعلام کرد نرخ بهره وام یک‌ساله (LPR) که از سوی بانک‌ها تعیین می‌شود، ۱۰ واحد پایه کاهش یافته و به ۳ درصد رسیده است. نرخ بهره وام پنج‌ساله نیز با همین میزان کاهش به ۳.۵ درصد رسیده است.

بیشتر وام‌های جدید و وام‌های در جریان در چین بر اساس نرخ بهره یک‌ساله LPR تعیین می‌شوند، در حالی که نرخ پنج‌ساله بیشتر در قیمت‌گذاری وام‌های مسکن تأثیرگذار است. اکنون هر دو نرخ در پایین‌ترین سطح خود از زمان اصلاح مکانیزم LPR در سال ۲۰۱۹ قرار دارند.

مارکو سون، تحلیل‌گر ارشد بازارهای مالی در بانک MUFG چین گفت: بانک مرکزی احتمالاً در ماه‌های آینده رویکرد «صبر و نظاره» را در پیش خواهد گرفت، مگر اینکه ریسک‌های ژئوپولیتیکی خارجی آن‌قدر تشدید شود که امید به تثبیت اقتصاد را از بین ببرد.

بانک‌های سرمایه‌گذاری جهانی در حال افزایش پیش‌بینی‌های خود از رشد اقتصادی چین در سال جاری هستند، آن هم پس از توافق پکن و واشنگتن برای توقف ۹۰ روزه تعرفه‌های جدید، گرچه همچنان ابهاماتی درباره مذاکرات تجاری میان دو کشور باقی است.

نیکلاس ژو، تحلیل‌گر مؤسسه مودیز، نیز پیش‌بینی کرد که چین وارد یک دوره طولانی نرخ‌های بهره پایین خواهد شد.

او گفت: کاهش هزینه‌های سپرده تا حدودی اثر کاهش بازدهی دارایی‌ها را جبران می‌کند؛ بازدهی‌ای که همچنان تحت فشار است، چراکه انتظار می‌رود بانک‌ها از اقتصاد واقعی حمایت کنند.

بانک‌های بزرگ چینی پیش از این نیز در ماه‌های جولای و اکتبر سال گذشته نرخ سود سپرده‌های خود را کاهش داده بودند؛ اقداماتی که پس از کاهش نرخ‌های بهره توسط بانک مرکزی انجام شد. پیش از آن نیز این بانک‌ها در سال ۲۰۲۳ سه دور کاهش نرخ سپرده انجام داده بودند.

پنج بانک بزرگ چینی در گزارش‌های سه‌ماهه نخست خود اعلام کردند که حاشیه سود آنها کاهش یافته و برخی از آنها حتی با افت سودآوری مواجه شده‌اند؛ وضعیتی که ناشی از کندی طولانی‌مدت در اقتصاد بوده است.

طبق داده‌های رسمی، حاشیه سود خالص بانک‌های تجاری — که شاخصی کلیدی برای سودآوری است — در سه‌ماهه اول امسال به پایین‌ترین سطح تاریخی خود یعنی ۱.۴۳ درصد کاهش یافته است.

کارشناسان مؤسسه China International Capital پیش‌بینی کرده‌اند که حاشیه سود خالص بانک‌ها امسال تا ۱۰ تا ۱۵ واحد پایه دیگر کاهش یابد، چراکه بانک‌ها برای جذب مشتری با وام‌های ارزان در رقابت شدید هستند، در حالی که تقاضا برای تسهیلات همچنان ضعیف است.

کد خبر: ۳۴۲٬۹۰۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha