در حال حاضر صنعت سنگ کشش تولید سالانه ۳۰ میلیون تن را دارد اما عملا به ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می کند
وی عنوان کرد: اکنون تولید با ضایعات صفر در دنیا انجام می شود که ناشی از ارتقای تکنولوژی های برش سنگ و دستگاه های پیشرفته است که سازگاری با محیط زیست و بیشترین راندمان را به همراه دارد.
شکوری اضافه کرد: دسترسی به نوآوری و فناوری ها، به صنعت سنگ کمک خواهد کرد تا به جایگاه واقعی خود برسد. اکنون در ایران نیز در زمینه ساخت دستگاه های برش و مهندسی در معادن سنگ اتفاق های خوبی افتاده که نیاز به توسعه تکنولوژی است.
وی با انتقاد از اینکه استفاده از سنگ در نماهای شهری مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: امکان استفاده از سنگ در مبلمان شهری وجود دارد که برگزاری این نمایشگاه میتواند منجر به توسعه ارتباط با مهندسان و شهرداری ها شود.
کاربرد سنگ در نماهای ساختمانی به افزایش تولید و توانمندی ها در حوزه سنگ کمک شایانی می کند
رئیس انجمن سنگ ایران تاکید کرد: کاربرد سنگ در نماهای ساختمانی به افزایش تولید و توانمندی ها در حوزه سنگ کمک شایانی می کند.
شکوری عنوان کرد: در هر معدن ۱۵ تا ۲۰ درصد سنگ دهی ضایعاتی داریم که قابلیت استفاده در مبلمان شهری را دارد و سهم تولید را افزایش می دهد.
در این نشست همچنین محمد مطیعی مقدم مدیر اجرایی پانزده نمایشگاه سنگ های ساختمانی تهران در ادامه این نشست عنوان کرد: این نمایشگاه از ۳۱ اردیبهشت ماه به مدت چهار روز در نمایشگاه شهر آفتاب از ساعت ۱۰ تا ۱۸ عصر برگزار می شود.
وی ادامه داد: ۱۳۰ شرکت از سراسر کشور در فضای ۱۱ هزار متر مربعی، آخرین دستاوردهای خود را در حوزه فناوری و تجهیزات به نمایش می گذراند.
مطیعی با بیان اینکه یکی از محورهای ویژه این نمایشگاه کاربرد سنگ در طرح های شهری و مصالح ساختمانی است، گفت: ارتباط با معماران و طراحان شهری در این نمایشگاه انجام میشود.
وی اضافه کرد: از رایزنان و تجار کشورهای روسیه، هند، ترکیه، عراق، چین، قزاقستان و سایر کشورها دعوت کرده ایم تا در این نمایشگاه حضور پیدا کنند و شاهد توسعه و تعامل برای صادرات داشته باشیم.
مدیر برگزاری نمایشگاه سنگ خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه رونمایی از پنج جلد کتاب تاریخ شفاهی سنگ ایران و مستند سازی پیشکسوتان سنگ، برگزاری نشست های تخصصی و علمی، جلسات رو در رو و معرفی آخرین دستاوردهای نوآوری در حوزه سنگ صورت می گیرد.
عباس تقدسی نژاد مدیر نمایشگاه شهر آفتاب در ادامه این نشست از راه اندازی دبیرخانه نمایشگاه دایمی صنعت سنگ خبر داد و گفت: این مهم با حضور فعالان و تشکل های تخصصی انجام می شود.
وی ادامه داد: راهاندازی این دبیرخانه منجر به معرفی آخرین دستاوردهای صنعت سنگ در حوزه فراوری و استخراج می شود.
قابلیت سنگ در حجیم بودن است و هدف ما صادرات سنگ است. بعد از اینکه در طراحی های شهری و همکاری با شهرداری انجام شد باید جایگاه صادراتی خود را پیدا کند
در این نشست همچنین محمد حسن عیسی زاده فعال سنگ گفت: قابلیت سنگ بودن در حجیم بودن است و هدف ما صادرات سنگ است. بعد از اینکه در طراحی های شهری و همکاری با شهرداری انجام شد باید جایگاه صادراتی خود را پیدا کند.
حیدرزاده عضو انجمن سنگ نیز تاکید کرد: متاسفانه هزینه های خدمات زیرساختی و لجستیکی نسبت به کشورهای مشابه بالا است. در حمل و نقل ریلی و کانتینری نیز دچار مشکل هستیم و با هزینه های بالا مزیت های رقابتی را از دست داده ایم
وی تصریح کرد: فرهنگ استفاده از سنگ در حال فراموشی است. متاسفانه در نماهای شهری از نماهای رومی استفاده می شود در حالیکه نماهای کلاسیک و اصیل ایرانی به وفور در کشور وجود دارد و می توانیم آنرا پیاده سازی و اصالت ایرانی را صادر کنیم.
احمد پروین رئیس بخش معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز متذکر شد که اتفاقا صنعت سنگ نسبت به سایر بخش ها به خصوص فولاد هم آلایندگی کمتری دارد و هم اینکه مصرف آب بالایی نیز دارند.
متاسفانه عمر مفید جدول های سیمانی ۲ سال است اما نمی دانیم چرا تا این حد از این جدول های سیمانی در معابر استفاده می شود
او ادامه داد: سوال این است که وقتی در تولید جداول سیمانی در معابر تا این حد تخریب زیاد است و عُمر مفید آنها پایین است چرا شهرداری ها از جدول های سنگی که عمر بالایی دارند استفاده نمی کنند. متاسفانه عمر مفید جدول های سیمانی ۲ سال است اما نمی دانیم چرا تا این حد از این جدول های سیمانی در معابر استفاده می شود.
نظر شما