بازار؛ گروه آب و انرژی: محمد صادق عظیمی فر معاون وزیر نفت در گفتگو با بازار از افزایش ۴ الی ۵ میلیون لیتری تولیدات بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس، گفت: در پالایشگاه اصفهان، تبریز و تهران از ظرفیت خالی واحدهای بنزین سازی استفاده کرده و توانستیم بنزین بیشتری تولید کرده و ظرفیت تولیدات خود را افزایش دهیم.
تمامی اقدامات در زمینه تولید بنزین با حفظ کیفیت بوده است. به عنوان مثال در آبان سال گذشته واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز وارد مدار شد. واحدی سی سی آر پالایشگاه تهران هم امسال وارد مدار می شود
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برای افزایش ظرفیت تولید بنزین، کیفیت آن دست کاری شده است، گفت: تمامی اقدامات در زمینه تولید بنزین با حفظ کیفیت بوده و حتی توانسته ایم که طرح هایی را برای ارتقای کیفیت در برخی از پالایشگاه های کشور اجرایی کنیم.
معاون وزیر نفت ادامه داد: به عنوان مثال در آبان سال گذشته واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز وارد مدار شد و تمام بنزین تولید شده در پالایشگاه شیراز به یورو ۵ ارتقا یافت. هدف کلی این طرح، ارتقای درجه آرامسوزی (عدد اکتان) بنزین نهایی تولید پالایشگاه از ۸۷ به ۹۱ و کاهش بنزن موجود در آن در سطح استاندارد ملی بود. امسال هم به دنبال این هستیم که واحدی سی سی آر پالایشگاه تهران را وارد مدار کنیم تا بنزین تولید شده در پالایشگاه تهران را هم به یورو ۵ ارتقا دهیم. در واقع ما هم زمان با افزایش تولید، افزایش کیفیت را هم در دستور کار قرار داده ایم. به همین دلیل مطمن باشید که مطمئن باشید که کیفیت فرآورده های تولیدی از قبل بیشتر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای در ادامه سخنان خود با بیان اینکه رشد مصرف بنزین بیش از ۸ درصد بوده است، افزود: قاعدتا منشا اصلی این رشد مصرف مصرف مربوط به خودروهای تولید شده در داخل کشور است.
حدود ۵۳ درصد خودروهای موجود در کشور فرسوده هستند و بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است. اگر قرار است واردات را به حداقل ممکن کاهش دهیم صرفا با افزایش تولید ممکن نیست و باید ذی نفعان و فعالان در بخش مصرف مثل خودروسازان و وارد کنندگان خودرو در رفتار خود تجدید نظر کنند
به گفته او، حدود ۵۳ درصد خودروهای موجود در کشور فرسوده هستند و بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است. اگر قرار است واردات را به حداقل ممکن کاهش دهیم صرفا با افزایش تولید ممکن نیست و باید ذی نفعان و فعالان در بخش مصرف مثل خودروسازان و وارد کنندگان خودرو در رفتار خود تجدید نظر کنند.
گفتنی است کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران هم به تازگی گفته که برای مقابله با مساله ناترازی باید مصرف در کشور مدیریت شود چراکه با ادامه این روند تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۵ به رکورد مصرف ۱۸۵ میلیون لیتر بنزین در روز میرسد.
برای مقابله با مساله ناترازی باید مصرف در کشور مدیریت شود چراکه با ادامه این روند تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۵ به رکورد مصرف ۱۸۵ میلیون لیتر بنزین در روز میرسد
معاون وزیر نفت همچنین در پاسخ به اینکه احتمال افزایش قیمت بنزین وجود دارد؛ تاکید کرد که هیچ ایده ای برای افزایش قیمت بنزین روی میز نیست.
عظیمی فر همچنین در پاسخ به اینکه بخشی از قاچاق سوخت میتواند مربوط به پالایشگاهها باشد، اظهار کرد: ما ۱۰ پالایشگاه اصلی داریم که روزانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام فرآوری میکنند. این پالایشگاهها فرآوردههای خود را با قیمت فوب و قیمتهای بینالمللی به وزارت نفت تحویل میدهند در حالی که فرآوردههایی که قاچاق میشود قیمت زیر فوب دارد و سوخت قاچاق نمیتواند زیر فوب باشد.
نظر شما